nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Torek, 14. Avgust 2012
Handanagič odslej v Izoli
Enes Handanagič se je po odhodu iz vrst FC Luka Koper preselil v Izolo, kjer bo skupaj s soigralci v novi sezoni lovil uvrstitev v 2. SNL. Nogometaši MNK Izole, ki so pred časom dobili novo, zelo ambiciozno upravo, se še naprej krepijo. Po Jukanu, Peroši, Božičiču je včeraj enoletno pogodbo z Izolani sklenil še Enes Handanagič.
Primorska.info > Šport MNK Izola
Četrtek, 9. Avgust 2012
V Izoli zdravstvena oskrba poteka nemoteno
Zdravstvena oskrba v Splošni bolnišnici Izola poteka povsem nemoteno, v odgovoru na nedavne objave medijev o finančnih težavah bolnišnice v pisni izjavi sporoča strokovni svet bolnišnice. Za paciente je dobro poskrbljeno tudi v poletnih mesecih, ko poleg domačinov pomoč iščejo tudi prebivalci iz drugih regij Slovenije in tujine, dodaja strokovni svet bolnišnice.
Primorska.info > Gospodarstvo Splošna bolnišnica
Ponedeljek, 6. Avgust 2012
Člani sveta izolske bolnišnice danes pri ministru
Minister za zdravje Tomaž Gantar se bo dopoldne sestal z novoimenovanimi vladnimi predstavniki v svetu zavoda Splošna bolnišnica Izola. Srečanje je namenjeno razpravi o načinu sodelovanja z ministrstvom za zdravje, so za Slovensko tiskovno agencijo pojasnili na ministrstvu.
Primorska.info > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Sobota, 4. Avgust 2012
Na Obali vse več ponudbe za turiste s štirinožnimi prijatelji
Na slovenski obali je vse več ponudnikov turističnih zmogljivosti, ki gostom dovolijo, da s seboj pripeljejo tudi pse. Takšnih je največ v avtokampih, v hotelih pa so za zdaj precej redki.
Primorska.info > Turizem Izola
Petek, 27. Julij 2012
Visoki cilji izolskega nogometa
Minuli teden smo bili na skupščini Mladinskega nogometnega kluba Izola (MNK Izola) priča zamenjavi vodstva kluba, krmilo slednjega sta zdaj prevzela Aleš Frančeškin (predsednik) in Ismet Dizdarević (podpredsednik), ki sta seveda vodilna predstavnika novega upravnega odbora.
Primorska.info > Šport MNK Izola
Petek, 27. Julij 2012
Izolska bolnišnica pred stečajem?
Minister za zdravje Tomaž Gantar je včeraj za TV Slovenijo potrdil, da zaradi izredno slabega finančnega stanja bolnišnice Izola ne izključuje možnosti, da bi zaposleni septembra ostali brez plač. ajvečjo izgubo od slovenskih bolnišnic ima glede na svojo velikost bolnišnica Izola, saj njihova izguba znaša 1,5 milijona evrov. Bolnišnica naj bi bila celo pred stečajem.
Primorska.info > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Četrtek, 26. Julij 2012
Jambor Žbogarju povzroča velike skrbi
utri se na Otoku pričenjajo Olimpijske igre 2012, na katerih bo eden izmed najožjih kandidatov za kolajno seveda tudi Izolan Vasilij Žbogar. »Vasko«, kot ga kličejo prijatelji, se že dalj časa nahaja na olimpijskem regatne polju in »brusi« svojo formo za začetek s svojimi nastopi.
Primorska.info > Šport Vasilij Žbogar
Četrtek, 26. Julij 2012
Novo ekološko plovilo operativno predvidoma septembra
Ekološko plovilo bo dokončno usposobljeno za delovanje septembra. Do takrat bodo plovilo skrbno pregledali. Ekipa ki bo prevzela novo večnamensko ekološko plovilo za potrebe Službe za varovanje obalnega morja, bo verjetno dokončno usposobljena do septembra. V tem času bodo plovilo, ki je v koprsko pristanišče prispelo v torek, najprej carinili in pred uradnim prevzemom še skrbno pregledali, je pojasnila Zorka Sotlar z Agencije RS za okolje (Arso).
Primorska.info > Okolje Izola
Nedelja, 22. Julij 2012
Navtični turizem se morda počasi pobira
Kljub krčenju obsega navtičnih prireditev v Slovenski Istri in ocenah, da je navtična dejavnost po začetku krize doživela hud udarec, trenutni podatki slovenskih marin kažejo, da se negativni trendi morda vendarle obračajo navzgor.
Primorska.info > Turizem Marina Izola
Sreda, 18. Julij 2012
V mrežah slovenskih ribičev poleti zlasti moli in plava riba
V poletnih mesecih se ulov kakovostne bele ribe v slovenskem morju zmanjša. Ribiči trenutno lovijo zlasti mole, sardele in sardone. Ker so lahko prebavljivi, predstavljajo ocvrti ali kuhani moli v ribji juhi prijeten obrok tudi v vročih poletnih dneh. Na kakovostno belo ribo bo treba počakati do jeseni, ko se bo ohladilo tudi morje.
Primorska.info > Gospodarstvo Izola
Petek, 13. Julij 2012
Hudales z novo zmago
Izolski kickboxer Jaka Hudales se je minuli konec tedna domov vrnil z novo kolajno, tokrat je slavil v angleškem Birminghamu. Nastopil je v dveh kategorijah in sicer v kategoriji do 17 let nad 63 kg, kjer je osvojil prvo mesto. V finalni borbi je bilo zelo dramatično, po izenačenem dvoboju z irskim predstavnikom je šele v drugem podaljšku borbo odločil v svoj prid.
Primorska.info > Šport Jaka Hudales
Torek, 3. Julij 2012
V Izoli za večjo varnost stanovanj s plinskimi pečmi
V občini Izola bodo v 109 občinskih stanovanjih, ki imajo vgrajene plinske peči, vzpostavili "nulto stanje" in investirali v montažo detektorjev ogljikovega monoksida, napoveduje župan Igor Kolenc. Pri pregledu so namreč ugotovili, da so plinske peči v polovici stanovanj potrebne servisiranja. Kolenc občane svari, naj ne varčujejo pri varnosti.
Primorska.info > Družba Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]