nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Torek, 3. Julij 2012
13. redna seja Občinskega sveta
Na 13. redni seji Občinskega sveta Občine Izola so svetniki v drugem branju obravnavali predlog sprememb in dopolnitev Statuta občine Izola. Na podlagi dodatnih predlogov in pobud s strani občinskih svetnikov je občinski svet sprejel sklep, da se predlog statuta dopolni in ponovno obravnava na eni od naslednjih sej.
Izola.info > Politika Občina Izola
Sobota, 2. Junij 2012
12. redna seja Občinskega sveta
Občinski svet je soglasno sprejel predlog Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o prostorskih ureditvenih pogojih za podeželje občine Izola, s katerim je razveljavil 1. točko 30. člena omenjenega odloka. Potrdili so tudi direktorja javnega zavoda Centra za kulturo, šport in prireditve Izola, Andreja Bertoka.
Izola.info > Politika Občina Izola
Ponedeljek, 30. April 2012
Po 11. redni seji Občinskega sveta Občine Izola
Svetniki so se na 11. redni seji Občinskega sveta Občine Izola seznanili z letnim poročilom Policijske postaje Izola, iz katerega izhaja, da je bila v letu 2011 v naši občini zaznana rast kaznivih dejanj v primerjavi z letom 2010. Komandir Policijske postaje, Zdenko Deželak je poudaril, da se veliko dela na preventivnih akcijah v šolah in vrtcih, z dvema vodjema policijskih okolišev pa so okrepili tudi komunikacijo, nadzor in svetovanje po posameznih krajevnih skupnostih.
Podpalmo.si > Politika Občina Izola
Sobota, 21. Januar 2012
Izolski proračun: “Ni idealen, a je uresničljiv”
Izolski občinski svet je za sprejem novega proračuna - po manjših dopolnitvah predvideva 22,98 milijona prihodkov in 23,64 milijona odhodkov (657.861 evrov primanjkljaja) - potreboval več kot štiri ure.
Primorske novice > Politika Občina Izola
Petek, 20. Januar 2012
Izolski svetniki potrdili proračun za leto 2012
Na včerajšnji 4. izredni seji Občinskega sveta Občine Izola so svetniki po skrajšanem postopku sprejeli proračun Občine Izola za leto 2012, ki predvideva 22.982.303,00 evrov prihodkov in 23.640.164,00 evrov odhodkov.
Slovensko-morje > Politika Občina Izola
Sreda, 4. Januar 2012
V Izoli pod novoletno jelko kanalizacija, dolgovi in Izraelci
Občina Izola je objavila sklep o začasnem financiranju občine v obdobju januar - marec 2012. Svetniki bodo še ta mesec obravnavali predlog proračuna, ki je težak kar 23 milijonov evrov. Predviden je tudi proračunski primankljaj v višini 807.121 evrov, zato se bo občina zadolžila za poldrugi milijon evrov.
Podpalmo.si > Politika Občina Izola
Petek, 30. December 2011
Izolski proračunu so klestili za 15 milijonov želja
Izolski župan Igor Kolenc je občinske svetnike, vodstva KS, društva in drugo zainteresirano javnost še pred prazniki seznanil z osnutkom proračuna za prihodnje leto. Ta predvideva primanjkljaj v višini 807.000 evrov. Občina pa naj bi se dodatno zadolžila za poldrugi milijon.
Primorske novice > Politika Občina Izola
Ponedeljek, 19. December 2011
Na seji v Izoli so svetniki poslušali pravljice
Na četrtkovi izolski občinski seji je Marina Hrs uvodoma povedala pravljico o Zlatolasu. Tako so na seji simbolično obeležili Pravljični festival. Svetniki so sejali pozno v noč tudi o poročilu NO, Javnem podjetju Komunala Izola, prodaji parcel in ostalem...
Podpalmo.si > Politika Občina Izola
Četrtek, 8. December 2011
Kolenc: Smo na dobri poti
Na današnji novinarski konferenci sta župan Občine Izola Igor Kolenc in direktor izolske komunale Denis Bele orisala realizirane projekte, ki sta jih občina in javno podjetje uspela uresničiti v prvem letu Kolenčevega županovanja.
Primorska.info > Politika Občina Izola
Ponedeljek, 5. December 2011
Izolo bo v Državnem zboru zastopala mag. Lejla Hercegovac
Na slovenskih predčasnih volitvah v Državni zbor je največ glasov prejela Lista Zorana Jankovića, sledita ji stranki SDS in SD. Parlamentarni prag naj bi prestopili še Lista Gregorja Viranta, DeSUS, SLS in NSi. Tudi v Izoli je največ glasov prejela predstavnica Jankovićeve liste mag. Lejla Hercegovac, ki bo po neuradnih rezultatih zasedala stolček v Državnem zboru RS.
Izola.info > Politika Izola
Petek, 2. December 2011
“Izola nima pogojev za elitni turizem”
Branko Simonovič, dolgoletni direktor Hotela Delfin in izolski podžupan, je prepričan, da bi lahko kot poslanec veliko pripomogel k razvoju svojega kraja. O Izoli moramo odločati Izolani, trdi Simonovič, ki vojno napoveduje tako centralizaciji kot tudi birokraciji, ki močno ovira razvoj v Sloveniji.
Primorske novice > Politika Izola
Četrtek, 1. December 2011
Izola še ne gre v pravo smer
V izolskem odboru Oljke menimo, da je po zaključenem prvem letu županovanja Igorja Kolenca, ki smo ga še pred izvolitvijo podprli, potrebno pregledati bilanco opravljenega dela in na novo zastaviti vrsto odprtih točk. V Oljki namreč nismo povsem zadovoljni z napredki na številnih področjih, ki niso zagnana v taki meri, da bi v Izoli naredili še kako potreben razvojni preboj.
Podpalmo.si > Politika Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]