nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Četrtek, 17. December 2015
Izolsko urgenco bodo odprli šele februarja
Na torkovem sestanku ministrstva za zdravje in vodstvo Splošne bolnišnice Izola (SBI) so sprejeli odločitev, da bo urgentni center Izola svoja vrata odprl konec februarja 2016. Kot so danes pojasnili iz SBI, je bil namreč vložen zahtevek za revizijo, zato je prišlo do manjšega terminskega zamika pri dobavi pohištvene opreme.
Regional Obala > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Četrtek, 17. December 2015
Ni ukrepal takrat, ko bi lahko vsaj zmanjšal škodo
Izolski občinski svet je s 14 glasovi za in osmimi proti potrdil predlog rebalansa proračuna za leto 2015, ki je bil potreben zaradi dober milijon evrov težke pravnomočno izgubljene tožbe proti podjetju Riba. Rok za plačilo je sicer potekel, vendar se je občina dogovorila, da Riba do konca januarja ne bo vložila izvršbe za plačilo tega zneska.
Regional Obala > Družba Izola
Sreda, 16. December 2015
Istrski župani za odstranitev žične ograje
Župani slovenskega in hrvaškega dela Istre so po današnjem sestanku na mejnem prehodu Dragonja soglasno zahtevali odstranitev žične ograje, obenem pa so pooblastili župana Istrske županije Valterja Flega, da se o tem pogovori s slovenskim premierom Mirom Cerarjem. S tem, da so pooblastili Flega, so želeli pokazati, da je Istra samo ena.
Regional Obala > Družba Izola
Sreda, 16. December 2015
Posebne akcije za posebne priložnosti
Izolska ambasada arhitekture in elektronske glasbe letos praznuje 20. rojstni dan. Ob tej priložnosti bo Ambasada Gavioli tudi odprla svoja vrata, petkov večer pa bodo proslavili kot se za tako obletnico spodobi. Z nastopi priznanih imen iz sveta elektronske glasbe, med njimi največjim slovenskim didžejem, DJ-jem Umekom.
Regional Obala > Družba Ambasada Gavioli
Četrtek, 10. December 2015
Županova aroganca Izoli povzroča nepopravljivo škodo!
Po odločitvi vrhovnega sodišča, ki je potrdilo sodbo koprskega okrajnega sodišča v primeru Riba d.o.o., so se v Izoli razvnele politične strasti. Kolenc krivdo za vračilo kupnine podjetju Riba z dvoletnimi zamudnimi obrestmi prevrača na prejšnjega župana Klokočovnika. Slednji trdi, da je bil krivde v primeru prodaje zemljišč že dvakrat opran, za nastalo situacijo – v kateri utegne Izola podjetju Riba plačati še slab milijon evrov odškodnine – pa krivi aroganco sedanjega župana Kolenca.
Regional Obala > Družba Izola
Sobota, 5. December 2015
Če ne želijo blokiranih računov, morajo plačati 1,3 milijona evrov!
Občina Izola se je znašla v velikih težavah Višje sodišče je potrdilo sodbo okrajnega in občini naložilo vračilo 890.000 evrov kupnine za zemljišča podjetju Riba d.o.o. Občina bo morala plačati tudi dvoletne zamudne obresti in 17 tisočakov sodnih stroškov, skupaj okrog 1,3 milijona evrov. A to še ni vse, po prvem uspehu na sodišču bo sedaj podjetje od občine terjalo še slab milijon evrov za poslovno škodo, ki so jo utrpeli.
Regional Obala > Družba Izola
Četrtek, 3. December 2015
V Mestni knjižnici Izola drevi pogovor s Svetlano Makarovič
Za uvod v šesti Primorski pravljični festival v Mestni knjižnici Izola drevi pripravljajo pogovor s slovensko pisateljico Svetlano Makarovič. Hkrati bodo s podelitvijo priznanj bralcem tudi zaključili izolski del projekta Primorci beremo 2015.
Regional Obala > Kultura Izola
Torek, 1. December 2015
To so mesta na Obali, kjer bo praznično vzdušje
December je danes potrkal na naša vrata, s tem pa praznično vzdušje, ki ga bodo proslavili tudi v obalnih občinah. Že ta konec tedna se bodo začeli praznični dogodki in prireditve, ki bodo vrhunec doživeli na silvestrski večer.
Regional Obala > Družba Izola
Nedelja, 29. November 2015
Izolski motoristi darovali kri
V Centru za transfuzijsko dejavnost Izola je v ponedeljek potekala skupna krvodajalska akcija motorističnega kluba Kondor ter policistk in policistov iz Policijske uprave Koper oziroma Prometne policijske postaje Koper. Skupne akcije se je tako udeležilo več kot štirideset krvodajalcev.
Regional Obala > Družba Izola
Sobota, 28. November 2015
V Istri pričakujejo dobro zasedenost hotelov
December s svojimi številnimi prazniki v Slovensko Istro prinaša tudi številne turiste. Čeprav je o številkah še težko govoriti, pa je že zdaj jasno, da bo zasedenost hotelov vsaj podobna, ponekod pa še višja od lanske. Prvi vrhunec je pričakovati že okoli 8. decembra, ko v Italiji obhajajo praznik brezmadežne, ter nato od božiča do silvestrovega.
Regional Obala > Turizem Izola
Sobota, 28. November 2015
Vse je odvisno od lastnikov območja
Po prvotnih napovedih bi moralo novo krožišče pri izolski komunali, na novi upadnici s hitre ceste, stati že avgusta. A zapletlo se je z gradbenim dovoljenjem, zato so opozicijski občinski svetniki od župana Igorja Kolenca terjali pojasnila, ki so jih dobili na četrtkovi seji. Zadeva je zdaj v rokah stranskih udeležencev.
Regional Obala > Okolje Izola
Petek, 27. November 2015
Deseti brat ponovno skupaj na odru
Drevi ob 20. uri se bodo v izolskem kulturnem domu zbrali člani legendarne obalne zasedbe Deseti Brat in odigrali repertoar, ki so ga ustvarjali v osemdesetih letih minulega stoletja. Gre za enkratni dogodek, saj se bodo glasbeniki zbrali le enkrat, na enem koncertu.
Regional Obala > Kultura Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]