nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Četrtek, 24. Marec 2016
Laibach 26. junija v Izoli
26. junija se bodo Laibach v sklopu najnovejše turneje Naše pesmi, vaše sanje 2016 ustavili tudi v izolskem Arrigoniju. Laibach so se na turnejo po “okupirani Evropi” prvič odpravili leta 1983, še v času hladne vojne, ko so meje in zidovi med državami še obstajale.
Primorske novice > Družba Arrigoni
Nedelja, 20. Marec 2016
O vinu na odru Kulturnega doma
V izolskem Kulturnem domu je Boris Kobal predsinočnjim gostil nadvse zanimivo družbo. Na oder je povabil dve generaciji štirih izolskih družin, ki se preživljajo s pridelavo vina. Skozi sila zanimiv pogovor se je izkazalo, da ne gre zgolj za ekonomsko dejavnost, temveč za globoko povezanost s svojim krajem in zemljo, za filozofijo preživetja in življenja, za zavezanost tradiciji in kulturi, za ponos in nenazadnje za odgovornost do prejšnjih in prihajajočih rodov.
Primorske novice > Družba Kulturni dom
Petek, 4. Marec 2016
Nova vpadnica odprta!
S simbolno odstranitvijo signalizacije o zapori ceste so opoldne dokončno predali v uporabo krožišče pri izolski komunali in vpadnico, na katero se navezuje. S tem v Izoli niso le zaključili cikla izgradnje krožišč v mestu, pač pa bo nova pridobitev omogočila sprostitev širšega investicijskega cikla, je prepričan župan Igor Kolenc.
Regional Obala > Družba Izola
Petek, 4. Marec 2016
Občinski svetniki sprejeli proračun Občine Izola
Na včerajšnji izredni seji so izolski občinski svetniki potrdili proračun Občine Izola za leto 2016. Ta predvideva 20,5 milijonov evrov prihodkov in 20,6 milijona evrov odhodkov. Občina Izola se lahko v letu 2016 dolgoročno zadolži za izvedbo investicij do višine 1.1 milijona evrov in za upravljanje z dolgom do višine 4 milijone evrov.
Slovensko-morje > Družba Občina Izola
Četrtek, 3. Marec 2016
Delavcem Delmarja po kapljicah nekaj denarja
Nekdanji delavci propadlega izolskega Delmarja so po poldrugem letu od stečaja podjetja v torek dobili drugih 30 odstotkov svojih prednostnih terjatev. Do podjetja jim je zdaj ostalo še približno 250.000 evrov terjatev. Stečajni upravitelj Andrej Marinc pravi, da bodo delavci preostale terjatve dobili v prihodnjih mesecih, a v dveh izplačilih.
Primorske novice > Družba Izola
Ponedeljek, 29. Februar 2016
V Izoli z dobrodelnim nogometom zbrali 4500 evrov
Na dobrodelni nogometni tekmi v Izoli so minuli petek zbrali 4500 evrov, ki jih bodo namenili izolskim osnovnošolcem, so sporočili iz izolske občine. V večnamenski dvorani Livade sta se v petek pomerili ekipi Velikanov slovenskega športa, ki so jo sestavljali Mladen Dabanovič, Sašo Udovič, Aleš Čeh, Mladen Rudonja, Primož Kozmus in ostali, v drugi ekipi pa so igrali znani Izolani, kot so Andrej Jereb, Drago Mislej-Mef, Rudi Bučar, Darko Milanić, Admir Sinanbegovič, Igor Božič in drugi.
Primorske novice > Družba Izola
Petek, 26. Februar 2016
Gašpar Mišič si bo s stanovanji v Izoli finančno opomogel
Podjetji Gašparja Gašparja Mišiča sta v zadnjih letih životarili; eno je v obdobju 2010-2014 skoraj prepolovilo svoje prihodke, drugo jih je komajda kaj ustvarilo in imelo ob tem še več izgube. Toda sreča je na strani drznih, pravijo, in Mišičevi podjetji si bosta s projektom Rezidenca Livade prav kmalu finančno opomogli.
Primorske novice > Družba Izola
Sreda, 24. Februar 2016
Podjetje Riba toži izolsko občino še za 970.000 evrov
Potem ko je Občina Izola podjetju Riba morala izplačati 890.000 evrov kupnine, ta zahteva še dobrih 970.000 evrov za izpad dobička oziroma povračilo nepovratnega evropskega denarja. V Ribi na podlagi pravnomočne sodbe pričakujejo, da bo sodišče odločalo le o višini odškodnine, po mnenju občine pa se ta sodba bistveno razlikuje od prejšnje.
Primorske novice > Družba Izola
Torek, 23. Februar 2016
Riiba je odplavala iz mestnega jedra
Prostor na Trgu Etbina Kristana v Izoli, kjer je od lanskega februarja deloval kreativno-podjetniški zavod Riiba, od novega leta sameva. Okolje očitno ni prepoznalo kakovosti vsebin, ki so jih ponujali v zavodu in občina je v začetku februarja z najemniki prekinila pogodbo. Katere vsebine mu bodo namenili v prihodnje, še razmišljajo.
Primorske novice > Družba Izola
Torek, 23. Februar 2016
Bodo v Izoli postavili še več stacionarnih radarjev?
Stranka IJN predlaga županu Igorju Kolencu, naj odstrani stacionarni radar (na fotografiji) na cesti Jagodje-Belvedere in vzpostavi ustrezno prometno signalizacijo. Po njihovem mnenju z radarjem bolj polnijo občinsko blagajno kot skrbijo za prometno varnost. Opozarjajo še, da so nevarni tudi drugi cestni odseki v bližini vrtcev in šol ter Južna cesta med Simonovim zalivom in Livadami.
Primorske novice > Družba Izola
Sreda, 17. Februar 2016
Gorsko kolesarjenje ob morju
Kolesarki park Bike park Izola ima dobro leto po odprtju končno pravo podobo. Zanj skrbijo v Klubu gorskih kolesarjev Obala, kjer zadovoljstva ne skrivajo. Želijo pa si, da bi park v bodoče lahko še asfaltirali, kar bi jih po grobih ocenah stalo 40.000 evrov.
Primorske novice > Družba Izola
Sreda, 17. Februar 2016
 Mi igramo za vas! Izolska dobrodelna nogometna tekma
V petek, 26. februarja, ob 18.00 se bo v dvorani Osnovne šole Livade odvila posebna nogometna tekma. Izola bo gostila velikane slovenskega športa, ki se bodo v malem nogometu pomerili z velikani izolskega prostora. Dogodek bo humanitarne narave; celoten izkupiček od prodaje kart bo namenjen izolskim osnovnošolcem.
Slovensko-morje > Družba OŠ Livade
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]