nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis

Mestna knjižnica Izola

Ponedeljek, 7. April 2014
Razstava ročnih del Suzane Belak Pungartnik
V Mestni knjižnici Izola si v vitrinah ustvarjalnosti lahko ogledate razstavo ročnih del. Tokrat se predstavlja Suzana Belak Pungartnik, ki jo nekateri že poznate, saj je v knjižnici v okviru Borze znanja vodila delavnico izdelovanja brošk iz blaga.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica
Četrtek, 3. April 2014
Irena Menih, waldorfska učiteljica in ustvarjalka
V Mestni knjižnici Izola radi predstavimo domače ustvarjalce. Med njimi je tudi Irena Menih. V vitrini ustvarjalnosti je kako leto nazaj imela razstavo igračk in okrasnih izdelkov iz nepredene volne. Za otroke pa je vodila delavnice izdelovanja angelčkov iz nepredene volne. Povabili smo jo tudi, da otrokom, ki prihajajo na torkove pravljične ure, priredi lutkovno predstavo.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica
Sreda, 2. April 2014
Zaključek bralne značke Varstveno delovnega centra Izola
2. aprila, ko se spominjamo rojstnega dne Hansa Christiana Andersena in praznujemo svetovni dan knjig za mladino, smo v Mestni knjižnici Izola tako kot že nekaj let preživeli skupaj z varovanci iz Varstveno delovnega centra Izola.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica
Torek, 1. April 2014
Uspešna primera obnove čisto blizu nas
Mestna knjižnica Izola in Borza znanja Izola sta v četrtek, 27. marca 2014 v sodelovanju s Slovenskim etnološkim društvom priredili predstavitev knjige z naslovom Etnološko konservatorstvo in varstvo dediščine na Slovenskem, ki jo je lani, v letu 2013, v sklopu obeležitve 100. letnice spomeniškega varstva na Slovenskem izdalo Slovensko etnološko društvo.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica
Petek, 28. Marec 2014
»Dulo naj ima vsaka ženska, ki si jo želi«
Doule (porodne spremljevalke) v času pomladanskega enakonočja po vsem svetu širijo informacije, znanje in navdih o tem, kako pomembno je rojstvo ter kakšno pozornost in nego si v tem obdobju zaslužimo vsi. V soboto so v okviru svetovnega tedna za še lepšo izkušnjo nosečnosti, poroda in zgodnjega starševstva, v izolski Mestni knjižnici knjižnici predstavile svoje delovanje.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica
Ponedeljek, 17. Marec 2014
Istra tu in tam - trenutki ustvarjalnih navdihov
V mesecu marcu ste vabljeni v Mestno knjižnico Izola k ogledu novih razstav v kotičku ustvarjalnosti. Tokrat se predstavljajo trije člani Študijskega krožka Beseda Slovenske Istre: Ivan Novak iz Ospa, Marija Koren iz Podgorja in Danila Tuljak iz Doline pri Trstu, poleg njih pa svoja dela razstavljata še sestri Franca in Santina Mislei iz Trsta. Ker prihajajo ustvarjalci z obeh strani meje, se razstava imenuje Istra tu in tam – trenutki ustvarjalnih navdihov.
Izola.info > Kultura Mestna knjižnica
Petek, 7. Marec 2014
Tuaregi med nami
Ta teden so v izolski Mestni knjižnici že drugič gostili Miro Delavec Touhami in njenega soproga, Tuarega Abdela Touhamija. Tokrat sta predstavila Mirino novo knjigo »Taraut en tenere – Hči puščave«, posvečeno Tuaregom. To je prva knjiga o Tuaregih v slovenščini, razdeljena je na več poglavij, v katerih je prikazana zgodovina ene najstarejših kultur na svetu, njihov način življenja, vrednote, biseri iz zakladnice ljudskega izročila ter Mirini popotniški zapiski in razmišljanja iz dnevnika.
Izola.info > Kultura Mestna knjižnica
Torek, 4. Marec 2014
Odsevi življenjskih zgodb s sončne strani Slovenije
Včeraj smo v Mestni knjižnici Izola priredili zanimiv literarni večer s predstavitvijo knjige »Na sončni strani Slovenije« avtoric Mimi Podkrižnik in Mateje Gruden. Knjigo je izdala založba Buča v zbirki Vzporedna Slovenija, ima skoraj 200 strani in prinaša portrete 40 ustvarjalnih ljudi, ki delujejo na področju Slovenije, pa tudi v tujini.
Izola.info > Kultura Mestna knjižnica
Torek, 4. Februar 2014
Keramika Mirele Grižonič Sharan v Mestni knjižnici Izola
Mirela Grižonič Sharan že skoraj 12 let s hčerko Saro in možem Dinom Sharanom, pesnikom, pisateljem in prevajalcem, živi v zaselku Hrpeljci pri Laborju. Tam sta si obnovila staro istrsko hišo, na 1500 metrov velikem zemljišču pa zasadila sadovnjak, park, oljčnik, vinograd in vrt.
Izola.info > Kultura Mestna knjižnica
Četrtek, 9. Januar 2014
Bakrene reliefne slike Nivee Mislei v MKI
Mestna knjižnica Izola je pripravila razstavo bakrenih reliefnih slik Nivee Mislei. Razstava unikatnih izdelkov zamejske umetnice bo v izolski Mestni knjižnici na ogled vse do konca februarja.
Izola.info > Kultura Mestna knjižnica
Torek, 3. December 2013
Urca teče tika taka…
»Vrtnice odcvetajo, tiho se obletajo, v novoletne jelke čar vodi naju čas, vladar« bi lahko s H. C. Andersenom rekli ob pogledu na božično-novoletno razstavo starih budilk iz zbirke starin Janeza in Marije Janežič iz Kopra. Ure nam že dolgo odmerjajo čas in v slovenskem ljudskem izročilu se je ohranilo kar nekaj pregovorov o tej temi: »Rana ura – zlata ura«, »Ura teče – nič ne reče« in tako dalje.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica
Ponedeljek, 2. December 2013
Mestna knjižnica Izola je bila v znamenju utrinkov Mediterana
V mesecu novembru je svoje barvne in črno bele fotografije na temo Sredozemlja razstavljal Vlado Bernetič, sicer knjižničar in projektni sodelavec na Morski biološki postaji v Piranu. Fotografije prikazujejo utrinke s potovanj po sredozemskih deželah, kot sta Malta in Grčija.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]