nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Nedelja, 13. Februar 2011
Galebi ob izolskem kampu
Kdor se pogosto vozi ob morju iz Kopra proti Izoli lahko na morski gladini ob izolskem kampu Jadranka opazi veliko jato galebov. Zadnja leta jih je čedalje več. Pa ne, da bi me motili. Kvečjemu obratno. A me je kot ornitološkega laika zanimalo, zakaj se galebi zadržujejo ravno na tem območju.
Obala.net > Okolje Izola
Petek, 11. Februar 2011
Izola in njena skrita umetnost
V drugem delu feljtona o grafitih na Obali se s svojimi umetelnimi poslikavami predstavlja Izola, ki s svojo ulično umetnostjo ne zaostaja za Koprom, vendar grafite kljub temu redko vidimo v starem delu mesta.
Obala.net > Družba Izola
Četrtek, 27. Januar 2011
Se bo izolska zgodba končala na sodišču?
Takoj po prevzemu poslov to soboto, je novi vršilec dolžnosti direktorja Zdravstvenega doma Izola Evgenij Komljanec izjavil, da je opazil, da je izguba izolskega zdravstvenega doma pod vodstvom Gordane Živčec Kalan do konca lanskega oktobra znašala 255 tisoč evrov. Nekdanja direktorica trdi, da to ni res ampak, da je imel zdravstveni dom ob prevzemu poslov na računu 700 tisoč evrov, kar Komlajnec zanika in trdi, da so takšne izjave nekanje direktorice sramota za zdravstvo.
Obala.net > Zdravstvo Zdravstveni dom
Četrtek, 27. Januar 2011
Namesto redarjev protokol?
Izolani in ostali, ki so zadnje dni iskali občinske redarje jih niso več našli v pritličju stare občinske stavbe na Velikem trgu. Redarje in inšpekcijo so v začetku meseca preselili na odmaknjeno Postonjsko ulico, prostore pa nameravajo oddati.
Obala.net > Družba Izola
Torek, 11. Januar 2011
Hrvaški ribiči protestirajo
Smo Slovenci plačali Hrvatom za ukinitev ekološke ribolovne cone? Kot je povedal eden izmed ribičev za Glas Istre na shodu hrvaških ribičev že pred meseci naj bi nekdanji predsednik Sabora Ivo Sanader celo javno izjavil, da naj bi Hrvaška dobila 12 milijonov evrov iz sklada EU samo za to, da ne bi sprejela ekološke ribolovne cone.
Obala.net > Gospodarstvo Izola
Sobota, 8. Januar 2011
V ponedeljek prekinjena dobava elektrike v Izoli
Elektro Primorska Distribucijska enota Koper obvešča, da bo zaradi del na elektroenergetskih napravah v ponedeljek, 10. 01. 2011, prekinjena dobava el. energije, in sicer od 10.00 do 11.00 v okolici križišča v Kajuhovi in Prešernovi ulici v Izoli.
Obala.net > Gospodarstvo Izola
Torek, 4. Januar 2011
Harakiri sredi Izole
Na ponedeljkov večer je v enega izmed izolskih lokalov vstopil 24-letni Izolan in rekel, da se bo ubil. S pulta je vzel nož in se dvakrat zabodel. Odpeljali so ga v Bolnico Izola, od koder so za tem sporočili, da ima hude poškodbe.
Obala.net > Kronika Izola
Ponedeljek, 3. Januar 2011
Pod figo je zgorelo
Včeraj zvečer je Izolane zdramila sirena in hitenje gasilcev. Prihiteli so v samo mestno središče med priljubljene kioske, ki jim domačini že desetletja pravijo "Pod Figo". Vnelo se je v enem izmed dveh kioskov. Požar se je hitro razširil in tako od kioska ni ostalo nič. Na srečo so bili gasilci dovolj hitri in so preprečili, da bi se ogenj razširil na bližnje hiše.
Obala.net > Kronika Izola
Petek, 31. December 2010
Bo Argolina le zaživela?
Se bodo ruševine in makadam na območju nekdanje tovarne Argo kmalu spremenile v hotel ali kaj podobnega? Tako vsaj kaže po pisanju spletnega Žurnala24, kjer poročajo o sestanku predstavnikov Abanke Vipa in Argoline z novim izolskim županom Igorjem Kolencem. Po dolgem času naj bi želeli obuditi projekt gradnje. Na občini si želijo hotela, ne pa še enega mesta duhov.
Obala.net > Okolje Izola
Ponedeljek, 27. December 2010
Silvestrovo: Od Rudija do Big Foot Mame
Na silvestrovo bo sijalo sonce. Tako vsaj obljubljajo vremenoslovci. Ogranizatorji od Kopra do Pirana pa obljubljajo vrsto prireditev za velike in male.
Obala.net > Družba Rudi Bučar
Sobota, 25. December 2010
V dveh dnevih jih je dobil kar dvakrat
Visoka voda in visok pritisk sta v Izoli usodna kombinacija. V manj kot 12 urah so kar dvakrat pele pesti. Najprej je počilo ponoči, ko so gasilci zaradi plime stražili vhod na Sončno nabrežje. Gasilca, ki je voznike opozarjal na visoko vodo je eden izmed mimoidočih voznikov pošprical. Gasilec je vozniku namenil nekaj krepkih izolskih, voznik je izstopil iz avtomobila, nato je sledila izmenjava mnenj s pestmi.
Obala.net > Družba Izola
Petek, 17. December 2010
Kortežanom teče kanalizacija v grlo
V izolskem lokalnem časopisu Mandrač pišejo o Kortah. Januarja poteče rok za razpis Evropske Unije, preko katerega bi lahko Občina pridobila skoraj polovico sredstev za 2.5 milijonov evrov težek projekt, ki bi Korte končno priključil na kanalizacijo. Soglasja krajanov pa so šele začeli zbirati.
Obala.net > Okolje Korte
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]