nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis

Gradnja predora Markovec

Torek, 17. Januar 2012
Alpine Bau ponovno zagnal dela na predoru Markovec
Avstrijska družba Alpine Bau je v ponedeljek ponovno zagnala dela na koprski strani predora Markovec. V Darsu sedaj pričakujejo, da bo izvajalec dela nadaljeval skladno s pogodbo. Alpine Bau je dela v predoru Markovec zaustavil že v začetku decembra, a Dars v tem času z izjemo zahteve po dodatnih pojasnilih glede vzdrževalnih del na izkopnem stroju ni ukrepal.
Primorska.info > Okolje Izola
Sobota, 24. December 2011
Gradnja predora Markovec bo stala vsaj še do 9. januarja
Delavci avstrijske družbe Alpine Bau so včeraj prekinili remont re(z)kalnega stroja in se odpravili domov, praznovat božič in silvestrovo. Na gradbišče predora Markovec se bodo znova vrnili po svetih treh kraljih, 9. januarja prihodnje leto.
Primorske novice > Okolje Izola
Sreda, 21. December 2011
Dars še vedno čaka pojasnila družbe Alpine Bau
Dela v predoru Markovec še vedno stojijo, saj je izkopni stroj graditelja, družbe Alpine Bau, še v remontu, so potrdili na Darsu. Od avstrijske družbe v zvezi z vzdrževalnimi deli na stroju pričakujejo tako terminski plan kot tudi nekatera dodatna pojasnila, nato se bodo odločali o nadaljnjih korakih.
Primorske novice > Okolje Izola
Petek, 16. December 2011
Markovec stoji, zatika se tudi v Izoli
Zapleti z gradnjo markovškega predora gredo na roko izolski občini, ki mora zgraditi navezavo na bodočo hitro cesto med Izolo in Koprom. Skladno s šest let starim sporazumom med prometnim ministrstvom, občino in Darsom je v industrijski coni, predvideno krožišče. Glavnino parcel zanj pa skuša občina pridobiti od Petrola.
Primorske novice > Okolje Izola
Četrtek, 8. December 2011
V predoru Markovec so stroji znova potihnili
Gradnja predora Markovec se je znova ustavila, saj je izvajalec del družba Alpine Bau začela z vzdrževalnimi dela na izkopnem stroju, o čemer je obvestila Dars. Nadzorni inženir na projektu gradnje že preučuje ukrep in bo v prihodnjih dneh ugotovil upravičenost in utemeljenost vzdrževalnih del, je poročal Radio Slovenija. Gradnjo s koprske strani so ustavili le nekaj dni pred načrtovanim prebojem predorske cevi.
Primorske novice > Okolje Izola
Sobota, 26. November 2011
Kriza odnaša velike načrte
Gradnja predora Markovec se ponovno zapleta. Na Darsu potekajo krizni sestanki, avstrijski izvajalci Alpine Bau, ki gradijo predor namesto izbranega, vendar propadlega Cestnega podjetja Maribor (CPM), grozijo z ustavitvijo vseh del in zahtevajo podpis aneksa. Kar pomeni, da bo predor Markovec dražji in odprt pozneje kot narekuje pogodba z Darsom.
Obala.net > Okolje Izola
Četrtek, 24. November 2011
Predor gradijo, med Darsom in Alpine Bauom še napeto
Včeraj popoldne so se sestali predstavniki Darsa, pogodbeni inženir DRI (nekdanji DDC) in predstavniki avstrijskega podjetja Alpine Bau, ki je graditelj predora Markovec. Sestanek je trajal več kot tri ure, o čem so se uspeli dogovoriti, pa na Darsu sinoči niso povedali.
Primorske novice > Okolje Izola
Ponedeljek, 31. Oktober 2011
Kdaj skozi Markovec?
V Sloveniji so pred dobrimi štiridesetimi leti začeli graditi avtocestni križ, ki je s še zadnjim odsekom pri Peračici na Gorenjskem končno končan. Gradnjo avtocestne povezave po celotni državi pa so zaznamovali predvsem zapleti, podražitve in zamude. Podobno se dogaja s predorom Markovec, končanje katerega se vse bolj prelaga v prihodnost.
Obala.net > Okolje Izola
Sreda, 31. Avgust 2011
Dars podpisal skrivni protokol in podražil predor Markovec?
Gradnja predora Markovec se bo kot kaže znova podaljšala, poleg tega pa naj bi se še podražila za 18 milijonov evrov. Dars naj bi namreč na skrivaj podpisal novo pogodbo brez javnega razpisa.Vodstvo Darsa naj bi potem, ko družba CPM ni mogla več nadaljevati del, podpisal nov Protokol o nadaljevanju del na projektu Markovec z le enim članom konzorcija, družbo AlpineBau in to v obliki, ki v nekaterih točkah bistveno odstopa od prvotne pogodbe.
RTV SLO > Okolje Izola
Četrtek, 28. Julij 2011
Miniranje predorskih cevi moti Markovčane
Miniranje predorskih cevi na izolski strani bodočega predora vse bolj čutijo v blokih na Markovcu. Za stanovalce je moteč predvsem nočni hrup, ki ga nekateri primerjajo z “bombnimi eksplozijami v sosednjem prostoru ali stanovanju, in sicer na vsake dve do tri ure”.
Primorske novice > Okolje Izola
Četrtek, 21. Julij 2011
Predor Markovec: Darsa ne zanima, ali so podizvajalci plačani
Na Dars se je obrnilo šest podjetij, ki jim denar dolguje CPM. Tako kot podizvajalci na pomurski avtocesti, ki od Darsa terjajo dobrih osem milijonov evrov, se s podobnimi težavami in ignoranco Darsa spoprijemajo tudi podizvajalci v predoru Markovec.
RTV SLO > Okolje Izola
Torek, 21. Junij 2011
Koprski semafor
Graditelji predora Markovec, ki bo povezoval mesti Koper in Izola, so dočakali poseben rezkalni stroj, vozniki pa bodo dobili semafor, ki jim bo omogočal zavijanje levo proti Kopru, ko se bodo pripeljali iz Izole.
Obala.net > Okolje Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]