nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Torek, 1. December 2015
Žbogarja v Izoli pričakali številni navijači
“Ko se mi na regati zazdi, da ne morem več, se spomnim na izolske navijače in si mislim, če se še malo bolj potrudim, mi bodo Ribari spet lahko pripravili sprejem,” je svoje navijače danes v središču Izole pozdravil jadralec Vasilij Žbogar, ki se je s svetovnega prvenstva razreda finn na Novi Zelandiji vrnil z bronasto medaljo.
Primorske novice > Šport Vasilij Žbogar
Ponedeljek, 30. November 2015
Do točk le Izolanke
Konec tedna so igrali le namiznoteniški prvoligaši. Med tremi primorskimi so se točk veselile samo Izolanke, ki so na ničli pustile Kajuh Slovan. Med primorskimi dvoboji je bil najbolj zanimiv ženski v Vrtojbi, kjer se je domača Letrika pomerila s tekmecem za obstanek, Ptujem.
Primorske novice > Šport Izola
Ponedeljek, 30. November 2015
Po drami do brona
“Kdor čaka, dočaka. Težko je bilo, tokrat res zelo težko. A splačalo se je in prva medalja na svetovnih prvenstvih je tu!” je z Nove Zelandije po osvojeni bronasti medalji na svetovnem prvenstvu razreda finn včeraj sporočil presrečni Vasilij Žbogar. Najboljšemu slovenskemu jadralcu vseh časov medalje nikakor niso tuje, a ima tokratna prav poseben sijaj, saj je nanjo čakal skoraj 15 let - vse odkar v razredih laser in finn kroji svetovni jadralni vrh.
Primorske novice > Šport Vasilij Žbogar
Nedelja, 29. November 2015
Iz Ormoža z minus 5
Izolani so na dolgo gostovanje odpotovali oslabljeni – manjkali so Čosić, Stipančič in Gregorič. V uvodu srečanja so se dobro upirali favoriziranim domačinom, potem pa je sredi prvega polčasa prišlo do mrka. Rokometaši Jeruzalema so hitro ušli na varno razliko in odločili dvoboj sebi v prid.
RD Istrabenz plini > Šport RD Istrabenz Plini
Nedelja, 29. November 2015
Vasilij Žbogar - končno tudi odličje na svetovnem prvenstvu
Z regato za medalje se je na Novi Zelandiji končalo svetovno prvenstvo za jadralce v razredu finn. Edinemu slovenskemu predstavniku Vasiliju Žbogarju je uspel veliki met in na zadnjem dejanju prvenstva si je s 6. mestom zagotovil skupno 3. in prve stopničke na svetovnem prvenstvu. “Zelo sem zadovoljen s tem 3. mestom. 12 let sem čakal in ga danes tudi dočakal...
Slovensko-morje > Šport Vasilij Žbogar
Petek, 27. November 2015
Tekel bo tudi olimpijski prvak
Prijave za tretji Istrski maraton bodo začeli sprejemati že 1. decembra. Tretja izvedba te vse bolj priljubljene množične prireditve, ki se je je lani udeležilo nekaj manj kot 3500 tekačev iz 21 držav, bo 10. aprila prihodnje leto s startom in ciljem v Portorožu. Za zvezdniško udeležbo bo tokrat poskrbel Gelindo Bordin, italijanski olimpijski prvak v maratonu iz Seula leta 1988.
Primorske novice > Šport Izola
Četrtek, 26. November 2015
Z Malije v Ligo prvakov
Kaja Turk je mlada odbojkarica z Malije, ki se ji je letošnje poletje življenje še kako pospešilo. Zaradi dobrih iger v univerzitetni odojkarski ligi so jo namreč povabili v enega izmed dveh najboljših odbojkarskih klubov v državi, ki letošnjo sezono nastopa tudi v Ligi prvakov. 21-letnica pa ni le dobra odbojkarica, temveč tudi smučarska učiteljica in študentka psihologije.
Regional Obala > Šport Izola
Sreda, 25. November 2015
Žbogar še bliže najboljšim
Drugi dan svetovnega prvenstva v jadranju v razredu finn na Novi Zelandiji je zaznamovalo pomanjkanje vetra in posledično tudi odpoved druge regate. V edini izpeljani regati je Vasilij Žbogar ciljno črto prečkal kot sedmi, v skupnem seštevku je peti.
Primorske novice > Šport Vasilij Žbogar
Torek, 24. November 2015
Žbogar osmi po prvem dnevu SP
Edini slovenski predstavnik na svetovnem prvenstvu v razredu finn na Novi Zelandiji Vasilij Žbogar je po 19. in šestem mestu v uvodnih regatah po prvem dnevu na skupnem osmem mestu. Nastopa 80 jadralcev iz 28 držav, med njimi 19 nosilcev naslovov olimpijskih, svetovnih in evropskih prvakov.
Primorske novice > Šport Vasilij Žbogar
Sobota, 21. November 2015
Izjemno pomebni dve točki sta ostali doma
Po izenačenem prvem polčasu, v katerem sta obe ekipi v napadu zapravili preveč žog, so naši fantje v drugem le strli odpor Slovana in dobili izjemno pomemben dvoboj. Po seriji nesrečno izgubljenih točk smo tako končno dočakali drugo zmago sezone. Sedaj je položaj Istabenz plinov Izole na lestvici nekoliko boljši, saj smo se pomaknili proti sredini, za seboj pustili neposredne tekmece, poleg tega pa bo moč naslednje tekme odigrati pod manjšim pritiskom.
RD Istrabenz plini > Šport RD Istrabenz Plini
Ponedeljek, 16. November 2015
Koprčani in Izolani enotni: Zmagal je rokomet!
Primorski derbi si je prišlo ogledat približno 3000 gledalcev, ki so v izjemnem vzdušju Arene Bonifika na koncu videli tesno zmago domačinov. Izolani so bili povsem enakovredni vse do zadnje minute, po koncu tekme pa se je rokometno druženje nadaljevalo še pozno v noč. Koper 2013 : Istrabenz plini Izola 25:22 (12:11).
Primorske novice > Šport RD Istrabenz Plini
Četrtek, 5. November 2015
Mitja Gasparini: “Žena ni več jezna”
Športnika minulega meseca je bilo enako lahko izbrati kot avgusta. Obakrat je to postal izolski odbojkar Mitja Gasparini - stroj za točke slovenske reprezentance, ki je najprej osvojila evropsko ligo, nato pa še zgodovinsko srebrno odličje na evropskem prvenstvu.
Primorske novice > Šport Mitja Gasparini
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]