nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Ponedeljek, 17. Avgust 2015
Tabel za Koper in Izolo ne bo
V Kopru in Izoli bodo zmedeni vozniki še naprej zaman iskali logične smerokaze, ki bi jih vodili na staro obalno cesto. Na smerokazih bo še vedno pisalo samo Žusterna, dodatnih tabel pa ne bo. V Izoli priznavajo, da na tak način odganjajo tranzitni promet z obalne ceste. Na koprski občini pa so celo že začeli postopke, da bi Žusterno vpisali na uradni seznam naselij.
Primorske novice > Okolje Izola
Petek, 7. Avgust 2015
Na sprehajalni poti med Koprom in Izolo najdemo vse
Je že res, da je po odprtju predora Markovec obalna cesta med Koprom in Izolo občutno manj prometna, kar pa ne drži za sprehajalno pot ob morju. Tam se znajde vse, od sprehajalcev, tekačev, rolkarjev, kolesarjev in skuteristov, mamice z otroškimi vozički so tam kakopak redke. Da bi kaos na poti rešili, bi morali spremeniti cestno prometne predpise ali pa, kot že napovedujeta župana, zapreti vsaj en krak ceste.
Regional Obala > Okolje Izola
Sobota, 1. Avgust 2015
Gradnja izolskega krožišča se bo zavlekla
Koprska gradbena inšpekcija je odredila prekinitev del na navezavi s hitre ceste Koper – Izola na novo krožišče na Industrijski cesti v Izoli, pišejo Primorske novice. V gradbenem dovoljenju namreč krožišče sploh ni predvideno.
Regional Obala > Okolje Izola
Četrtek, 30. Julij 2015
Danes najhladnejši in najbolj deževen julijski dan, nato temperature zopet višje
Današnji dan bo najhladnejši in najbolj deževen dan letošnjega julija, nato se obeta izboljšanje, navaja Agencija za okolje (Arso). Po napovedih dežurnega meteorologa lahko že v petek in soboto pričakujemo pretežno sončno vreme, v nedeljo pa prehodno zopet nekaj malega padavin. Prihodnji teden bo vreme suho, stabilno in znova toplejše.
Primorske novice > Okolje Izola
Torek, 28. Julij 2015
V četrtek na Primorskem nevihte, nato vročina
Popoldne bo ob morju in deloma na Primorskem sončno. Drugod bo pretežno oblačno, tu in tam bo še kakšna ploha. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 24, na Primorskem do 30 stopinj Celzija. Jutri bo zmerno do pretežno oblačno, sprva predvsem v južni polovici Slovenije delno jasno, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.
Primorske novice > Okolje Izola
Torek, 28. Julij 2015
Novega pomola še ne bo
Izolski valobran 3 ob ribiškem pomolu je naposled končan, v Marinvestu in Portingu, podjetjih v izolski marini, pa kljub temu niso povsem zadovoljni. Nameravali so se lotiti tudi gradnje pomola B, tega pa naj ne bi mogli narediti, ker je območje predmet sodnega spora med občino in Ribo. Čeprav beležijo za petino manj prihodkov in imajo negativne bilance, zagotavljajo, da je sodni spor edina ovira.
Primorske novice > Okolje Ribiški pomol
Sobota, 25. Julij 2015
Občine terjajo kmetijska zemljišča
Izolska, koprska in piranska občina bodo skupaj vložile zahtevo za oceno ustavnosti zakona o skladu kmetijskih zemljišč. To bi jim omogočilo, da bi dobile kmetijska zemljišča in gozdove, ki so zdaj v lasti sklada. Izolski župan Igor Kolenc je kmetijskega ministra Dejana Židana ob nedavnem srečanju seznanil, da bodo izolska, koprska in piranska občina skupaj vložile zahtevo za oceno ustavnosti 22. člena zakona o skladu kmetijskih zemljišč in gozdov.
Primorske novice > Okolje Izola
Četrtek, 23. Julij 2015
Projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja za hitro cesto Jagodje - Lucija se premika
Nadaljevanje pred letošnjo poletno sezono odprtega predora Markovec je izgradnja hitre ceste Jagodje–Lucija, pri kateri so se prvotno zastavljeni termini že zamaknili. Do marca letos naj bi pridobili zemljišča, potrebna za gradnjo odseka, a je Darsu do sedaj uspelo pridobiti približno polovico zemljišč in 11 objektov.
Regional Obala > Okolje Izola
Torek, 21. Julij 2015
Namesto podprte stavbe - gradbišče
Koprska ulica, ena osrednjih ulic v Izoli, je poleg trgovinic in ateljejev dobila še eno znamenitost - ostanke nekdanje stavbe, ki se je je med Izolani oprijel vzdevek “podprta”, saj so jo zaradi posedanja pred leti naslonili na bližnje stavbe.
Primorske novice > Okolje Izola
Torek, 21. Julij 2015
Na Obali velja tudi najvišja stopnja požarne ogroženosti
Visoke temperature še kar ne pojenjajo, Obala pa je v teh dneh dosegla tudi najvišjo stopnjo požarne ogroženosti, obveščajo z Gasilske brigade Koper in svetujejo posebno previdnost pri ravnanju z odprtim ognjem. Na pobudo poveljnika Gasilske brigade Koper Vilija Bržana so se, zaradi povišane stopnje požarne ogroženosti, na Mestni občini Koper danes sestali predstavniki gasilcev in drugih služb, ki delujejo na področju zaščite in reševanja.
Slovensko-morje > Okolje Izola
Nedelja, 19. Julij 2015
Morje se je ogrelo do 30 stopinj Celzija
Vročinski val, ki je v preteklih dneh zajel državo, se je danes še stopnjeval. Temperature so dosegale do 37 stopinj Celzija. Osvežiti se je bilo težko tudi v morju, kjer je temperatura popoldne dosegla 30 stopinj Celzija. Zaradi velike toplotne obremenitve je za južno polovico države za ponedeljek razglašena oranžna stopnja vremenske ogroženosti.
Primorske novice > Okolje Izola
Sobota, 18. Julij 2015
Na ministrstvu morajo predlog o predoru pod Baredi še preučiti
Livio Jakomin in Igor Zajec sta na tiskovni konferenci na povabilo koprskega in izolskega župana predstavila svoj alternativni predlog načrtovani hitri cesti Jagodje – Lucija, s katerim je seznanjena in ga podpira tudi piranska občina. Strokovnjaka sta idejo predstavila na ministrstvu za infrastrukturo, kjer pravijo, da morajo predlog še proučiti.
Regional Obala > Okolje Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]