nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Četrtek, 4. Avgust 2016
Denarja za muzej Parenzana ni
Društvo Histrion, ki upravlja z muzejem Parenzana, opozarja na finančen težave že od marca. Pred pol leta so z občino Izola sklenili pogodbo za obdobje petih let. Zdaj občina predlaga sporazumno prekinitev sodelovanja, čemur pa društvo nasprotuje in pričakuje dogovor. V nasprotnem primeru bodo zapustili muzej in s seboj odnesli razstavne predmete.
Regional Obala > Kultura Izola
Sreda, 3. Avgust 2016
Piran in Izola v sporu s Skladom kmetijskih zemljišč
Sporu med Skladom kmetijskih zemljišč in gozdov RS ter občinama Piran in Izola glede kmetijskih zemljišč še ni videti konca. V skladu po zadnjih odškodninskih tožbah pozivajo občini, naj omogočita vpis lastninske pravice države. Na obeh občinah pa opozarjajo na druga odprta vprašanja in na sam odnos sklada do kmetijskih zemljišč.
Regional Obala > Družba Izola
Petek, 10. Junij 2016
Praznik oljk, vina in rib
Danes in jutri naj bi se v starem izolskem mestnem jedru odvijala etnološka prireditev Praznik oljk, vina in rib, na kateri naj bi se predstavili lokalni pridelovalci oljčnega olja ter domačih vrst vin. Poleg osnovne ponudbe bodo na voljo še različne jedi, oba večera pa bo poskrbljeno tudi za glasbeno spremljavo.
Primorske novice > Družba Izola
Petek, 10. Junij 2016
Lutk ne bo v Izolo in Piran
Mednarodni ulični in lutkovni festival, ki pod imenom PUF in s podnaslovom Lutke brez meja v mesta slovenske Istre in njihova zaledja, že štirinajsto leto zapored prinaša predstave z vseh koncev Evrope pa tudi od drugod, bo letos nekoliko drugačen.
Primorske novice > Kultura Izola
Četrtek, 9. Junij 2016
Nevihte prinesle ogromno količino odpadkov na slovensko obalo
Ob slovenski obali se je v zadnjih dneh močno povečalo onesnaženje morja. Razlog so nevihte in narasle reke v severni Italiji. Komunala Izola se je čiščenja pristanišča lotila nemudoma. Kot pravijo na Komunali Izola, ki je upravljavec občinskega pristanišča, je morje onesnaženo z različnimi smetmi, predvsem PVC. Onesnaženost se je močno povečala po nevihtah in posledično naraslih rekah v severni Italiji.
Regional Obala > Okolje Izola
Sreda, 8. Junij 2016
Izkušnje so njegov adut
Čez dva meseca se bodo v Rio de Janeiru začele olimpijske igre. Pod petimi krogi bo nastopil tudi jadralec v razredu finn Vasilij Žbogar, za katerega bodo to že pete olimpijske igre. Ima že dve olimpijski medalji, bron iz Aten in srebro iz Pekinga si je prijadral v razredu laser.
Primorske novice > Šport Vasilij Žbogar
Torek, 7. Junij 2016
Inšpektor bo ta teden pogosteje opravljal redne obhode
Izolska komunala je danes v sklopu svetovnega dneva okolja skupaj z občino že tretje leto zapored pričela z akcijo “Psički za čisto Izolo”. Namen akcije je osveščanje lastnikov psov glede odstranjevanja iztrebkov svojih štirinožnih prijateljev.
Primorske novice > Družba Izola
Ponedeljek, 6. Junij 2016
Na Otoku vse bolj odločajo dobri filmi, nič več vreme
Pred sinočnjim iztekom 12. mednarodnega filmskega festivala Kino Otok smo na Manziolijevem trgu v Izoli k pogovoru povabili njegovo direktorico Tanjo Hladnik. Filmska zagnanka s Cola je pri Kinu Otok že šesto leto. Sprva je bila vodja spletne komunikacije, zatem je skrbela za spremljevalni program in partnerska programska sodelovanja, zadnji dve leti pa si je delila številne naloge z direktorico Loreno Pavlič. Ta je z odhodom na porodniški dopust festivalske vajeti prepustila zanesljivim rokam.
Primorske novice > Družba Izola
Petek, 3. Junij 2016
Iskrena gesta zbliževanja hčere z materjo
V ospredju 12. Kino Otoka so ženske tematike, dobro pa so zastopane tudi režiserke. Italijanska dokumentaristka Alina Marazzi se na festivalu med drugim predstavlja s filmoma Za eno samo uro s teboj. V njem preko družinskih filmčkov predstavi zgodbo svoje matere, ki se je borila z depresijo, vzporedno pa odpira vprašanja ženske svobode.
Primorske novice > Kultura Izola
Petek, 3. Junij 2016
Ujeti mesto v dobre tri minute
Danes ob 16. uri bo v Art kinu Odeon oživel pozabljeni filmski format - super osem. Mladi italijanski režiser Luca Chinaglia je kot darilo ob diplomi prejel 16 kolutov super osem filmskega traku in začel razmišljati, kako bi to darilo nadgradil. “Pokuril” je dva koluta, ki ju je prikazal na lanskem Kinu Otok, tu pa je se je rodila zamisel, da bi 14 režiserjem iz vsega sveta podaril po en kolut, kot temo pa jim določil mesto. Med temi režiserji se je znašel tudi Izolan Davorin Marc.
Primorske novice > Kultura Izola
Petek, 3. Junij 2016
Bolj kot zmaga jo zanima, če sem lačen in zdrav"
Olimpijski komite Slovenije (OKS) se je pred olimpijskimi igrami Rio 2016 pridružil projektu "Hvala, mama". V Sloveniji sta ambasadorja projekta Vasilij Žbogar in njegova mama Dragica, del zgodbe pa predstavlja tudi donacija ter zbiranje sredstev za Fundacijo za športnike iz socialno šibkih okolij, ki jo je OKS ustanovil decembra 2015.
Regional Obala > Šport Izola
Četrtek, 2. Junij 2016
Dora v bolnišnici Izola: "Želimo, da se ženske počutijo sproščeno"
Potem ko je državni presejalni program za raka dojk Dora, ki omogoča ženskam med 50. in 69. letom mamografijo dojk na vsaki dve leti, februarja pričel z delovanjem v Primorski regiji z mobilno enoto v Postojni, se je včeraj presejalno slikanje žensk začelo tudi v Splošni bolnišnici Izola, so sporočili z Onkološkega inštituta (OI) Ljubljana.
Regional Obala > Zdravstvo Splošna bolnišnica
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]