nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Četrtek, 21. Maj 2015
Izolski knjižnici državno priznanje
Mestna knjižnica Izola je minuli petek na nacionalnem odprtju 20. Tedna vseživljenjskega učenja v Črnomlju prejela priznanje Andragoškega centra Slovenije (ACS) za promocijo učenja in znanja odraslih za leto 2014. Priznanje je knjižnica prejela za posebne strokovne ali promocijske dosežke ter za dosežke pri bogatitvi lastnega znanja in znanja drugih. Izolska knjižnica je v devetnajstletni zgodovini podeljevanja priznanj prva prejemnica tovrstnih priznanj med knjižnicami na Primorskem, sicer pa druga v Sloveniji.
Izola.info > Kultura Mestna knjižnica
Torek, 5. Maj 2015
Janez Zupan in Pesmi življenja v Mestni knjižnici Izola
Konec aprila je bila v Mestni knjižnici Izola predstavitev pesniške zbirke Janeza Zupana z naslovom Pesmi življenja – Poesie della vita. Janez Zupan se je rodil 11. aprila 1936 v Ljubljani. Njegov oče je bil učitelj, knjižničar in upravitelj osnovne šole v Črnomlju, mama poslovodkinja, gledališka igralka in režiserka.
Izola.info > Kultura Mestna knjižnica
Ponedeljek, 4. Maj 2015
Mlado občinstvo nagradilo italijanski film Nevidni fant
Žirija, sestavljena iz mladih ljubiteljev filma, je nagrado Evropske filmske akademije namenila filmu Nevidni fant italijanskega režiserja Gabriela Salvatoresa. Najstnike je film prepričal z zgodbo o superheroju. Projekt, ki je nastal na pobudo Evropske filmske akademije, je letos hkrati potekal v 25 mestih Evrope, v Izoli že tretje leto.
Primorske novice > Kultura Kino Odeon
Petek, 24. April 2015
Jaroslaw K. Lodzermensch v izolski Mestni knjižnici
Jaroslaw K. se je rodil leta 1959 v Lodzu na Poljskem. Od vedno je rad slikal. V času komunizma je na Poljskem opravljal zelo različna dela. Pravi, da takrat ni bilo težko pustiti službo in najti drugo delo. Tako je delal v gledališkem ateljeju, kjer je pripravljal scenografije za gledališče predstave. Bil je strežnik v bolnišnicah, ukvarjal se je z živalmi, na primer s konji, bil je šofer.
Izola.info > Kultura Mestna knjižnica
Ponedeljek, 13. April 2015
Izola že tretjič zapored med evropskimi filmskimi prestolnicami mladih
Evropski dan in nagrada mladega filmskega občinstva prvo majsko nedeljo v Izolo vabita najstnike. Otok, zavod za razvijanje filmske kulture, bo v nedeljo, 3. maja, v Art kinu Odeon tretjič organiziral filmski dan, namenjen najstnikom med 12. in 14. letom iz vse Slovenije.
Slovensko-morje > Kultura Izola
Sreda, 4. Marec 2015
»Od E do G« : razstava Erike Gregorič v MKI
Stene Središča za samostojno učenje v izolski Mestni knjižnici, v mesecu marcu krasijo slike Erike Gregorič iz Izole. Nastale so v obdobju med 2006 in 2014. Na njih so upodobljeni junaki iz risank. Naslikane so v mešani tehniki in izjemno natančno. Eriko smo povabili k pogovoru.
Izola.info > Kultura Mestna knjižnica
Torek, 20. Januar 2015
Literarni večer s Francem Tomincem in glasbenimi gosti
Za ljubitelje poezije in glasbe smo 9. januarja v Mestni knjižnici Izola priredili pesniško glasbeni večer s tremi gosti: pesnik Franc Tominec je prebiral svoje pesmi, pela jih je Jadranka Jakomin, na kitaro pa je igral Elvis Šahbaz.
Izola.info > Kultura Mestna knjižnica
Torek, 20. Januar 2015
Špela nam je približala nigerijske ljudske pravljice
V založbi Blodnjak je kot tretja iz zbirke Nit izšla knjiga Devetindevetdeseta kraljeva žena – ljudske pravljice iz Nigerije. Iz italijanščine jih je prevedla Špela Pahor, ki jo Izolani poznamo kot izjemno aktivno in ustvarjalno knjižničarko naše Mestne knjižnice Izola. Ob izidu knjige se je s Špelo pogovarjala Tanja Albreht iz piranske Mestne knjižnice.
Izola.info > Kultura Mestna knjižnica
Torek, 6. Januar 2015
Noč in dan Piran
Jana Kostevc, rojena v Kopru, že več kot 3 desetletja živi v Piranu. Po poklicu je trgovka, a se je zadnja leta pred upokojitvijo z veseljem in navdušenjem posvečala ljudem s posebnimi potrebami. Od vedno je bila njena želja, da bi se posvečala slikanju.
Izola.info > Kultura Mestna knjižnica
Ponedeljek, 15. December 2014
Literarni natečaj »Izola, moj (drugi) dom«
Mestna knjižnica Izola ter Pravljični in literarni študijski krožek »Jara kača« sta ob letošnjem Dnevu slovenskih splošnih knjižnic razpisala domoznansko - literarni natečaj na temo »Izola, moj (drugi) dom«. Prispela dela bodo zbirali do 22. januarja 2015, ob slovenskem kulturnem prazniku pa bodo v izolski Mestni knjižnici pripravili zaključno prireditev za vse udeležence natečaja .
Izola.info > Kultura Izola
Sreda, 26. November 2014
»Izpišimo bolečino«
Konec oktobra smo v čitalnici Mestne knjižnice Izola predstavili novo knjigo Mohorjeve družbe Celje z naslovom Izpišimo bolečino, zbirko dvanajstih resničnih osebnih pripovedi ljudi, ki so se srečali z različnimi oblikami zlorabe in hude duševne stiske. Pobudo zanjo je dala novinarka in pisateljica Renata Ažman, zgodbe pa so nastale v okviru njenih delavnic terapevtskega pisanja, ki potekajo v različnih krajih Slovenije in v Birminghanu v Veliki Britaniji.
Izola.info > Kultura Mestna knjižnica
Sreda, 19. November 2014
Stik dveh ustvarjalnih generacij
Barbara Motoh Bračanov, v prostem času pesnica z dvema izdanima zbirkama, in njen oče Marjan Motoh, upokojeni likovni pedagog, slikar, grafik in prepoznavni karikaturist izolskega tednika Mandrač, sta pred leti otroke izolskega starega mestnega jedra v prednovoletnih prazničnih dneh razveselila s slikanico, v katero je hči prispevala pravljice, oče pa ilustracije.
Primorske novice > Kultura Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]