nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Sreda, 10. Oktober 2012
Z energetsko sanacijo bodo letno privarčevali pol milijona evrov
V Splošni bolnišnici Izola so včeraj slovesno odprli energetsko prenovljene prostore. S tem bodo po besedah ministra Tomaža Gantarja privarčevali 30 odstotkov pri stroških energentov oziroma okoli pol milijona evrov letno.
Primorska.info > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Ponedeljek, 8. Oktober 2012
Študentje bodo častili kri
V tem tednu bo potekala jesenska vseslovenska študentska krvodajalska akcija, ki jo organizirajo študentske organizacije in klubi po Sloveniji. rvodajalska akcija bo na Primorskem potekala v torek, 9. oktobra in v sredo, 10. oktobra 2012 dopoldan na centru za transfuzijsko dejavnost Splošne bolnišnice Izola.
Primorska.info > Družba Splošna bolnišnica
Torek, 25. September 2012
300 milijonov evrov posojil za nakup Droge Kolinske
Hrvaška skupina Atlantic je začela pogajanja o refinanciranju svojih dolgoročnih obveznosti, ki izhajajo iz nakupa Droga Kolinske, so sporočili na Zagrebški borzi. Kot so dodali, Atlantic skupina načrtuje največ 300 milijonov novih posojil za prestrukturiranje bilance in izboljšanje pogojev za financiranje.
Primorska.info > Gospodarstvo Droga Kolinska
Petek, 21. September 2012
Štiri ponudbe za opremljanje predora
Na razpis javnega naročila za izvedbo in vzdrževanje elektro in strojne opreme predora Markovec so prispele štiri ponudbe. Ponudniki so družbe J.V. Dürr, VNET in Entes, družbe J.V. Iskra sistemi, Riko, IMP, Javna razsvetljava in Technix, družbi J.V. Traffic design in italijanski Satrel ter družbi J.V. Tenzor in Dalekovod Zagreb.
Primorska.info > Okolje Izola
Torek, 18. September 2012
Jaka Hudales je svetovni prvak
Naslov svetovnega prvaka v kickboxingu je tokrat pristal v rokah mladega Izolana Jake Hudalesa, ki je poleg tega osvojil še bronasto medaljo v ekipnem nastopu. Svetovnega tekmovanja se je letos udeležilo 1573 tekmovalcev iz 52 držav, iz vseh petih kontinentov. Iz Slovenije je pod okriljem Kickboxing zveze Slovenije tekmovalo 41 mladih tekmovalcev.
Primorska.info > Šport Jaka Hudales
Torek, 18. September 2012
V Izolo na 1. Obalni kolesarski maraton
V soboto, 29. septembra, bo s štartom v Izoli potekal 1. Obalni kolesarski maraton, največji rekreativni kolesarski dogodek na Obali. Trase 14, 38 in 65 km bodo primerne za vse okuse in stopnje pripravljenosti, zato vas vabimo na sproščeno uživanje ob kolesarjenju, vonju morja, izvrstni istrski kulinariki in prijetnem druženju v centru prelepe Izole.
Primorska.info > Šport Izola
Petek, 14. September 2012
Priprli požigalca iz Kopra
Policija je v torek zvečer odvzela prostost 29-letnemu Koprčanu, ki so ga gasilci pred tem zasačili pri podtikanju požarov v izolskem zaledju in ga zadržali do prihoda policije. Požigalca so policisti pridržali in ga po zaslišanju v četrtek privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Koprčan naj bi avgusta podtaknil še en požar.
Primorska.info > Kronika Izola
Torek, 11. September 2012
Energetska sanacija pri koncu
Energetska sanacija Splošne bolnišnice Izola se končuje. V okviru dobrih devet milijonov evrov vrednega projekta so zamenjali vse steklene površine, izolirali betonske površine in streho. Ta teden bodo končana gradbena dela in opravljena primopredaja, dela na inštalacijah bodo pri koncu do 25. septembra, je za STA potrdil direktor Jani Dernič.
Primorska.info > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Sobota, 8. September 2012
Izola gosti že deseto Diplomatsko regato
Na prireditev, na kateri se v jadranju med seboj pomerijo tudi člani diplomatskega zbora, se je letos prijavilo rekordnih 53 držav, udeležbo pa je med drugim potrdilo 33 veleposlanikov in 19 konzulov.
Primorska.info > Šport Izola
Sreda, 22. Avgust 2012
Aver: Poleg pomoči ministrstva nujni tudi skrajni ukrepi
Z marcem 2012 je bil ZZZS, zaradi slabe finančne situacije, prisiljen znižati za 7 odstotkov akontacije vsem izvajalcem zdravstvenih storitev. Znižanje velja do preklica in za Splošno bolnišnico Izola (SB Izola) pomeni za okrog 160 tisoč evrov nižje prilive na mesec, kar še dodatno poslabšuje likvidnostni položaj zavoda in tudi zato se nadaljuje rast dolga do dobaviteljev za okrog 160 tisoč evrov na mesec in znaša danes čez 6 milijonov evrov.
Primorska.info > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Torek, 21. Avgust 2012
Sponzorji želeli Jermaniša
Danes je v izolskih športnih krogih močno odmevala odločitev vodstva MNK Izola, da bo vodenje članskega moštva izolskega nogometnega kluba prevzel Alfred Jermaniš. Kot je za Primorska.info poudaril podpredsednik kluba Ismet Dizdarević, so predvsem nekateri sponzorji kluba zahtevali spremembe v vodenju članskega moštva in temu so nato uslišali tudi v upravi kluba.
Primorska.info > Šport MNK Izola
Četrtek, 16. Avgust 2012
Zaenkrat brez redukcij vode na Obali
Zaradi racionalnega vedenja uporabnikov voda še vedno priteče na vsako obalno pipo in bo ob teh režimih odjemov tekla tudi v naslednjem tednu, sporočajo iz Rižanskega vodovoda Koper in dodajajo, da je to rezultat skupnega truda in vztrajnosti.
Primorska.info > Družba Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]