nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Ponedeljek, 29. April 2013
Pobude Izole je naša
Stranka Izola je naša je na pretekli seji občinskega sveta občine Izola podala naslednja vprašanja in pobude. Nanje pričakujemo odgovore na naslednji seji. Menimo, da so ta vprašanja in pobude pomebne za občane. Kajti razrešitev določenih problemov in vprašanj, bo omogočila kvalitetnejše življenje občanov in občank, tako za posameznike kot za celotno občino in njene prebivalce.
Podpalmo.si > Politika Izola
Torek, 2. April 2013
18. redna seja Občinskega sveta Občine Izola
Občinski svetniki so na 18. redni seji 28. marca 2013 sprejeli zaključni račun proračuna Občine Izola za leto 2012, iz katerega so razvidni pozitivni rezultati izvedbe procesov racionalizacije poslovanja v občinski upravi.
Izola.info > Politika Občina Izola
Četrtek, 28. Marec 2013
Rezultati in cilji izolske občinske uprave
Na včerajšnji novinarski konferenci sta župan, mag. Igor Kolenc in sekretar v kabinetu župana s pooblastili za vodenje občinske uprave, mag. Marko Unterlechner prikazala rezultate dela občinske uprave v zadnjih dveh letih in načrte v prihodnje. Predstavila sta projekte, ki občanom pogosto niso vidni, so pa nujno potrebni, da lahko občinska uprava racionalno in učinkovito deluje ter servisira občane.
Izola.info > Politika Občina Izola
Četrtek, 21. Februar 2013
Svetniki o začasnih ukrepih, prostorskih aktih in uradnih objavah
Na 17. redni seji občinskega sveta so svetniki pooblastili župana, da podpiše skupno deklaracijo slovenskih, italijanskih in hrvaških občin proti predvideni izgradnji plinskih terminalov v Tržaškem zalivu. Po potrditvi deklaracije s strani vseh občinskih svetov občin, ki nasprotujejo izgradnji terminalov, bodo župani deklaracijo poslali vladam v Rim, Ljubljano in Zagreb ter Evropski komisiji in Evropskemu parlamentu.
Izola.info > Politika Občina Izola
Ponedeljek, 18. Februar 2013
Proti terminalom, za boljšo Izolo
V četrtek je potekala 17. redna seja Občinskega sveta Občine Izola, na kateri so občinske svetnice in svetniki pooblastili župana, da podpiše skupno deklaracijo slovenskih, italijanskih in hrvaških občin proti predvideni izgradnji plinskih terminalov v Tržaškem zalivu. Po potrditvi deklaracije s strani vseh občinskih svetov občin, ki nasprotujejo izgradnji terminalov, bodo župani deklaracijo poslali vladam v Rim, Ljubljano in Zagreb ter Evropski komisiji in Evropskemu parlamentu.
Podpalmo.si > Politika Občina Izola
Petek, 18. Januar 2013
Kolenc čisti za Pečanovo in Klokočovnikom
Podjetje Marinvest in izolska občina utegneta do marca skleniti postopke mediacije in doseči sodno poravnavo. Če naše informacije držijo, bi to pomenilo, da bosta po 15 letih sporov že v kratkem zakopala bojno sekiro in umaknila še najmanj devet odprtih tožb, ki sta jih naslavljala vse do Evropske komisije.
Primorske novice > Politika Izola
Petek, 21. December 2012
Dvoletni proračun Občine Izola ohranja nadstandard Izolanov
Na včerajšnji 5. izredni seji Občinskega sveta občine Izola so svetniki soglasno sprejeli proračun za prihodnji dve leti. Župan mag. Igor Kolenc je poudaril, da proračun ni le dokument, ampak zaveza za dobrobit občanov in občank. Cilj proračuna je kljub težkim razmeram in rezom države ohraniti tiste pravice in nadstandarde, ki so jih Izolani že imeli.
Slovensko-morje > Politika Občina Izola
Nedelja, 2. December 2012
Izolska komunala dobila soglasje k poroštveni izjavi
Na 16. redni seji Občinskega sveta Občine Izola so svetniki potrdili predlog o spremembah Odloka o ustanovitvi in izdajanju občinskega glasila Bobnič – La Crida, na podlagi katerega bo v občinskem glasilu možno oglaševati. S sredstvi oglaševanja bi po ocenah krili 18 odstotkov materialnih stroškov v letu 2013 in do 26 odstotkov v letu 2014. Z oglaševanjem Občina spodbuja tudi lokalno podjetništvo, saj bodo imeli podjetniki s sedežem v Izoli možnost oglaševanja po ugodnejši ceni.
Izola.info > Politika Občina Izola
Petek, 23. November 2012
Igor Kolenc: »Izolski proračun je naravnan investicijsko in razvojno«
Na sredini novinarski konferenci sta mag. Igor Kolenc, župan Občine Izola, in mag. Marko Unterlechner, sekretar v kabinetu župana, predstavila ključne usmeritve, cilje in investicije v predlogu proračuna za leti 2013 in 2014. Kljub težki finančni situaciji (ocena realizacije prihodkov proračuna bo približno 70 odstotna), so prihodki in odhodki proračuna uravnoteženi, tekoči presežek pa se vztrajno povečuje. K pozitivnemu trendu naj bi v prihodnje prispevala tudi uresničitev projektov kot sta Zazidalni načrt Šared in Cona mestne industrije.
Izola.info > Politika Občina Izola
Ponedeljek, 12. November 2012
Kako smo volili v Izoli?
Po rezultatih včerajšnjih volitev predsednika republike Slovenije, sta se v drugi krog uvrstila Borut Pahor, ki so mu slovenski volilci namenili dobrih 40 odstotkov glasov in sedanji predsednik dr. Danilo Türk, ki je zbral slabih 36 odstotkov. Od predsedniške tekme se poslavlja dr. Milan Zver, ki je prepričal dobrih 24 odstotkov slovenskih volilcev.
Izola.info > Politika Izola
Sobota, 29. September 2012
Komunalni prispevek za obstoječo infrastrukturo nižji za petdeset odstotkov
Na 14. redni seji Občinskega sveta Občine Izola so svetniki po skrajšanem postopku soglasno sprejeli spremembe in dopolnitve Odloka o programu opremljanja in merilih za odmero komunalnega prispevka, s katerim bodo znižani obračunski stroški za obstoječo primarno infrastrukturo za 50 odstotkov.
Izola.info > Politika Občina Izola
Petek, 24. Avgust 2012
Kolenc zadovoljen s poslovanjem občine, malo manj z (ne)izterjavo državnih organov
Na včerajšni novinarski konferenci sta župan Občine Izola mag. Igor Kolenc in sekretar v kabinetu župana mag. Marko Unterlechner, sicer pooblaščen za vodenje občinske uprave, predstavila izvršitev proračuna Občine Izola v prvih šestih mesecih letošnjega leta. Po besedah župana je občini uspelo uravnovesiti prihodke in odhodke, kljub nezavidljivi finančni situaciji, v kateri se nahaja zaradi nezadostnih tekočih prihodkov.
Izola.info > Politika Občina Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]