nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Sreda, 29. Avgust 2012
Bollywood bo v ponedeljek snemal v Izoli in Piranu
Pred nekaj tedni smo pisali o Indijski ekspediciji, ki si je ogledala zanimive lokacije v Sloveniji in ugotovila, če so primerne za snemanje bollywoodskega filma. Slovenija jih je prepričala, snemanje se prične v soboto, v ponedeljek pa bodo snemali v Izoli in Piranu.
Podpalmo.si > Družba Izola
Petek, 24. Avgust 2012
Kortežanske domačije
Danes se v Kortah pričenja prireditev poimenovana Kortežanske domačije 2012, ki jo organizira prostovoljno gasilsko društvo Korte. Prireditev izpostavlja avtohtono glasbo, igre in društva, ki tvorijo dušo te vasi.
Podpalmo.si > Družba Korte
Sreda, 4. Julij 2012
Izolski turistični delavci so zadovoljni z junijskim obiskom
Iz Turističnega informacijskega centra Izola so nam sporočili, da so z junijskim obiskom zadovoljni, saj je bil skoraj na nivoju prejšnjega leta, ko se je promet povečal za 3 odstotke. Ustvarjenih je bilo 36761 nočitev, prevladovali pa so slovenski gosti.
Podpalmo.si > Turizem Izola
Sreda, 20. Junij 2012
Še par dni do zabave tega poletja
Letos bomo poletno sezono otvorili na prav glamurozen način, z elektronsko zabava na idilični lokaciji ob izolskem svetilniku. Zabava bo v petek, zanimanja je veliko in karte gredo za med. Tokrat objavljamo odgovore na nekaj perečih vprašanj … preberite!
Podpalmo.si > Družba Svetilnik
Sreda, 20. Junij 2012
Kresna noč za solsticij v Kortah
Konec tedna bodo v Kortah praznovali kresno noč - solsticij. Starodavni običaj, ki ga bodo obudili na istrski način. Kresna noč, ali najdaljša noč v letu, je praznik ko se spominjamo naših prednikov, ki so častili in slavili sončna božanstva, da bi jim obvarovali pridelke. Na kresno noč nastopi solsticij, ko sonce doseže največji odklon od ekvatorja, torej je od njega najbolj oddaljeno.
Podpalmo.si > Družba Korte
Sreda, 13. Junij 2012
Študentski krvodajalski junaki
"Vsak krvodajalec je junak" je tema letošnje kampanje ob jutrišnjem Svetovnem dnevu krvodajalcev, s temeljno idejo, da lahko z darovanjem krvi vsak posameznik postane heroj. V okviru Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) in skupine PreProstoVoljni na Obali redno potekajo študentske krvodajalske akcije, katerih se udeleži veliko neznanih junakov.
Podpalmo.si > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Petek, 8. Junij 2012
Huda žurka na izolski plaži
Veliki predpoletni dogodek Radia Capris se po štirih letih vrača, tokrat ne v koncertni, ampak elektronski preobleki. V svoje beležke si zato zapišite datum 22. junij 2012, na open air dogodku Caprisovo poletje 2012 bo namreč premierno v Sloveniji nastopil DJ Hardwell, daleč največji svetovni zvezdnik nove generacije, ki se je kalil pod budnim očesom svetovno znanega DJ-ja Tiësta, s katerim je ustvaril tudi globalno klubsko uspešnico "Zero 76".
Podpalmo.si > Družba Svetilnik
Torek, 29. Maj 2012
Še zadnjič v Izoli
PreProstoVoljni, skupina študentov prostovoljcev, ki že tretje leto zapored deluje v okviru Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) v sodelovanju z Zavodom Triumf, bo jutrišnje dopoldne še zadnjič v tem študijskem semestru preživela s stanovalci Doma upokojencev Izola.
Podpalmo.si > Družba Izola
Četrtek, 17. Maj 2012
8. mednarodni turnir v golbalu v Izoli
Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije in Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite v Izoli pripravljata že 8. mednarodni turnir v golbalu. Sodelovalo bo 9 reprezentanc s štirih celin, ki se bodo med seboj pomerile v pripravah pred letošnjimi paraolimpijskimi igrami v Londonu. Turnir bo potekal v petek, 18. maja, med 8. in 20. uro ter v soboto, 19. maja, med 9. in 19. uro v dvoranah Livade in na Kraški ulici.
Podpalmo.si > Šport Izola
Sreda, 16. Maj 2012
PreProstoVoljci ponovno obiskali izolske upokojence
Skupina študentov prostovoljcev, ki v okviru projekta PreProstoVoljni že tretje leto zapored deluje na Študentski organizaciji Univerze na Primorskem (ŠOUP), se danes od 9.30 ure dalje, ponovno druži s stanovalci Doma upokojencev Izola.
Podpalmo.si > Družba Izola
Ponedeljek, 30. April 2012
Po 11. redni seji Občinskega sveta Občine Izola
Svetniki so se na 11. redni seji Občinskega sveta Občine Izola seznanili z letnim poročilom Policijske postaje Izola, iz katerega izhaja, da je bila v letu 2011 v naši občini zaznana rast kaznivih dejanj v primerjavi z letom 2010. Komandir Policijske postaje, Zdenko Deželak je poudaril, da se veliko dela na preventivnih akcijah v šolah in vrtcih, z dvema vodjema policijskih okolišev pa so okrepili tudi komunikacijo, nadzor in svetovanje po posameznih krajevnih skupnostih.
Podpalmo.si > Politika Občina Izola
Torek, 24. April 2012
Filip Matijević drugič zmagovalec odprtega mladinskega prvenstva Izole
Izolsko šahovsko društvo je v soboto, 21. aprila 2012, uspešno izpeljalo 3. odprto mladinsko prvenstvo Izole. Sodelovalo je 22 mladih z vse Primorske ter drugih koncev Slovenije. Poleg lepe udeležbe, je bil turnir tudi kakovosten. Med udeleženci sta bili dve državni prvakinji ter več dobitnikov medalj na državnih in regijskih prvenstvih.
Podpalmo.si > Šport Šahovsko društvo
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]