nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Sobota, 25. Julij 2015
V Izoli prepevala Marjetka Popovski
Zapojmo si "Pesmi za dušo" je sklop pevskih večerov, ki se bodo dogajali na različnih lokacijah v Izoli v bližini morja in bodo namenjeni slovenski ljudski pesmi. O morju, soncu,školjkah, ribičih, poletju....bodo pesmi, ki jih bo prepevala ljubiteljica ljudskih pesmi, Marjetka Popovski in se bodo dogajali v parku Kopališke ulice v bližini ribarnice...
Slovensko-morje > Družba Izola
Torek, 21. Julij 2015
Na Obali velja tudi najvišja stopnja požarne ogroženosti
Visoke temperature še kar ne pojenjajo, Obala pa je v teh dneh dosegla tudi najvišjo stopnjo požarne ogroženosti, obveščajo z Gasilske brigade Koper in svetujejo posebno previdnost pri ravnanju z odprtim ognjem. Na pobudo poveljnika Gasilske brigade Koper Vilija Bržana so se, zaradi povišane stopnje požarne ogroženosti, na Mestni občini Koper danes sestali predstavniki gasilcev in drugih služb, ki delujejo na področju zaščite in reševanja.
Slovensko-morje > Okolje Izola
Ponedeljek, 20. Julij 2015
"Pesmi za dušo" V Izoli
Zapojmo si "Pesmi za dušo" je sklop pevskih večerov, ki se bodo dogajali na različnih lokacijah v Izoli v bližini morja in bodo namenjeni slovenski ljudski pesmi. O morju, soncu,školjkah, ribičih, poletju....bodo pesmi, ki jih bo prepevala ljubiteljica ljudskih pesmi, Marjetka Popovski ...
Slovensko-morje > Družba Izola
Ponedeljek, 6. Julij 2015
Pestro dogajanje ob izolskem občinskem prazniku
Občina Izola 11. julija praznuje občinski praznik v spomin na množičen odhod Izolanov v partizane leta 1944. Tudi letos bo ob tej priložnosti teden v Izoli minil v znamenju pestrega dogajanja.Dan pred slovesno proslavo, v četrtek, 9. julija, se bo v parku na Svetilniku odvil klavirski koncert Deana Semoliča z naslovom Lahko noč, sonce. Ob zvokih klavirja v živo bodo zbrani lahko opazovali sončni zahod ob morju. Koncert se prične ob 21.00. Slovesna proslava ob občinskem prazniku se bo odvila v petek, 10. julija, ob 20.30 na Manziolijevem trgu v Izoli.
Slovensko-morje > Družba Izola
Sreda, 1. Julij 2015
V Izoli kickboxerje treniral tudi Dejan Zavec
Minuli konec tedna se je v organizaciji Kickboxing zveze Slovenije že tretje leto zapored odvil Kickboxing kamp Izola, na katerem je sodelovalo več kot sto ljubiteljev te športne panoge iz Slovenije in tujine. Treninge v športni dvorani OŠ Livade so tudi letos vodili priznani domači in tuji trenerji.
Slovensko-morje > Šport OŠ Livade
Petek, 26. Junij 2015
Občina Izola je pričela z izgradnjo krožišča pri Komunali na novi vpadnici s hitre ceste
Zaradi povečane prometne obremenitve ob odprtju vhoda v Izolo skozi novo vpadnico je občina naročila rekonstrukcijo obstoječega križišča na Industrijski cesti pri Komunali, ki bo po novem postalo krožišče. Na razpisu izbrani izvajalec del Grafist je v tem tednu pričel s pripravljalnimi deli, zaključek vseh del pa je predviden konec avgusta.
Slovensko-morje > Okolje Izola
Ponedeljek, 22. Junij 2015
Odpadki ne sodijo v kanalizacijo
Komunala Izola obvešča vse uporabnike javne kanalizacije, da nepravilno odlaganje odpadkov v kanalizacijo pogosto privede do zamašitev v ceveh in na črpališču, ki odpadno vodo potiska do čistilne naprave na Srminu. Nepravilno delovanje sistema odvajanja odpadnih vod, še posebej ob močnem deževju, privede do zalivanja kleti ali razlivanja odpadne vode iz jaškov po dvoriščih in utrjenih površinah.
Slovensko-morje > Družba Komunala Izola
Petek, 19. Junij 2015
Podpisali sporazuma o partnerstvu »Mala barka«
V torek, 16.5.2015 je bil na podlagi Pogodbe o sofinanciranju, sklenjene med Službo Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko kot organom upravljanja Operativnega programa Slovenija – Hrvaška 2007 - 2013 in Primorsko-goransko županijo, podpisan sporazum o partnerstvu. Podpisali so ga predstavniki Primorsko-goranske županije, kot vodilni partner, kot projektni partnerji pa predstavniki Turistične skupnosti Primorsko-goranske župnije, Občine Izola in Turističnega združenja Izola.
Slovensko-morje > Družba Izola
Ponedeljek, 15. Junij 2015
Na dan zabeleženih povprečno 700 prekrškov
V petek, 5. junija, je bil na občinski cesti med Simonovim zalivom in Belvederjem postavljen stacionarni radar, ki meri hitrost voznikov v smeri iz Belvederja proti Izoli. V dobrih desetih dneh je bilo na tem odseku zabeleženih kar 8.343 prekrškov.
Slovensko-morje > Kronika Izola
Petek, 12. Junij 2015
Županovo vino refošk iz kleti Slavec
Na Manziolijevem trgu se je zaključila razglasitev letošnjega Županovega vina Občine Izola. Tako bo Izolo in njene enogastronomske značilnosti v letošnjem letu zastopal refošk letnik 2013 iz vinske kleti Slavec s Kocine. Prva spremljevalka Županovega vina je malvazija 2014 iz kleti Robija in Dorjana Korenike, drugi spremljevalec pa cipro 2013 ravno tako iz kleti Slavec.
Slovensko-morje > Družba Izola
Sreda, 10. Junij 2015
V petek razglasitev letošnjega Županovega vina
V petek, 12. junija, ob 20. uri bo na Manziolijevem trgu v Izoli potekala razglasitev letošnjega Županovega vina Občine Izola. Na natečaju za izbor Županovega vina je letos sodelovalo devet izolskih vinarjev (Steras, Slavec, Robi & Dorjano Korenika, Zaro, Štule, Božič, Gregorič, Franko Markovič in Rajko Markovič) z osemnajstimi vzorci belih in rdečih vin.
Slovensko-morje > Družba Izola
Petek, 5. Junij 2015
Stacionarni radar od Belvederja proti Izoli
Od danes bo na občinski cesti med Simonovim zalivom in Belvederjem, v križišču s cesto za ulici Razgled in Pod vinogradi, stacionarni radar meril hitrost voznikov v smeri iz Belvederja proti Izoli. Podatki Policijske postaje Izola za obdobje od 2010 do 2015 namreč kažejo, da se je vsako leto na tem odseku pripetila po ena nesreča, v letu 2014 nesreča, v kateri sta bili dve osebi lažje telesno poškodovani
Slovensko-morje > Družba Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]