nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis

Splošna bolnišnica Izola

Četrtek, 27. Marec 2014
Primorske urgence brez daljših vrst
Na kirurški urgenci ljubljanskega kliničnega centra je prejšnji teden vladalo obsedno stanje. Zaradi pomanjkanja zdravnikov so bolniki tudi po več ur čakali v vrsti. Preverili smo, kakšne so razmere na urgencah v obeh regijskih primorskih bolnišnicah - v izolski in šempetrski.
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Petek, 7. Marec 2014
»Raka je mogoče uspešno preprečevati le s sodelovanjem države«
V četrtek, 6. 3. 2014, se je ob 9.30 uri s tiskovno konferenco v prostorih Splošne bolnišnice Izola začela prireditev Obalnega društva za boj proti raku ob letošnjem Tednu boja proti raku, ki tokrat poteka z geslom »Raka je mogoče uspešno preprečevati le s sodelovanjem države«, s katerim Zveza slovenskih društev za boj proti raku opozarja na odgovornost države ne le pri organizaciji zdravstvenega varstva in zdravljenja bolnikov z rakom, pač pa tudi v preventivi raka in pri krepitvi zdravja prebivalstva.
Slovensko-morje > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Sreda, 5. Februar 2014
Srednja šola bi potrebovala trikrat več parkirnih mest
Po dveh mesecih, odkar ob Splošni bolnišnici Izola velja nov parkirni režim, je zmeda s parkiranjem še vedno precejšnja. Največja je ob dopoldanskih konicah, ko je željá po parkiranju več kot možnosti. Tudi intervencijske poti, ki naj bi jih z novim režimom sprostili, so še kar zaparkirane.
Primorske novice > Družba Splošna bolnišnica
Torek, 14. Januar 2014
Korak do centra za raziskovalno dejavnost
Izolska bolnišnica (SBI) ima osmem magistrov znanosti in sedem doktorjev znanosti. Nedavno je doktorski naziv pridobil žilni kirurg, asis. dr. Mladen Gasparini, predstojnik kirurgije. Med tistimi, ki so leta zvesti SBI in so ob praktičnem, odgovornem delu končati tudi znanstveni doktorski študij, je bil kot prvi pred štirimi leti doc. dr. Stojan Kariž, pred tem že tudi magister znanosti.
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Torek, 29. Oktober 2013
Radiolog in pulmolog delata v Izoli
Ministrstvo za zdravje na predlog strokovnih zdravniških organizacij podeljuje za strokovne dosežke in v karierah zdravnikov že opravljeno kakovostno, sodobno organizirano strokovno delo strokovni naziv primarij. Letos sta ga prejela tudi dva zdravnika s Primorske - asis. Branko Cvetičanin in Jani Dernič, oba iz izolske bolnišnice (SBI). Prvi je specialist radiologije, drugi pulmologije.
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Četrtek, 24. Oktober 2013
Izolski bolnišnici dva milijona evrov posojila
Izolska bolnišnica bo iz državne zakladnice dobila dva milijona evrov, so se dogovorili na današnjem sestanku med ministrstvom za zdravje, ministrstvom za finance in omenjene bolnišnice. Iz zdravstvenega ministrstva so sporočili, da so bolnišnici odobrili likvidnostno posojilo za poplačilo najbolj nujnih zapadlih obveznosti.
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Torek, 22. Oktober 2013
Dobavitelji z ultimatom za izolsko bolnišnico
Direktor izolske bolnišnice Jani Dernič poudarja, da je bolnišnica v postopku pridobivanja posojila iz državne zakladnice. V četrtek bo o tem usklajevalni sestanek, je pa bolnišnica do danes morala poslati poročilo o izvajanju sanacijskega načrta.
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Četrtek, 17. Oktober 2013
Izolska in sežanska bolnišnica ostali brez posojila
Ministrstvo za finance je v oktobru odobrilo likvidnostna posojila iz državne zakladnice šestim bolnišnicam, so sporočili z ministrstva za finance. Med temi ni izolske in sežanske bolnišnice. Skupna vrednost posojil znaša 5,537 milijona evrov, kar je manj, kot so zaprosile bolnišnice. Za posojilo v skupni vrednosti 18,1 milijona evrov je sicer zaprosilo devet bolnišnic.
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Petek, 23. Avgust 2013
Izolska bolnišnica: policisti iz pridržanja izpustili vse osumljene
Policisti so v večernih urah končali hišne preiskave zaradi suma zlorabe položaja v Splošni bolnišnici Izola. Vse osumljence so izpustili iz pridržanja. V hišnih preiskavah so kriminalisti zasegli nekatere dokumente, preiskavo suma gospodarske kriminalitete in zlorabe položaja pa bodo še nadaljevali.
RTV SLO > Kronika Splošna bolnišnica
Četrtek, 22. Avgust 2013
Kriminalisti v izolski bolnišnici, Dernič pridržan
Kriminalisti v izolski bolnišnici preiskujejo sum gospodarske kriminalitete in zlorabe položaja. Na Policijski upravi Koper so povedali, da so v zadevo vpletene štiri osebe, pri treh opravljajo tudi hišno preiskavo.
Primorske novice > Kronika Splošna bolnišnica
Torek, 6. Avgust 2013
“Razmere so hujše, kot lahko slutimo”
Izolska bolnišnica (SBI) je sredi minulega tedna uradno prejela mednarodni certifikat kakovosti DNV NIAHO in pristala v družbi devetih tovrstnih bolnišnic. Do 20. avgusta pa mora pripraviti jasen sanacijski program, ki bo podlaga za kredit iz državne zakladnice. Tako bo država pomagala bolnišnicam v zagatah, ki imajo izdelano vizijo, kako naprej.
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Torek, 21. Maj 2013
V izolski bolnišnici družini prijazni
Sredi maja je izolska bolnišnica (SBI) kot ena izmed štirinajstih slovenskih podjetij prejela certifikat Ekvilib - Družini prijazno podjetje. Cetifikat Ekvilib podeljujeta Inštitut in ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Letos sta podelila štirinajst certifikatov, med dobitniki pa je tudi SBI.
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]