nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis

Mestna knjižnica Izola

Četrtek, 16. Oktober 2014
Dediščina v košarah iz bek, punčkah iz cunj in življenjskih zgodbah ljudi
»Dediščina gre v šole« je bila osrednja tema letošnjih slovenskih Dnevov evropske kulturne dediščine, ki so potekali med 27. septembrom in 4. oktobrom. V projektu je sodelovalo 50 držav podpisnic evropske kulturne konvencije, 6 tisoč mest in 30 tisoč kulturnih spomenikov.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica
Četrtek, 16. Oktober 2014
Suzana Božič, 74. zanimiva Izolanka
V četrtek zvečer smo se radovedni obiskovalci udeležili že 74. večera Zanimivi Izolani, kar je eden od projektov Mestne knjižnice Izola. Voditeljica pogovorov z gosti, Nataša Benčič, tudi pobudnica zamisli, da se ta srečanja preselijo v Wine bar Zaro, je najprej s svojim šarmantnim glasom pozdravila vse prisotne: Izolane, sosede in goste iz tujine, to je nas Pirančane in Koprčane.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica | Nataša Benčič
Ponedeljek, 8. September 2014
Utrip morja: Fotgrafska razstava Polone Ponikvar v MKI
Tudi letos se Mestna knjižnica Izola pridružuje mnogim ustanovam in društvom v Sloveniji in v Evropi pri projektu Dnevi evropske kulturne dediščine. Letošnjo skupna tema je »Dediščina gre v šole«. Z njo organizatorji želimo izpostaviti pomen izobraževanja o dediščini. Pri evropskem projektu sodelujejo muzeji, galerije, arhivi, zavodi s področja kulture, knjižnice, območne izpostave Javnega sklada za kulturne dejavnosti, lokalne in krajevne skupnosti, nevladne organizacije, vrtci, šole in zavzeti posamezniki.
Izola.info > Kultura Mestna knjižnica
Petek, 22. Avgust 2014
Vesna Makarov, mlada mamica in modna oblikovalka
V mesecu avgustu vabimo k ogledu nove slikarske razstave na stenah izolske Mestne knjižnice. Predstavlja se Vesna Makarov, mlada mamica in modna oblikovalka, doma iz Tržiča, ki že pet let živi in ustvarja v Piranu. Izdeluje ročno potiskane tekstilne torbe, potiskane majice in nakit.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica
Sreda, 20. Avgust 2014
Razstava Ružice Mujič v izolski Mestni knjižnici
V mesecu avgustu nas je z razstavo svojih izdelkov v vitrini ustvarjalnosti presenetila in razveselila gospa Ružica Mujič iz Medošev. Rodila se je v Slavoniji, kjer ima še sestro in brata. V rodnem Djakovu (50 km od Slavonskega broda) je obiskovala osnovno šolo in se potem začela učiti za kuharico, saj jo je vse v zvezi s kuhanjem neizmerno veselilo.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica
Sobota, 5. Julij 2014
Vseživljenjsko učenje dopušča drugo možnost
Teden vseživljenjskega učenja (TVU) je najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt usklajuje Andragoški center Slovenije, s podporo Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, ga prireja v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin in posameznikov po vsej državi pa tudi onkraj naših meja.
Izola.info > Gospodarstvo Mestna knjižnica
Sreda, 25. Junij 2014
Svetloba sonca in njegove sence
V Mestni knjižnici Izola je v juniju potekala zanimiva predstavitev knjige o sončnih urah v Sloveniji, ki jo je avtorica Jožica Šmid naslovila »Svetloba sonca in njegove sence«. Knjiga ima 167 sončno rumenih strani in prinaša podatke in fotografije preko 300 slovenskih sončnih ur. Izšla je v samozaložbi v Radovljici v nakladi 500 izvodov.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica
Sreda, 25. Junij 2014
Avtoštoparske zgodbe v izolski Mestni knjižnici
Med junijskimi prireditvami v Mestni knjižnici Izola je bila tudi predstavitev knjige Mirana Ipavca Avtoštoparske zgodbe – moja prva svetlobna sekunda. Simpatični avtor knjige, po poklicu ekonomist, nekoč športni dopisnik, med letoma 2002 in 2006 tudi župan občine Kanal ob Soči, je imel poseben razlog, da je knjigi dal tak podnaslov: v 29 letih je namreč preštopal toliko kilometrov, kolikor jih prepotuje svetloba v eni sekundi.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica
Torek, 17. Junij 2014
Polona in Salem o Berberih  za izolske otroke
Polona Oblak je na Filozofski fakulteti v Ljubljani študirala francoščino in italijanščino in je iz francoščine tudi magistrirala. Vedno je rada potovala, njena želja je bila tudi pomagati ljudem, predvsem otrokom, do znanja. Zato ni čudno, da jo je pot zanesla v severno Afriko, v Maroko, kjer se je srečala z italijansko humanitarno organizacijo Bambini nel deserto.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica
Petek, 6. Junij 2014
Slike Zdenke Gačnik v Mestni knjižnici Izola
Kot že veste, stene naše knjižnice že od začetka maja krasijo akti, ki so jih naslikali člani društva LIK. Med njimi je tudi nekaj slik Zdenke Gačnik. Ker smo o nekaterih članih že pisali, je prav, da tokrat posvetimo nekaj več besed Zdenki Gačnik.
Izola.info > Kultura Mestna knjižnica
Torek, 6. Maj 2014
Ljubezen gre skozi želodec
V Mestni knjižnici bo najmanj do konca junija na ogled razstava starih kuharskih knjig in predmetov, ki sta jo pripravila Marija in Janez Janežič. Marijo so že v otroških letih zanimale starine, po poroki z Janezom Janežičem, znanim zbirateljem starin, pa se je tudi sama posvetila zbiranju starin, predvsem s področja kuharstva.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica
Sreda, 9. April 2014
Izolanke v vitrini ustvarjalnosti
V Mestni knjižnici Izola se tokrat v Vitrini ustvarjalnosti predstavljajo tri izolske ustvarjalke; Mija Brak, Nida Dudine in Sonja Marija Mihelič, članice Društva invalidov Izola. Razstavo si v prostorih knjižnice lahko ogledate do 6. maja.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]