nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Torek, 7. Junij 2011
Legendarno okroglo igrišče v Livadah je potrebno prenove
V krajevni skupnosti Livade v Izoli imajo igrišče, ki se ga je zaradi okrogle oblike prijelo ime okroglo igrišče. Poznajo ga vsi. Nekateri so tam z igranjem nogometa ali košarke preživljali svoj prosti čas, drugi so pri igri in športni rekreaciji spremljali svoje otroke ali vnuke. Nekdaj legendarno izolsko športno igrišče pa zadnja leta bolj ali manj klavrno propada.
Obala.net > Družba KS Livade
Nedelja, 20. Marec 2011
Žbogar tretji v Splitu
Na tradicionalnem »olimpijskem jadralskem tednu« v Splitu (4-dnevna regata 3 kakovostne kategorije s 140 jadralkami in jadralci iz 14 držav v olimpijskih razredih laser, laser radial, finn, 470 in olimpijski deski RS:X se je končala v nedeljo), je bil med 13 Slovenci po pričakovanju najvišje Vasilij Žbogar, ki je med 20 jadralci enoseda finn pristal na 3. mestu.
Obala.net > Šport Vasilij Žbogar
Petek, 18. Marec 2011
Prihaja Konec poletja
Če bo Obala dobila svoj novi nizkoproračunski filmski hit, bodo lahko vsi ljubitelji filmske umetnosti preverili v nedeljo 20. marca v izolskem Odeonu. Na sporedu bo namreč domača produkcija z naslovom Konec poletja, ki je nastala v domačih, obalnih logih.
Obala.net > Kultura Kino Odeon
Četrtek, 17. Marec 2011
Rex še živi
Megalomanska potniška ladja Rex je nekoč veljala za navečjo in najhitrejšo ladjo, ki je v obdobju pred drugo svetovno vojno plula med Evropo in Ameriko. Njena usoda se je kasneje klavrno končala med Izolo in Koprom. Ostanki, ki so v večini končali v železarni Jesenice pa še vedno ostajajo zapisani v zgodovino slovenskega obmorskega prostora, kot trajno prisotni spomeniki.
Obala.net > Družba Atelje Rex
Četrtek, 17. Marec 2011
Izola na veslaškem zemljevidu sveta
20. septembra lani 2010 je minilo natanko 85 let odkar se je začelo organizirano veslanje v Izoli. Prvi ustanovljen klub je deloval v okviru društva »Societa nautica Pullino«, ki je združevalo tako veslače kot jadralce in plavalce.
Obala.net > Šport VK Argo | VK Izola
Petek, 11. Marec 2011
Shapeshifters v Ambasadi s pravim imenom
V Ambasadi Gavioli bo 19. marca spet vroče Tokrat se ne bo migalo ob ritmih techna ampak bolj melodičnega housea. V najlepšem templju mediteranske klubske kulture se bo plesalo z zlato selekcijo mojstrov housa, ki so zaznamovali zvok založb Nocturnal Groove, Subliminal, Defected, Ministry of Sound, Yoshitoshi, Size in drugih.
Obala.net > Družba Ambasada Gavioli
Sreda, 9. Marec 2011
Košala, čepa m'sna samo zate iz Izole
Slovar izolskega slenga, ki je izšel lani poleti je že davno razgrabljen. Knjižna »low budget« uspešnica je postala pravi lokalni literarni hit, glas o avtohtoni in unikatni lingvistični publikaciji pa se je že razširil tudi daleč proč od skrajnih meja izolske občine. Seveda tudi zato, ker je, kot pravita avtorja, sleng kot svobodna ptica.
Obala.net > Družba Izola
Torek, 8. Marec 2011
Vino za Edija
Vsako leto se v Izoli že tradicionalno zbere damska vinska komisija ter v sklopu prireditve »Ženske in vino«, določi zmagovalno vino, ki naslednje leto kot zmagovalec ženskega okusa, roma na licitacijo v dobrodelne namene. Letos, oz. danes, se bo po izboru dam licitiralo in pilo vino lanskega ženskega vinskega zmagovalca, vinarja Bruna Zara, izkupiček pa bo šel v sklad za pomoč nekdanjemu nogometašu, trenerju in priznanemu športnemu delavcu Ediju Pobegi.
Obala.net > Družba Manziolijeva palača
Četrtek, 3. Marec 2011
Poslušajo veter in morje
Jadralni klub Burja je bil ustanovljen in registriran že davnega leta 1954. Sredstva so bila v tistih časih skromna, zato so si člani kluba na samem začetku jadrnice iz smrekovega lesa izdelovali kar sami, jadra pa so bila sešita iz grobega platna. To so bile jadrnice razreda Sloka (Snipe) ali po domače "Bekačin".
Obala.net > Šport JK Burja
Nedelja, 27. Februar 2011
Techno razmigal Ambasado Gavioli
Kako se je plesalo in žuralo na sobotnem prvem letošnjem partiju v Ambasadi Gavioli, si lahko ogledate v fotogaleriji. V prihodnjih dneh bo na Obala.net objavljen še ekskluzivnen intervju z Joey-jem Beltramom, s katerim se je pogovarjala naša sodelavka Janja Rudolf.
Obala.net > Družba Ambasada Gavioli
Petek, 25. Februar 2011
Techno ni mrtev ampak prihaja v Ambasado Gavioli
Nova sezona ambasade glasbenih in plesnih užitkov se začenja z techno večerom. Joey Beltram, Alexander Kowalski, Boriqua Tribez, Ian F in DJ Gumja, vam bodo dokzovali, da techno še kljub drugačnim časom in napovedim, da bo crknil, še vedno veselo miga.
Obala.net > Družba Ambasada Gavioli
Ponedeljek, 14. Februar 2011
Skupna redarska služba na Obali
Če se bo vodstvom občin uspelo dogovoriti, bomo imeli v Kopru, Izoli in Piranu skupno redarsko slu V zakonu o lokalni samoupravi je zapisano, da ob združitvi dveh ali več občinskih redarskih služb, država krije polovico vseh stroškov. Tukaj govorimo o stroških samih služb, ki vključujejo plače redarjev, gorivo, opremo za opravljanje redarskega dela itd.žbo.
Obala.net > Družba Občina Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]