nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Torek, 11. September 2012
Izolski srednješolci pod skupno streho, a brez lastne telovadnice
V začetku prihodnjega leta naj bi se združili tudi izolski Srednja gostinska in turistična šola (SGTŠ) ter Srednja zdravstvena šola. Skupna šola se bo najbrž imenovala Srednja šola Izola, imela bo 635 dijakov, vodila pa jo bo ravnateljica SGTŠ Adelija Perne.
Primorske novice > Izobraževanje SGTŠ Izola
Petek, 7. September 2012
Nižje cene izolskih vrtcev
Na podlagi Sklepa o določitvi cen programov predšolske vzgoje v vrtcih v občini Izola, ki ga je včeraj sprejel župan Občine Izola mag. Igor Kolenc, so se cene vrtcev v občini Izola s 1. septembrom znižale za 3 do 6 odstotkov, odvisno od programa, v katerega je otrok vključen.
Izola.info > Izobraževanje Izola
Petek, 31. Avgust 2012
Prva šolska ura ob 8.20. In kaj?
Starši osnovnošolcev so šele pred dnevi izvedeli, da novo šolsko leto prinaša nove urnike. Šolski minister Žiga Turk je namreč ukazal, da se pouk ne sme več začeti pred 7.30. V mnogih šolah bo zato prva ura zazvonila ob 8.20.
Primorske novice > Izobraževanje Izola
Petek, 31. Avgust 2012
Varna pot v šolo in novi šolski prostori
Prve dni novega šolskega leta bodo za zagotavljanje varne poti izolskih učencev v šolo skrbeli policisti, občinski redarji in upokojenci. V novem šolskem letu bosta osnovni šoli Vojke Šmuc in Dante Alighieri učence sprejeli v dodatnih prostorih.
Izola.info > Izobraževanje Izola
Četrtek, 21. Junij 2012
Izolski šolarji se ne bodo več gnetli v pretesnih kabinetih
Izolski župan Igor Kolenc je držal lani dano besedo in zagrizel v prostorsko stisko dveh osnovnih šol, Vojke Šmuc in Dante Alighieri. Izvajalec Makro 5 bo do sredine septembra v obeh zgradil po štiri učilnice, kar bo občino stalo skoraj 1,2 milijona evrov. Levji delež (737.318 evrov) pa bo šel za montažni prizidek šole s slovenskim učnim jezikom.
Primorske novice > Izobraževanje OŠ Vojke Šmuc | OŠ Dante Alighieri
Torek, 5. Junij 2012
Stare igre na Ciciolimpiadi
Tradicionalna, že 16. Ciciolimpiada Vrtca Mavrica Izola, je spet zbrala otroke na igrišču v Livadah. Ob evropskem letu medgeneracijske solidarnosti so ji letos nadeli slogan Igrali so se nekoč, igramo se danes.
Primorske novice > Izobraževanje Izola
Ponedeljek, 28. Maj 2012
Bo kampus le zrasel?
Gradbišče kampusa Livade naj bi po večmesečnem mirovanju v kratkem vendarle znova oživelo. Univerza na Primorskem (UP) je z več podjetji podpisala pogodbe za dokončanje prvega stolpiča. Pred dnevi so s podpisom zapečatili še pogodbo z novim nadzornikom, kar bo poleg gradnje pospešilo tudi postopke za poplačilo dolga podjetju Adriaing.
Primorske novice > Izobraževanje Izola
Ponedeljek, 14. Maj 2012
Ekipa OŠ Livade največ ve o oljkah
Tekmovanje Oljka, ali te poznam? je tudi letos organiziralo Društvo oljkarjev slovenske Istre (DOSI). Tokrat je bilo izpeljano že dvajsetič. Pomerilo se je deset ekip, najbolje se je odrezala ekipa OŠ Livade iz Izole.
Primorske novice > Izobraževanje OŠ Livade
Sreda, 9. Maj 2012
Teden vseživljenjskega učenja v Mestni knjižnici Izola
V ponedeljek, 14. maja, se uradno začenja 17. Teden vseživljenjskega učenja (TVU), osrednja slovenska prireditev za promocijo kulture učenja. Teden vseživljenjskega učenja je najvidnejša promocijska manifestacija na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt usklajuje Andragoški center Slovenije in poteka v sodelovanju s stotinami institucij, skupin in posameznikov po vsej državi pa tudi onkraj naših meja.
Izola.info > Izobraževanje Mestna knjižnica
Četrtek, 12. Januar 2012
V OŠ Korte bi ohranili bi vse tri oddelke
Kortežansko osnovno šolo, ki ima kot podružnica izolske OŠ Vojke Šmuc samo prvih pet razredov, obiskuje 27 učencev, razporejenih v tri oddelke. Če se bo število vpisanih še nadalje zmanjševalo, pa utegne ta najstarejša istrska šola s slovenskim učnim jezikom izgubiti en oddelek.
Primorske novice > Izobraževanje OŠ Vojke Šmuc Korte
Sobota, 17. December 2011
Fakulteta za vede o zdravju z novim vodstvom
Kmalu po preoblikovanju UP Visoke šole za zdravstvo Izola v fakulteto je Fakulteta za vede o zdravju Univerze na Primorskem (UP FVZ) dobila tudi novo vodstvo. Rektor Univerze na Primorskem, prof. dr. Dragan Marušič, je v začetku decembra za dekana Fakultete za vede o zdravju imenoval prof. dr. Andreja Cöra, na njegov predlog pa je Senat UP FVZ včeraj popoldan imenoval doc. dr. Tamaro Poklar Vatovec za prodekanjo za študentske zadeve in ponovno imenoval izr. prof. dr. Majo Čemažar za prodekanjo za raziskovalno in razvojno delo.
Primorska.info > Izobraževanje Izola
Petek, 28. Oktober 2011
Izola si želi razvoj univerzitetnega kampusa
Ob bližajočih se volitvah za novega rektorja Univerze na Primorskem župan Občine Izola, mag. Igor Kolenc poudarja, da je začrtani projekt izgradnje univerzitetnega kampusa v Livadah za Izolo izjemnega pomena, saj je Občina Izola že pred leti Univerzi na Primorskem odstopila veliko zemljišča z namenom, da se tudi v Izoli razvijajo raziskovalne in izobraževalne vsebine.
Primorska.info > Izobraževanje Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]