nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis

Art Kino Odeon

Ponedeljek, 12. November 2012
Izolo je obiskal Gaudioso, scenarist Gomorre
Massimo Gaudioso velja za enega najboljših italijanskih scenaristov in “desno roko” režiserja Mattea Garroneja, s katerim je med drugim ustvaril najboljši italijanski film zadnjih let, Gomorro. V Izoli je predstavil vse poglavitne etape v pisanju scenarija in svoj način dela, ki je zelo nepredvidljiv, saj je scenarist med delom zelo dovzeten za zunanje impulze, ki lahko temeljito preobrazijo prvotno zamišljen potek zgodbe
Primorske novice > Kultura Kino Odeon
Torek, 6. November 2012
Pridih poletnega Kino Otoka z retrospektivo Mattea Garroneja
November res ni poletni čas, ko se prvi izolski poletni žarki pričnejo prepletati s filmskim festivalom Kino Otok. Kljub temu predstavlja jesenski termin odlično priložnost, da organizatorji festivala na izolskem filmskem platnu predstavijo zanimiva filmska dela in vsestranske filmske avtorje. S sodelovanjem z mednarodnim filmskim festivalom Liffe, si bodo obiskovalci izolskega Art Kina Odeon v tem tednu lahko ogledali štiri filme slovitega italijanskega režiserja Mattea Garroneja.
Izola.info > Družba Kino Odeon
Ponedeljek, 15. Oktober 2012
Na 40. obletnici prvega filmskega festivala v Izoli
V petek so v izolskem Kinu Odeon s projekcijami enajstih filmov, ki so nastajali v filmskem krožku Zarja, obeležili 40-letnico prvega filmskega festivala v Izoli. Na prireditvi so podelili tudi nagrado »Boris Benčič« za najboljši animirani film letošnjega 48. srečanja najmlajših video in filmskih ustvarjalcev, ki se je prav v petek zaključilo v Izoli.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Kino Odeon | Koni Steinbacher
Četrtek, 13. September 2012
V Kinu Odeon na ogled izvrsten dokumentarec o najstarejši obrti na svetu
V teh dneh si lahko v izolskem Art Kinu Odeon ogledate odličen dokumentarni film »Glorija kurb« avstrijskega režiserja Michaela Glawoggerja, ki v svojem dokumentarcu s humanističnim pristopom predstavi najstarejšo obrt v treh različnih delih sveta. Film, ki je veljal za eno izmed največjih odkritij letošnjega Kino Otoka bo na sporedu vse do torka.
Izola.info > Kultura Kino Odeon
Petek, 24. Avgust 2012
V Kino Odeon prihaja filmska uspešnica »Prijatelja«
Od ponedeljka dalje bo v izolskem Art kinu Odeon na ogled film »Prijatelja« (Intouchables), ki je postal drugi najuspešnejši francoski film vseh časov in v svoji domovini prerasel v kulturni fenomen. Gre za zgodbo o dveh popolnih neznancih, ki prihajata iz socialno, razredno, kulturno in rasno povsem različnih svetov, a se spričo absurdnih okoliščin združita.
Izola.info > Kultura Kino Odeon
Četrtek, 31. Maj 2012
»Preprosto življenje« zaznamovalo uvod v 8. filmski festival Kino Otok – Isola Cinema
Včeraj zvečer se je s projekcijo filma Preprosto življenje tudi uradno začel 8. mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema 2012. Na otvoritvi je direktorica festivala Lorena Pavlič predstavila goste in festivalsko ekipo, v imenu glavnega finančnega podpornika – Občine Izola pa je obiskovalce nagovoril izolski župan. S svojimi mislimi je k ogledu uvodnega filma obiskovalce popeljala prva letošnja filmska botra Nataša Benčič.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Manziolijev trg | Kino Odeon | Svetilnik
Sobota, 5. Maj 2012
Evropa »časti« ogled štirih filmov v izolskem Art Kinu Odeon
V okviru programa dogodkov ob letošnjem dnevu Evrope, 9. maju, bo med 5. in 12. majem v devetih slovenskih mestih potekal Filmski teden Evrope. Tudi Izola je med devetimi slovenskimi mesti, kjer si bo mogoče brezplačno ogledati izbrane filmske naslove, med katerimi so tudi prejemniki nagrade Evropskega parlamenta LUX ter nagrajenci festivalov v Cannesu in Berlinu.
Izola.info > Kultura Kino Odeon
Sreda, 1. Februar 2012
Mesec kulture s pestrim filmskim izborom v izolskem Art Kinu Odeon
Mesec februar obeležujemo tudi kot mesec kulture in prav zavoljo tega so v izolskem Art Kinu Odeon svoj mesečni spored obogatili s kopico izjemnih filmskih naslovov. Nadaljuje se tudi cikel »Kino v Živo«, v sklopu katerega bodo v izolskem kinu 23. februarja gostili Nejca Gazvodo, režiserja domače uspešnice Izlet.
Izola.info > Kultura Kino Odeon
Sreda, 18. Januar 2012
V Izolo prihaja evropski film leta »Melanholija«
Evropska filmska akademija je decembra v Berlinu podelila 24. evropske filmske nagrade za leto 2011. Za najboljši film so razglasili film Melanholija danskega režiserja Larsa von Trierja, ki pa se podelitve nagrad v Berlinu zaradi škandala v Cannesu ni udeležil. V izolskem Kinu Odeon si bomo nagrajeno stvaritev enega najbolj inovativnih evropskih režiserjev v ciklu LIFFe po LIFFu lahko ogledali od četrtka 19. januarja do torka 24. januarja.
Izola.info > Kultura Kino Odeon
Torek, 8. November 2011
Dokumentarni film Aleksandrinke v Art kinu Odeon
V dvorano izolskega Art kina Odeon se ponovno vrača dokumentarni film Aleksandrinke, režiserja Metoda Pevca. Film, ki je prejel nagrado za najboljši dokumentarni izdelek na Festivalu slovenskega filma 2011 bo v izolskem kinu na sporedu od četrtka 10. novembra do ponedeljka 14. novembra.
Izola.info > Kultura Kino Odeon
Četrtek, 29. September 2011
V letu hip hopa: slovenski reperji v izolskem Art Kinu Odeon
Marca sta bila v ljubljanskem Cankarjevem domu na 13. Festivalu dokumentarnega filma prikazana dva filma, ki se ukvarjata s tematiko hip hop kulture na slovenskih tleh. Poleg dokumentarca »Veš poet svoj dolg«, avtorice Urše Menart, se je na festivalu predstavil tudi Boris Petkovič s filmom »V letu hip hopa«, ki so ga v ponedeljek prikazali v izolskem Art kinu Odeon, v okviru ciklusa »Kino v živo« pa je potekal tudi razgovor z avtorjem.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Kino Odeon
Ponedeljek, 26. September 2011
Zgodba o slovenski hip hop kulturi v izolskem Art Kinu Odeon
Jutri, v torek 27. septembra ob 21.00 se v izolskem Art Kinu Odeon začenja nova sezona za vse ljubitelje sproščenega pristopa do filmske umetnosti. Na prvem večeru letošnjega niza »Kino v Živo« bodo ob projekciji glasbeno-dokumentarnega filma »V letu hip hopa« gostili režiserja Borisa Petkoviča.
Izola.info > Kultura Kino Odeon
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]