nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Torek, 16. Februar 2016
Prva izolska sablja
Pred dnevi so v Zagrebu pripravili sabljaški turnir z najdaljšo tradicijo v tem športu na Hrvaškem. Na tekmovanju so se tokrat v članski konkurenci pomerili najboljši člani slovenske in hrvaške sabljaške zveze. Člani slovenske zveze so v disciplini meča v kvalifikacijah zasedli prva štiri mesta: Jan Golobič (SS Tabor - Ljubljana) in Antonije Hajdin (SK Izola) sta z vsemi zmagami v svojima skupinama zasedla prvo oziroma drugo mesto...
Primorske novice > Šport Izola
Nedelja, 24. Januar 2016
Blestela Gasparini in Terpin
V četrtek zvečer se je končala vrsta moških in ženskih tekem v evropskih odbojkarskih pokalih. Med Primorci sta bila s po 14 točkami najučinkovitejša Izolan Mitja Gasparini in Števerjanec Jernej Terpin.
Primorske novice > Šport Mitja Gasparini
Četrtek, 21. Januar 2016
Vasilij Žbogar najboljši slovenski jadralec v letu 2015
Vasilij Žbogar (Burja Izola) je bil razglašen za najboljšega slovenskega jadralca v lanskem letu. Na prireditvi na Ljubljanskem gradu sta priznanje za najboljši jadralki dobili Tina Mrak in Veronika Macarol (Pirat Portorož). Ta trojica je edina pri nas ki ima olimpijsko normo za nastop na igrah v Riu da Janeiru.
Primorske novice > Šport Vasilij Žbogar
Nedelja, 17. Januar 2016
Okrepitvi Ravilja in Gerčar, poraz kadetov
Člani Istrabenz plinov Izole so se včeraj v prijateljski tekmi doma pomerili s Krko in izgubili z 32:35 (12:16). Največ zadetkov za nepopolno izolsko ekipo in sicer kar 8 je dosegel s strani koprskega prvoligaša posojeni Luka Ravlija, poleg njega pa je v izolskem dresu debitiral bivši vratar Celja PL Matic Gerčar, ki je nazadnje branil za Sevnico.
RD Istrabenz plini > Šport RD Istrabenz Plini
Nedelja, 10. Januar 2016
Intervju z Borutom Hrenom
Ob pričetku aktivnosti v letu 2016 smo trenerja članske ekipe RD Istrabenz plini Izola Borut Hrena povprašali o marsičem. Najprej smo preverili, kako ocenjuje prvi, jesenski del sezone in trenutni položaj na lestvici?
RD Istrabenz plini > Šport RD Istrabenz Plini
Četrtek, 31. December 2015
Od Wajdušne do Talina (foto)
V Izoli, mestu mnogih izjemnih športnikov, so se v torek zvečer zbrali vsi tisti športniki, trenerji in športni delavci z obeh strani meje, ki so v iztekajočem se letu na Primorskem pustili najgloblji pečat. Prireditev je minila v sproščenem vzdušju, kar se ob koncu leta tudi spodobi, sploh ker je bila primorska športna bera letos res bogata.
Primorske novice > Šport Izola
Petek, 18. December 2015
Gasparini spet odličen
Tokratna sreda v evropskih pokalih je bila delovna za štiri primorske odbojkarje. Na tujem je s 14 točkami spet blestel Mitja Gasparini, doma pa so se napredovanja v osmino finala pokala Challenge veselili Kamničani.
Primorske novice > Šport Izola
Nedelja, 13. December 2015
Proti Krki izgubili v končnici
Do 50. minute, ko je bil rezultat 19:20, smo bili Krki povsem enakovredni. Potem pa smo zapravili nekaj žog v napadu in gostje so ekspresno hitro ušli na neulovljivo prednost. Lahko nam je žal, predvsem zaradi truda, ki so ga fantje dotlej vložili v tekmo. Gostje so po tekmi pohvalili športno igro Istrabenz plinov Izole in predvsem najboljšo publiko v državi.
RD Istrabenz plini > Šport RD Istrabenz Plini
Četrtek, 10. December 2015
Blaž Vončina odšel v francoski Tremblay
Naš dosedanji prvi vratar Blaž Vončina je izkoristil priložnost in danes odšel k fancoskemu prvoligašu Tremblayu. Francozi so že konec oktobra zaradi hujše poškodbe ostali brez nekdanjega čuvaja mreže Celja Aljoše Rezarja, težave z vratarji pa naj bi se v zadnjih časih še stopnjevale in tako so se odločili, da angažirajo našega Vončino.
RD Istrabenz plini > Šport RD Istrabenz Plini
Sreda, 9. December 2015
Mačkovšek iz Montpelliera v nemško bundesligo
Slovenski rokometni reprezentant Borut Mačkovšek bo kariero nadaljeval v elitnem nemškem prvenstvu v vrstah Eisenacha. Triindvajsetletni levi zunanji se je odločil za odhod iz francoskega Montpelliera in tamkajšnje slovenske kolonije. Prestop rokometaša iz Izole so potrdili na spletni strani nemškega kluba.
Primorske novice > Šport Izola
Torek, 8. December 2015
V soboto proti Krki zadnjič letos doma
Po dobrem tednu težav z virusi se ponovno vračajo obvestila na spletnem mestu RD Istrabenz plini Izola. Med tem časom je članska ekipa odigrala dve tekmi – premagala je Slovenj Gradec z 28:27 in izgubila proti Ribnici z 21:27. Proti prvemu nasprotniku smo blesteli, proti drugemu so nas pokopali zgrešeni streli.
RD Istrabenz plini > Šport RD Istrabenz Plini
Sobota, 5. December 2015
Vasilij Žbogar: “To je bilo to. Aleluja!”
November je v športnem pogledu najbolj zaznamoval jadralec Vasilij Žbogar, ki je na svetovnem prvenstvu (SP) razreda finn na Novi Zelandiji osvojil bronasto medaljo. V dolgi in lovorik polni karieri 40-letnega Izolana je bila to njegova prva medalja s SP, zato je bilo veselje še toliko večje. Vse misli zdaj lahko usmeri v Rio, kamor na treninge odpotuje že prihodnji teden, in kjer bo prihodnje leto lovil že svojo tretjo olimpijsko medaljo.
Primorske novice > Šport Vasilij Žbogar
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]