nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Torek, 10. November 2015
Bo piranska občina uslišala krajane?
Po poletni turistični sezoni zavlada na Obali nekakšno zatišje pred težavami, ki sicer lokalno prebivalstvo pestijo v toplejšem delu leta. Kar pa ne pomeni, da te težave izginejo ali da se naslednjo sezono spet ne pojavijo, temveč le, da pozimi potihnejo. Bodisi zato, ker niso tako opazne, bodisi ker takrat za njih ni pravega interesa.
Regional Obala > Okolje Izola
Sobota, 31. Oktober 2015
Tujerodni rak napada Tržaški zaliv
V Tržaškem zalivu so našli velikega modrega raka, ki sicer domuje na atlantskih obalah Amerike. Je velik, robusten in agresiven in ubija določene vrste, a ne predstavlja grožnje tukajšnjemu ekosistemu. Da ni vse tako črno, je "veliki modri" namreč odličen na krožniku.
Regional Obala > Okolje Izola
Ponedeljek, 26. Oktober 2015
Sanacija krožišča v Jagodju
V skladu z obljubo ministra za infrastrukturo Petra Gašperšiča na sestanku konec maja, bo Direkcija RS za infrastrukturo v sredo vendarle pričela s sanacijo krožišča na državni cesti G2-111 v Jagodju. Novo krožišče ne bo več začasnega značaja, temveč bo njegova izvedba trajna.
Slovensko-morje > Okolje Izola
Četrtek, 22. Oktober 2015
Le še pet mesecev bo obalna cesta takšna, kot jo poznamo
Obalna cesta med Koprom in Izolo bo za veliko noč, ta bo tokrat konec marca 2016, postala enosmerna. Tako napoveduje izolski župan Igor Kolenc, odločitve pa sprejema skupaj s koprskim kolegom Borisom Popovičem. Ohranili bodo vozni pas, ki je bliže markovškemu hribu. Od polnoči do 12. ure bodo dovolili vožnjo v smeri proti Kopru, v preostalem času proti Izoli. Tako bo do predvidoma začetka leta 2017, ko bodo cesto povsem zaprli.
Primorske novice > Okolje Izola
Sreda, 21. Oktober 2015
Izola - Uradno odprli valobran 3
Občina Izola in družba Marinvest, d. o. o. sta danes uradno odprli valobran 3, ki bo odslej varoval marino in občinsko pristanišče pred vplivi valovanja. Trak sta slovestno prerezala izolski župan Igor Kolenc in direktor Marinvesta Enrico Galassi. V lanskem letu sta Občina Izola in družba Marinvest podpisali koncesijsko pogodbo, s katero je občina podelila Marinvestu koncesijo za marino za obdobje 40 let.
Slovensko-morje > Okolje Izola
Četrtek, 15. Oktober 2015
Marina in pristanišče bosta na varnem
Občina Izola in družba Marinvest, d. o. o. bosta v ponedeljek, 19. oktobra, ob 11. uri uradno odprli valobran 3, ki bo odslej varoval marino in občinsko pristanišče pred vplivi valovanja.
Regional Obala > Okolje Izola
Četrtek, 1. Oktober 2015
Gašperšič podpira pobudo za alternativno traso hitre ceste do Dragonje
Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič je na sredinem sestanku s predstavniki izolske in koprske občine kot zelo pozitivno ocenil pobudo o alternativni trasi hitre ceste do mejnega prehoda Dragonja. Manj oprijemljivi pa so bili rezultati pogovorov glede prihodnje ureditve obalne ceste in uvedbe lokalnih vinjet.
Regional Obala > Okolje Izola
Četrtek, 1. Oktober 2015
Sklad naj obalnim občinam vrne zemljo
Trije obalni župani bodo s pooblastili občinskih svetov vložili zahtevo za oceno ustavnosti in zakonitosti dela zakona o skladu kmetijskih zemljišč in gozdov. Ta namreč še vedno upravlja z zemljišči na območju občin, kar občinam povzorča preglavice pri načrtovanju prostorskega razvoja.
Regional Obala > Okolje Izola
Torek, 29. September 2015
Zbrali 168 kilogramov odpadkov
Med čistilno akcijo Čista obala 2015 so prostovoljci, kar 123 se jih je zbralo iz vseh koncev Slovenije, zbrali 168,60 kilogramov ali 14.074 kosov odpadkov, kar je 114 na prostovoljca. Udeleženci so čistili plaže morja in jezer na lokacijah Debeli rtič, pod Belvederjem, v Strunjanu, Fiesi in na Seči. V sklopu čistilne akcije je poleg samega čiščenja potekalo tudi spremljanje števila, teže in vrste odpadkov.
Primorske novice > Okolje Izola
Torek, 29. September 2015
Proti vdorom morske vode
Izolska komunala obvešča, da bodo zaradi izvedbe čiščenja in snemanja fekalnega kolektorja, zaradi vdora morske vode, postavljene delne zapore cestišča in pločnikov na odseku od začetka Sončnega nabrežja do svetilnika, ter od Sončnega nabrežja do SGTŠ Izola. Delna zapora bo veljala do 9. oktobra, in sicer na odseku od začetka Sončnega nabrežja do svetilnika in od Sončnega nabrežja do izolske Srednje šole.
Regional Obala > Okolje Izola
Ponedeljek, 14. September 2015
Jutri okrogla miza o problematiki “kažet” v Izoli
Jutri ob 11. uri bo v preddverju izolskega kulturnega doma okrogla miza o problematiki, povezani z legalizacijo sedanjih in z novogradnjo objektov v Izoli, ki služijo izključno kmetovanju.
Primorske novice > Okolje Izola
Sreda, 26. Avgust 2015
Proti Dragonji bi šli skozi nov predor iz Izole
Župani Kopra, Izole in Pirana so ministru za infrastrukturo Petru Gašperšiču poslali pobudo z alternativno rešitvijo cestne povezave med Koprom in Dragonjo. Predlagajo, naj namesto hitre ceste od Kopra država zgradi hitro ceste od Izole do Dragonje - od novega krožišča v Izoli bi cesto speljali v predor pod Šaredom, ki bi se končal pod Padno (Bandel) in se tam priključil na že projektirano hitro cesto proti Dragonji.
Primorske novice > Okolje Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]