nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Četrtek, 28. April 2011
Skupno 19. mesto
Na četrti regati za svetovni pokal so v razredu finn danes izpeljali le en plov. Vasilij ga je končal na 28. mestu in krepko zrdrsnil po razpredelnici navzdol. "Po tako slabem vetru in z dvema kaznima je težko jadrati. Če bi preveč tvegal bi lahko dobil še tretjo kazen, kar bi pomenilo odstop. Danes mi je bilo na regatnem polju res težko in rezultat je tudi slab," je bil zelo razočaran Vasilij, ki ga jutri čaka težko delo...
Vasilijzbogar.si > Šport Vasilij Žbogar
Sreda, 27. April 2011
Diskvalifikacija v drugem plovu
Po odličnem jadranju v drugi današnji regati, ko je bil Vasilij ves čas na 4. mestu, je na zadnjem obratu pred ciljem še drugič danes dobil kazen in bil diskvalificiranmoral je odstopiti. V skupnem seštevku je izgubil še eno mesto in je po šestih odjadranih regatah 13.
Vasilijzbogar.si > Šport Vasilij Žbogar
Nedelja, 24. April 2011
Po prvem dnevu 11.
Z uvodnima plovoma se je na morju pred Hyeresom začela četrta regata za svetovni pokal v letošni sezoni. Vasilij je današnja plova končal na 6. in 8. mestu in je v skušnem seštevku 11. Po uvodnih plovih Vasilij s svojim jadranjem in rezultati ni preveč zadovoljen, razlog za slabše razpoloženje pa je novo jadro.
Vasilijzbogar.si > Šport Vasilij Žbogar
Sobota, 23. April 2011
Še zadnje priprave
Čeprav je bil nastop do včeraj pod velikim vprašajem, je Vasilij vse dni v Hyeresu marljivo treniral, tako da je pred jutrišnjim zapetkom nekoliko utrujen, bolj kot z utrujenostjo pa se trenutno ukvarja z jadri. Včeraj sem dobil nova jadra in nisem jih še imel možnosti preizkusiti. Upam, da bodo dobro prilagojena jamboru, saj časa za popravljanje nimamo.
Vasilijzbogar.si > Šport Vasilij Žbogar
Petek, 22. April 2011
Zelena luč za nastop v Hyeresu
Po zapletu okoli prijave Vasilija na regato svetovnega pokala v Hyeresu je Izolan danes le dobil zeleno luč za nastop. Vztrajnost in nepopustljivost sta se tudi tokrat obrestovali, največ zaslug za odobritev nastopa pa ima trener Trevor Millar. Irec je izkoristil svoj ugled in poznanstva pri Mednarodni jadralski zvezi, na odločitev organizatorjev pa so vplivali tu odlični Vasilijevi rezultati in dve olimpijski medalji.
Vasilijzbogar.si > Šport Vasilij Žbogar
Četrtek, 21. April 2011
Vasilij vztraja na francoski obali
Kljub vsem zapletom zaradi prijave Vasilij nadaljuje s treningi v Hyeresu in upa na čudež. Vztrajnost in potrpežljivost sta se mu večkrat obrestovali, zakaj se mu nebi tudi tokrat. Tako kot vsak dan zadnji teden je Vasilij tudi danes dopoldne marljivo treniral in se pripravljal na regato za svetovni pokal.
Vasilijzbogar.si > Šport Vasilij Žbogar
Sreda, 20. April 2011
Zaplet s prijavo - Pojasnilo predsednika JK Burja
V zadnjih dneh je veliko prahu in opravičenega ogorčenja povzročila novica, da Vasilij NI prijavljen na regato svetovnega pokala v Hyeresu. V nadaljevanju sledi pojasnilo predsednika Jadralnega kluba Burja. Zakaj Vasilij Žbogar ne bo nastopil na regati za svetovni pokal v Hyeresu?
Vasilijzbogar.si > Šport Vasilij Žbogar
Ponedeljek, 18. April 2011
Že na francoski obali
Po regeneracijskem počitku v Andori se je Vasilij že preselil na prizorišče naslednje tekme svetovnega pokala. Francoski Hyeres bo že 43. gostil prvokategorno regato, na kateri bodo nastopili vsi najboljši jadralci.
Vasilijzbogar.si > Šport Vasilij Žbogar
Petek, 15. April 2011
Aktiven počitek v Andori
Po regati svetovnega pokala na Palmi de Mallorci in osmem mestu se je Vasilij za nekaj dni preselil v Andoro, kjer ima aktivni počitek. "Po regati se je moj trener Trevor Millar odločil, da za nekaj dni jadranje postavimo na stranski tir, da se malo spočijem in regeneriram. Odločili smo se, da gremo v Andoro, ki je na poti proti prizorišču naslednje tekme za svetovni pokal.
Vasilijzbogar.si > Šport Vasilij Žbogar
Sobota, 29. Januar 2011
Vasilij pridobil mesto
Po sedmih odjadranih plovih regate za svetovni pokal v Miamiju je Vasilij pridobil še eno mesto in je v skupnem seštevku že 6. 12. in 5. mesto sta uvrstitvi, ki ju je Izolan dosegel četrti tekmovalni dan na Floridi. Čeprav ima še vedno težave z zdravjem pa tudi hitrost jadrnice je daleč od želene, je Vasiliju predvsem v drugi regati uspelo jadrati odlično in 5. mesto mu je vlilo nove volje in motivacije.
Vasilijzbogar.si > Šport Vasilij Žbogar
Ponedeljek, 10. Januar 2011
Veliki met ni uspel
Zadnji dan avstralskega državnega prvenstva v razredu finn so zaradi šibkega vetra odjadrali le eno regato v kateri pa Vasiliju ni uspelo zadržati vodilnega mesta. V zadnjem plovu je zmagal Britanec Wright in slavil končno zmago, Izolan pa je prvenstvo končal na drugem mestu.
Vasilijzbogar.si > Šport Vasilij Žbogar
Sreda, 1. September 2010
V drugi regati 16. mesto
Tudi druga regata drugega dne svetovnega prvenstva je končana, Vasilij jo je končal na 16. mestu, 16. pa je tudi v skupnem seštevku. Scenarij Žbogarjevih nastopov je bil drugi dan podoben scenariju s prvega dne. Ponovno je prvo regato dneva odjadral zelo dobro in jo končal med deseterico.
Vasilijzbogar.si > Šport Vasilij Žbogar
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]