nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis

Kulturni dom Izola

Sreda, 18. April 2012
V petek bodo podelili Kocjančičevo nagrado za leto 2011
V izolskem kulturnem domu bo v petek, 20. aprila 2012, ob 19. uri potekala podelitev priznanja z nagrado Alojza Kocjančiča za leto 2011. Gre za priznanje, ki ga tri obalne občine; Občina Piran, Občina Izola in Mestna občina Koper, podeljujejo za posebne dosežke pri ohranjanju kulturne dediščine Istre, tokratni prejemnik nagrade pa je študijski krožek »Beseda Slovenske Istre«.
Izola.info > Družba Kulturni dom
Sobota, 3. Marec 2012
Goska ploska otrokom v Izoli
Danes bo Kulturni dom Izola ob 17. uri odprl vrata otrokom s predstavo V deželi pravljic Kud Gledališča Steps. S tem bo začel niz dogodkov, namenjenih najmlajših, ki jih je Center za kulturo, šport in prireditve Izola zbral v programu Goska ploska.
Primorske novice > Kultura Kulturni dom | CKŠP Izola
Sreda, 8. Februar 2012
V Izoli smo kulturni praznik obeležili z izvrstnim koncertom
Čeprav so se nad vzdušjem med slovenskimi kulturniki v teh dneh zgrinjali temni oblaki in slutnje, smo bili v Izoli na predvečer slovenskega kulturnega praznika priča pristnemu in prijetnemu obeleženju. Ob slavnostnem govorniku Matjažu Javšniku, so nas z zasanjanimi zvoki in čutečim vokalom Izolanke Klarise Jovanović nežno zazibali glasbeniki iz njene spremljevalne zasedbe Della Segodba.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Kulturni dom
Sreda, 14. December 2011
Bruno in Giordano se bosta predstavila tudi v Izoli
Za devetimi gorami in devetimi vodami živita literata, humorista, člana glasbene skupine RižiBiži in vsakodnevna gosta v oddaji Kikiriki na Radiu Capris – Bruno in Giordano. Deveta pa bo tudi uprizoritev njune najbolj gledane gledališke predstave Bruno in Giordano v kvizu Lepo je biti star, in sicer v petek, 16. decembra, v Kulturnem domu v Izoli.
Podpalmo.si > Kultura Kulturni dom
Ponedeljek, 21. November 2011
Plesna predstava »Od vzhoda do vzhoda« preplavila izolski Kulturni dom
V petek smo v izolskem Kulturnem domu doživeli izvedbo plesne produkcije sodobnega plesa Kulturno umetniškega društva Erato z naslovom »Od vzhoda do vzhoda«. Ob velikem zanimanju obiskovalcev, ki so izolski kulturni hram napolnili do zadnjega kotička je v pestrem programu, ki so ga krasili multimedijski in gledališki vložki, poleg plesalk izolskega plesnega društva Erato v samostojni točki nastopila tudi gostja večera - izolska plesalka in koreografinja Ingrid Radman.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Kulturni dom | KUD Erato
Torek, 28. Junij 2011
Tudi v Izoli smo obeležili 20. obletnico samostojnosti Republike Slovenije
Z občinsko proslavo smo se tudi v Izoli pridružili vseslovenskemu obeležju ob dvajseti obletnici samostojnosti slovenske države. Petkova proslava je bila zaradi pretečih oblakov zadnji trenutek iz Manziolijevega trga prestavljena v Kulturni dom, kjer je zbrane nagovoril izolski župan mag. Igor Kolenc.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Kulturni dom | Občina Izola
Petek, 24. Junij 2011
Današnja občinska proslava premeščena v Kulturni dom
Občinska proslava ob dnevu državnosti in 20. obletnici samostojnosti Republike Slovenije je zaradi napovedanega dežja iz Manziolijevega trga premeščena Kulturni dom. Proslava se bo pričela ob 20.30, slavnostni govornik bo župan Občine Izola - mag. Igor Kolenc, dogajanje pa bo popestril orkester Špičikuc.
Izola.info > Družba Kulturni dom | Občina Izola | Korte
Petek, 6. Maj 2011
Evolucija ponovnega rojstva
Charles Gustav Škapin se je z razstavo Evolucija vrnil tam, kamor je prvič postavil na ogled svoje stvaritve, še bolj pomembna pa je njegova vrnitev k življenju, s katerim je na svoji poti skorajda izgubil korak. V toskanski skupnosti Nova obzorja je zopet našel samega sebe, sedaj pa ob svojem aktivnem udejstvovanju v skupnosti, simboliko notranjega, duhovnega prerojevanja prenaša na svoja umetniška dela.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Kulturni dom | Galerija Alga | CKŠP Izola
Četrtek, 24. Marec 2011
Ekonomist, sindakalist in študent proti malem delu
Včeraj je Klub izolskih študentov (KIŠD) v izolskem Kulturnem domu organiziral okroglo mizo o malem delu. Med razpravljalci so bili Peter Majcen, predsednik sindikata KS 90, Janez Šušteršič, ekonomist in Željko Urumovič, predsednik študentskega zbora Univerze na primorskem, vodil pa jo je Vojko Rotar. Poslanec Franco Juri je bil sicer napovedan, ampak je svojo odsotnost opravičil z zasedenostjo v Državnem zboru.
Podpalmo.si > Politika Kulturni dom | KIŠD
Torek, 22. Marec 2011
Okrogla miza o malem delu v Izoli
To sredo, 23. marca KIŠD organizira okroglo mizo o malem delu s pričetkom ob 17.00 uri. Potekala bo v izolskem Kulturnem domu, gostje pa bodo nadvse zanimivi. Med razpravljalci bodo takoFranco Juri, poslanec v DZ, Peter Majcen, predsednik sindikata KS 90, Janez Šušteršič, ekonomist in Željko Urumovič, predsednik študentskega zbora Univerze na primorskem. Okroglo mizo bo moderiral novinar Vojko Rotar.
Podpalmo.si > Družba Kulturni dom
Petek, 4. Marec 2011
Izolani uspešno nadaljujemo bogato športno tradicijo
V torek so v kulturnem domu podelili priznanja najboljšim izolskim športnikom in športnicam, za njihove dosežke v preteklem letu. Ob ostrih merilih, je 86 nagrajencev dokaz, da Izola premore kopico obetavnih in že uveljavljenih športnikov. Marsikdo od njih je ime Izole popeljal v svet, prav vsi pa si zaslužijo spoštovanje in spodbudo za nadaljevanje svoje športne poti.
Izola.info > Šport > Fotoreportaža CKŠP Izola | Kulturni dom
Sobota, 5. Februar 2011
Zvoki Istre za kulturni (prazni)k so privreli iz Vruje
V okviru praznovanja slovenskega praznika in meseca kulture, so v petek v izolskem kulturnem domu pripravili kulturni večer, kjer je imela glavno besedo in melodijo istrska etno skupina Vruja. Skupino Izolani seveda dobro poznamo, saj gre za pomembno kulturno gmoto, zapuščino, ki nam jo je zapustil izolski umetnik Luciano Kleva.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Kulturni dom
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]