nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Torek, 16. Avgust 2016
Ribiški praznik - Mala barka
Prihajajoči konec tedna v Izolo znova prihaja Ribiški praznik - Mala barka. Na Lonki in Velikem trgu bodo v petek igrali Roxie Band in Mi trije, klapa Semikantà ter Rudi Bučar in XXL Istrabend, v soboto pa Primorski fantje, Ne me jugat in Gustafi.
Primorske novice > Turizem Izola
Ponedeljek, 15. Avgust 2016
Gremo Vasko! Medalja je praktično v žepu!
Simpatičnemu Vaskotu - Vasiliju Žbogarju se več kot nasmiha tretja olimpijska medalja. Po tem, ko je v Atenah bil bronast, je v Pekingu osvojil srebrno medaljo. Jutri bo dan odločitve za novo slovensko in prvo obalno medaljo na teh olimpijskih igrah. Gremo Vasko!
Regional Obala > Šport Vasilij Žbogar
Petek, 12. Avgust 2016
V Livadah je poplavljalo
Včeraj zgodaj popoldne je med bloki v Driolijevi ulici v izolskih Livadah počila vodovodna cev. Ker v tistem predelu premer cevi znaša 35 centimetrov, je voda kmalu zalila bližnje površine. Stanovalci so se samozaščitno odzvali in z metlami potiskali vodo na zelenico, tako da večjih nevšečnosti in škode ni povzročila.
Primorske novice > Kronika Plenčičeva
Četrtek, 11. Avgust 2016
Zmaga v Trbovljah, skupščina predvidoma 26. avgusta
Rokometaši Istrabenz plinov Izole so včeraj opravili s prvim nastopom v novi sezoni. Nepopolna in precej pomlajena izolska ekipa se je v Trbovljah v prijateljski tekmi pomerila z domačim Rudarjem in ga po boljši igri v drugem polčasu tudi premagala.
RD Istrabenz plini > Šport Plenčičeva
Četrtek, 11. Avgust 2016
Popravili bodo odsek Ceste v Jagodje
Izolska občina se bo prihodnji teden lotila sanacije dotrajane Ceste v Jagodje. Dela, ki jih bo izvajalo domače komunalno podjetje, se bodo začela v torek, zaključila pa previdoma do konca tedna. Zaradi del bo promet oviran, so sporočili z Občine Izola.
Regional Obala > Okolje Izola
Sreda, 10. Avgust 2016
Krošnje namesto golih štrcljev
V začetku letošnjega marca so delavci izolske Komunale na kopališču pod Belvederjem korenito obrezali in znižali vseh enajst topolov. Takrat so za sabo pustili gole štrclje, nad čimer so se mnogi zgražali, zdaj pa imajo topoli že bujne krošnje. Komunala Izola na leto obreže 25 dreves.
Primorske novice > Okolje Izola
Sreda, 10. Avgust 2016
Begunke z otroki obiskale Izolo in Svetilnik
Včeraj je Izolo in Piran obiskalo 30 mater in otrok, nastanjenih v azilnem domu v Ljubljani. Enodnevni izlet jim je pripravila delovna skupina za azil iz Socialnega centra Rog, da bi jim popestrili dneve (v azilni dom so večinoma prišli oktobra ali novembra lani).
Primorske novice > Družba Izola
Sreda, 10. Avgust 2016
Prenovljena Lonka ni bistveno drugačna
Parkirišče na Lonki ima že nekaj dni nove zapornice, ki pa so na istem mestu kot nekdanje. “Razlika je le v tem, da sta vhodna in izhodna zapornica zdaj ločeni, zato je otok, na katerem sta nameščeni, daljši. Sredi parkirišča je po novem tudi avtomatska blagajna,” pojasnjuje direktor Komunale Denis Bele.
Primorske novice > Gospodarstvo Izola
Ponedeljek, 8. Avgust 2016
Radarji pri osnovnih šolah
Do konca tedna naj bi v Izoli postavili tri ohišja za merilnike hitrosti v bližini osnovnih šol. Problematika prevelikih hitrosti je še vedno pereča, radarska kontrola prometa na Prešernovi cesti proti Belvederju je pokazala pozitiven učinek.
Regional Obala > Družba Izola
Sobota, 6. Avgust 2016
Pr'špini je spet dišalo po šalši
Že šestič je v Ljubljanski ulici zadišalo po slastni domači šalši. Izmed desetih ekip, ki so vihtele kuhalnice, se je po mnenju komisije najbolje izkazal dvojec iz društva Lokva. Prireditveni prostor, ki mu domačini pravijo Largo pr'špini, je bil danes že šestič prizorišče Šalšiade - tekmovanja v kuhanju domače šalše, ki ga pripravlja Društvo Izolani s pomočjo občine in Centra za kulturo, šport in prireditve.
Primorske novice > Družba Largo pri špini
Sobota, 6. Avgust 2016
Aktivnosti članov v avgustu
Rokometaši članske vrste RD Istrabenz plini Izola že nekaj dni marljivo trenirajo, zato je že čas, da napovemo, kaj vse bodo počeli v avgustu. Načrte naših fantov je razodel pomočnik trenerja Matej Marinac, vendar je potrebno upoštevati, da lahko vedno pride do kakšne spremembe.
RD Istrabenz plini > Šport RD Istrabenz Plini
Petek, 5. Avgust 2016
Vozniki avtobusov se niso hoteli premakniti
Avtobusni prevozniki, ki že 15 let vozijo slovenske turiste na enodnevne kopalne izlete v Izolo, so nas obvestili, da so imeli včeraj prvič v vseh teh letih težave s parkiranjem in občinskimi redarji. Kot so pojasnili, avtobuse že od samega začetka parkirajo na istem parkirišču, tokrat pa so jih prestregli redarji, ki so zahtevali odstranitev avtobusov.
Regional Obala > Družba Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]