nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Četrtek, 17. September 2015
Art kino Odeon v elitni družbi evropskih kinematografov
Referenčna spletna platforma filmneweurope.com, ki deluje z roko v roki z Europa Cinemas, mrežo prikazovalcev evropskega kakovostnega umetniškega filma, je izolski Art kino Odeon izbrala za kinematograf meseca.
Primorske novice > Kultura Kino Odeon
Sreda, 16. September 2015
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov
Polnoletnost Festivala slovenskega filma je včeraj v portoroškem Avditoriju naznanila uvodna festivalska projekcija celovečernega filma Jana Cvitkoviča Šiška Deluxe. Ob slovesnemu odprtju festivala so producentki Dunji Klemenc podelili Badjurjevo nagrado za življenjsko delo.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Izola
Torek, 15. September 2015
Festival slovenskega filma: Vprašljivi optimizem
Cvitkovičev celovečerec Šiška Deluxe nocoj začenja pregled najboljšega na 18. festivalu slovenskega filma. Ko je lani prejel nagrado za najboljši celovečerni film ­Festivala slovenskega filma dokumentarec Boj za Siniše­ Gačića o gibanju 150, večino glavnih vesen, vključno s tisto za najboljšo režijo festivala (!), pa pobral študentski film Prespana pomlad Dominika Menceja, enega najbolj talentiranih prihajajočih režiserjev, je bilo to v delu filmske javnosti sprejeto kot neresna provokacija, usmerjena proti tistemu delu domače kinematografije, ki nastaja kot del programa filmskega centra.
Delo > Kultura Izola
Torek, 15. September 2015
“Po Archeu sem se hotel sprostiti”
Drevi ob 19.30 se bo s projekcijo Cvitkovičevega novega filma Šiška Deluxe slovesno pričel 18. Festival slovenskega filma. V komediji Šiška Deluxe režiser in scenarist Jan Cvitkovič prikazuje, kako prijatelji Mile, Fedr in Zeki v Šiški odprejo picerijo. Ta sprva posluje neuspešno, zato fantje nekoliko izboljšajo njeno ponudbo... S Cvitkovičem smo se včeraj pogovarjali o novem filmu, Šiški in drugih krajih, ki še čakajo na vstop v filmski svet.
Primorske novice > Kultura Izola
Četrtek, 10. September 2015
Rekordna bera na 18. Festivalu slovenskega filma
Festival slovenskega filma (FSF) bo prihodnji teden v Portorožu dočakal polnoletnost in po lanski produkcijsko slabši letini predstavil žanrsko bogat program. Tekmovalni del celovečercev bo nanizal 14 filmov, ki jih bodo uvajali prav tako tekmovalni kratki filmi. Organizatorji so poskrbeli, da si bo festivalske utrinke mogoče ogledati prek spleta.
Primorske novice > Kultura Izola
Ponedeljek, 17. Avgust 2015
Na Festivalu slovenskega filma 97 filmov
Na letošnjem 18. festivalu slovenskega filma (FSF) si bo skupaj mogoče ogledati 97 filmov, med katerimi bo 16 celovečernih, 11 srednjemetražnih in 70 kratkometražnih. Za festivalske nagrade se bo potegovalo 63 filmov, ostali bodo prikazani v netekmovalnih sklopih, so sporočili organizatorji. Festival bo v Portorožu potekal od 15. do 20. septembra.
Regional Obala > Kultura Izola
Ponedeljek, 3. Avgust 2015
Četrta poletna glasbena akademija v Izoli
V Izoli so pred kratkim zaključili osemdnevno poletno glasbeno akademijo, ki sta jo že četrto leto vodila profesorica klavirja Selma Chicco Hajdin, in profesor violončela Antonije Hajdin.Letos se je je udeležilo 25 mladih nadarjenih glasbenikov iz različnih koncev Slovenije in Hrvaške. Predavatelja in umetniški vodji sta poleg solističnega mojstrskega tečaja na obeh instrumentih vodila tudi intenzivne delavnice komorne glasbe.
Primorske novice > Kultura Izola
Četrtek, 23. Julij 2015
Glava mora biti svobodna!
Ob besedi zvezda, bruhne v smeh. Renato Chicco (1962), pianist in profesor jazzovske improvizacije v Gradcu, je lani beležil 30 let kariere, ki pa jih v svojem povsem nezvezdniškem slogu ni posebej praznoval ali unovčil. Na glasbeni poti, ki ga je popeljala do sodelovanj z največjimi jazzovskimi mojstri, ostaja skromen, predan glasbi, ki jo dojema brez omejitev.
Primorske novice > Kultura Izola
Četrtek, 23. Julij 2015
Od koncerta do koncerta, singel pa čaka
Dobrih šest let je minilo, odkar je Samuel Lucas nastopil na slovenskem izboru za Pesem Evrovizije. S pesmijo Vse bi zate dal se je takrat po petnajstih letih prepevanja v tujini predstavil domačemu občinstvu in začrtal novo poglavje v svoji glasbeni karieri. Danes je njegov urnik tako natrpan s koncertnimi datumi, da ne utegne izdati novega singla. Z njim smo se pogovarjali po nedavnem koncertu v Izoli.
Primorske novice > Kultura Izola
Sreda, 1. Julij 2015
Vsi na Puf
Teatralični koncert mednarodne gledališko-glasbene zasedbe Fekete Seretlek je sinoči postavil piko 22. Primorskemu poletnemu festivalu in odprl vrata 14. Primorskemu uličnemu festivalu. Ta bo do 27. avgusta avgusta v Koper, Izolo, Piran pa tudi v vasi v zaledju pripeljal kar 50 predstav, ki so jih pripravili mojstri uličnega in lutkovnega gledališča iz različnih držav.
Primorske novice > Kultura Izola
Torek, 23. Junij 2015
Ana Desetnica že tretje leto na izolskih ulicah
V letu 2015 bo mednarodni festival uličnega gledališča Ana Desetnica, v sodelovanju s številnimi lokalnimi soorganizatorji prisoten v 13-ih slovenskih mestih. Med njimi je tretje leto zapored tudi Izola, ki bo v začetku julija gostila tri ulične gledališke dogodke, 29. junija pa bo v Parku Pietro Coppo odprta še fotografska razstava o Ani Desetnici.
Izola.info > Kultura Izola
Sreda, 10. Junij 2015
Violinist in harmonikar predstavljata ploščo
Najbrž se ne bi nič zgodilo brez bistvenega vprašanja srednješolske učiteljice: Kdo v razredu igra inštrument? Javila sta se violinist Rok Kleva Ivančić in diatonični harmonikar Manuel Šavron. Od prelomnega vprašanja je minilo skoraj deset let, obalna glasbenika pa še vedno sodelujeta. In ustvarjata. Svoj prvenec, ploščo Ragbag (Celinka, 2015), sta pred dnevi predstavila na festivalu Godibodi, ki je gostoval tudi v koprskem Circolu.
Primorske novice > Kultura Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]