nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Petek, 11. Januar 2013
Katarina Kleibencetl v Mestni knjižnici Izola
V januarju ste vabljeni k ogledu nove likovne razstave kotička ustvarjalnosti Mestne knjižnice Izola. Svoje barvne ilustracije na temo otroških pesmi učitelja in pesnika Janka Kleibencetla, svojega dedka, je predstavila njegova vnukinja, Katarina Kleibencetl, likovna pedagoginja in avtorica likovnega priročnika za osnovnošolske otroke.
Podpalmo.si > Družba Mestna knjižnica
Petek, 21. December 2012
Oto Pestner s Pihalnim orkestrom Izola
V Izoli bo dan samostojnosti in enotnosti obeležen v Kulturnem domu 22. decembra ob 19. uri s koncertom Pihalnega orkestra Izola, ki ga že leta vodita dirigent prof. Mirko Orlač in predsednik Denis Lovrečič. Člani pihalnega orkestra poslušalce vedno pritegnejo z inovativno izvedbo, gosti in animacijami. Tudi letošnji nastop bo poseben, saj bo na odru skupaj z orkestrom zapel eden najboljših pevcev s slovenske glsabene scene Oto Pestner.
Podpalmo.si > Družba Kulturni dom | Občina Izola
Petek, 21. December 2012
Luč miru obiskala Izolo
Danes so otroci izolske župnije županu mag. Igorju Kolencu prinesli luč miru iz Betlehema. Župan Kolenc se je otrokom in župniku Janezu Kobalu zahvalil za obisk in toplo voščilo. Otroci so zapeli pesmico in prebrali poslanico v kateri so poudarili sodelovanje in povezanost med ljudmi, ki bogatita in osrečujeta.
Podpalmo.si > Družba Občina Izola
Četrtek, 20. December 2012
Škrle in kamni iz zida
Izšla je nova knjiga o ljudeh in krajih slovenske Istre, ki jo je napisal Srečko Gombač. Knjiga na 85 straneh prinaša zgodbe in slike iz preteklega stoletja, nekatere hudomušne, druge manj, kakor pač nanese življenje. Govori o kmetih in mlekarcah, o trdem delu in veselju, o globoki bedi in pridnih rokah.
Podpalmo.si > Družba Izola
Torek, 11. December 2012
Damiano Roi odpira italijanska vrata
Širša množica ga je spoznala v šovu Slovenija ima talent, zatem so se vrstili različni uspehi; koncert z Oliverjem Dragojevičem, nastopi po Sloveniji in tujini, izdaja singla Ladje ... Tokrat pa je Damianov glas segel še dlje, preko meja, v sosednjo Italijo.
Podpalmo.si > Družba Damiano Roi
Torek, 11. December 2012
Zaposlitveni razgovor
V Izoli se bo v sredo, 12. decembra 2012, v okviru mladinskega projekta "Karierno načrtovanje in svetovanje" zadnji mesec tega leta izvedla še brezplačna delavnica "Zaposlitveni razgovor". Tokratno srečanje, ki bo od 17. ure dalje potekalo v prostorih Primorskega pravnega centra na Koprski ulici 18 v Izoli, je namenjeno pripravam na zaposlitveni razgovor, ki je ključen v procesu izbora novega kadra, tako za delodajalca kot tudi za iskalca zaposlitve.
Podpalmo.si > Izobraževanje Izola
Torek, 11. December 2012
Istranova... la xe ancora!
Skupina Istranova bo danes proslavila svojo 30. obletnico obstoja. Koncert bo ob 20. uri v Gledališču Koper, ob skupini pa bodo nastopili še Vruja, Dario Marušić, Tinkara Kovač, Danijel Černe - Mystica, Rudi Bučar & Istrabend, Janez Dovč, Boštjan Gombač, Vesna Zornik, Calicanto in Katice. Večer bo povezoval Andrea F.
Podpalmo.si > Družba Rudi Bučar
Sreda, 5. December 2012
Ljubitelji vina podarili 11.000 evrov za pediatričnemu oddelku SBI
Včeraj se je v Hiši refoška odvila že štirinajsta dobrodelna licitacija barikov. Svojim zvestim kupcem so v pokušino ponudili 12 vzorcev izjemnih vin letnikov 2011 in 2012. Dobrodelno noto so v kleti Vinakoper pričeli pisati leta 1999 in vse od takrat dalje z ljubitelji vin pišejo zgodbo dobrodelnosti. Tudi letos so se kupci potegovali za 12 barik sodčkov vina dveh letnikov, tekočega 2012 in izjemnega 2011.
Podpalmo.si > Družba Splošna bolnišnica
Četrtek, 4. Oktober 2012
Kresničke za izolske otroke
V oktobru bo družba Butan plin v sklopu Tedna otroka obiskala več kot 18 slovenskih vrtcev ter jim razdelila več kot 1.500 odsevnih teles. Včeraj, 3. oktobra, so predstavniki podjetja obiskali enoto Livade vrtca Mavrica v Izoli. Skupno so podelili več kot 170 odsevnih teles, medtem ko je vodja policijskega okoliša PP Izola otroke poučil o njihovem pomenu za varnost v prometu.
Podpalmo.si > Družba Izola
Četrtek, 4. Oktober 2012
Dnevi odprtih vrat izolskega športa
Letošnje leto je novo vodstvo Športne zveze Izola v program delovanja vključilo tudi organizacijo vsaj ene skupne prireditve. In mesec po začetku šolskega leta je ravno primeren čas, da se športna društva predstavijo svojemu mestu.
Podpalmo.si > Šport Izola
Četrtek, 13. September 2012
Enajsta Baklada je pred nami
V soboto, 15. septembra bo ŠKID Jaz sem najboljši že 11. organiziralo Baklado - pohod z baklami med tuneli ozkotirne železnice Parenzana. Baklada je najbolj romantičen pohod v soju bakel, pod milijoni zvezd, bo v soboto, 15. septembra. Udeleženci se bodo zbrali na parkirišču nad semaforjem v Jagodju (Izola). Štart pohoda bo točno ob 19.59 uri. Pot bo vodila po progi iz Izole do Portoroža.
Podpalmo.si > Družba Izola
Ponedeljek, 10. September 2012
Do sobote je čas za prijavo zasebnih ležišč
Na Študentski organizaciji Univerze na Primorskem (ŠOUP) opozarjajo, da se 15. septembra izteče rok za dodelitev subvencije zasebnim ponudnikom študentskih ležišč v študijskem letu 2012/2013. Problematika pomanjkanja študentskih ležišč v študentskih domovih na Univerzi na Primorskem (UP) ostaja nerešena, le 4,6 odstotka študentov biva v študentskih domovih, zato so študenti primorani iskati sobe na prostem trgu, kjer so cene občutno višje.
Podpalmo.si > Družba Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]