nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Petek, 1. April 2016
Izolski center za kulturo dobil direktorico
Izolski občinski svetniki so na četrtkovi redni seji za novo poslovno-programsko direktorico Centra za kulturo, šport in prireditve (CKŠP) Izola na podlagi javnega razpisa in predloga komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja imenovali Zvonko Radojevič. Ta bo zavod vodila za petletno obdobje.
Regional Obala > Družba CKŠP Izola
Torek, 29. Marec 2016
Izola spring cup: 230 jadralcev, za Slovence kriterijska regata
Jadralni klub Burja je izpeljal 29. tradicionalno pomladno regato za olimpijske razrede Laser Standard, Laser Radial (dekleta), posadke 470 ter neolimpijske razrede laser 4.7, Laser Radial (moški) in posadke 420.
Regional Obala > Šport JK Burja
Sreda, 23. Marec 2016
Hoteli v Slovenski Istri že skoraj polni
Turistični delavci v Slovenski Istri so z zasedenostjo hotelov v času velikonočnih praznikov zadovoljni, saj pričakujejo podobne ali celo malenkost boljše rezultate kot lani. Med gosti bodo prevladovali tujci, v Kopru pa si dobro zasedenost obetajo predvsem na račun velikonočnega rokometnega turnirja.
Regional Obala > Turizem Izola
Petek, 18. Marec 2016
Premiera izolskega filma: V njem tudi Rudi Bučar
Danes dopoldne se je v Art kinu Odeon odvila predstavitev novega promocijskega filma Izole in nove celostne grafične podobe Turističnega združenja Izola. V letu 2016 se bodo v združenju namreč osredotočili na digitalno obliko promocije, ki sloni na sodobnih oblikovalskih pristopih.
Regional Obala > Kultura Kino Odeon
Petek, 4. Marec 2016
Nova vpadnica odprta!
S simbolno odstranitvijo signalizacije o zapori ceste so opoldne dokončno predali v uporabo krožišče pri izolski komunali in vpadnico, na katero se navezuje. S tem v Izoli niso le zaključili cikla izgradnje krožišč v mestu, pač pa bo nova pridobitev omogočila sprostitev širšega investicijskega cikla, je prepričan župan Igor Kolenc.
Regional Obala > Družba Izola
Ponedeljek, 29. Februar 2016
3. Velika nagrada Izole Juretu Golčerju
Jure Golčer je zmagovalec 3. Velike nagrade Izole, prve kolesarske dirke na slovenskih tleh v sezoni 2016. Po 156,6 km, dirka je imela start in cilj v Izoli, je član Adrie Mobila premagal Avstrijca Markusa Eibeggerja in Markusa Freibergerja.
Regional Obala > Šport Izola
Petek, 26. Februar 2016
Bolnike bodo ločevali po intenzivnosti obravnave
Urgentni center v Izoli, ki so kot zadnjega v mreži regijskih urgentnih centrov odprli danes, je pomembna pridobitev za varno in kakovostno obravnavo pacientov, ki potrebujejo nujno medicinsko pomoč, je poudaril direktor SBI Radivoj Nardin. Ministrica Milojka Kolar Celarc je napovedala, da bomo še letos v Sloveniji imeli enotno dispečersko službo.
Regional Obala > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Četrtek, 25. Februar 2016
Do zdravnika preko triaže
Jutri uradno odpira vrata nova urgenca v izolski bolnišnici. Prve paciente bo sprejela v ponedeljek. Na enem mestu bo na voljo vsa strokovna medicinska pomoč in diagnostika za ljudi, ki bodo potrebovali nujno medicinsko pomoč. Paciente bodo razvrščali s triažo. Diplomirani zdravstvenik bo določil resnost pacientovega stanja, od tega pa bo potem odvisno, kako dolgo bo ta moral čakati na zdravnika.
Regional Obala > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Sreda, 24. Februar 2016
Riba toži občino še za izgubo evropskih sredstev
Potem ko je Občina Izola podjetju Riba morala izplačati 890.000 evrov kupnine, ta zahteva še dobrih 970.000 evrov za izpad dobička oz. povračilo nepovratnih evropskih sredstev. V Ribi na podlagi pravnomočne sodbe pričakujejo, da bo sodišče odločalo le o višini odškodnine, po mnenju občine pa se ta sodba bistveno razlikuje od prejšnje.
Regional Obala > Kronika Izola
Torek, 16. Februar 2016
Bomba v simonovem zalivu
Na plažo v Simonovem zalivu v Izoli je okoli osme ure naplavilo ročno bombo modela M 52. Policisti so območje zavarovali, neeksplodirano ročno bombo pa je medtem že prevzel pirotehnik, je za STA potrdil vodja operativno-komunikacijskega centra Policijske uprave Koper Amedeo Žigon.
Regional Obala > Kronika Izola
Petek, 12. Februar 2016
V Izoli še en javni zavod: Za sanacijo 1710 svetilk 22.000 evrov
V občini Izola ustanavljajo javni zavod za podjetništvo ADRION, ki bo skrbel za večjo učinkovitost pri izvajanju projektov z evropskimi sredstvi. Prenovili in uredili bodo tudi javno razsvetljavo. Občina bo zagotovila dobrih 22.000 evrov, zasebni partner pa dober milijon evrov. S sanacijo naj bi porabo električne energije za javno razsvetljavo prepolovili.
Regional Obala > Družba Izola
Sreda, 10. Februar 2016
27-letna Tjaša prosi za pomoč
Mielodisplastični sindrom je bolezen kostnega mozga, ki se v več kot 80 % pojavi pri populaciji starejši od 60 let in prizadene tvorbo vsaj ene vrste krvnih celic. Minulo poletje je za to redko boleznijo zbolela tudi 27-letna Tjaša, ki zbira sredstva za zdravljenje v Nemčiji.
Regional Obala > Družba Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]