nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Torek, 26. Maj 2015
Trije mladeniči ukradli avtomobil in bežali pred policijo
V noči iz petka na soboto so policisti v poostrenem nadzoru na območju izolske občine sledili in ustavljali vozilo, vendar voznik ni hotel ustaviti, temveč je zapeljal izven vozišlča na travo in trčil. Iz vozila sta zbežali dve osebi, eno pa so prijeli na kraju. Druga dva sta se kasneje sama vrnila na kraj.
Regional Obala > Kronika Izola
Torek, 12. Maj 2015
ZD Izola toži nekdanjo direktorico
Nekdanja direktorica Zdravstvenega doma (ZD) Izola Gordana Živčec Kalan je pred skoraj šestimi leti nezakonito odpustila tedanjega direktorjevega pomočnika Roberta Mulca. Ker so ga morali znova zaposliti, je to ZD kasneje stalo 84.259 evrov. ZD pod vodstvom Evgenija Komljanca od Živčec Kalanove terja povrnitev tega zneska. Na koprskem sodišču je bil danes prvi narok tožbe.
Primorske novice > Kronika Zdravstveni dom
Petek, 24. April 2015
Klokočovnik bo pred sodnika stopil maja
Na koprskem okrožnem sodišču bi se danes morala začeti glavna obravnava v sojenju nekdanjemu izolskemu županu Tomislavu Klokočovniku zaradi občinskih razpisov. Ker pa Klokočovnik ni prišel, je predsednik sodnega senata Matej Štros ugotovil, da ni pogojev za izvedbo naroka. Klokočovnikova obramba je predlagala, da bi narok vseeno opravili.
Primorske novice > Kronika Izola
Četrtek, 23. April 2015
Izolski RK dobrodelen tudi do lastnega vodstva
Po Izoli je zaokrožilo anonimno pismo, ki navaja, da se v območnem združenju Rdečega križa (RK) dogajajo velike nepravilnosti. Čeprav v zadnjih letih tam opozarjajo, da jim primanjkuje denarja za prehrambene pakete, naj bi si častni predsednik Vlado Ostrouška izplačeval mesečne nagrade v višini 500 do 700 evrov. V krovni organizaciji pravijo, da so z domnevnimi nepravilnostmi seznanjeni in da jih še preverjajo.
Primorske novice > Kronika Izola
Sreda, 18. Marec 2015
Policisti avtobusa poslali na “kozjo stezo” proti Kortam
“Najbolj običajno mahanje z rdečo lučjo bi sto ljudi v dveh avtobusih skoraj poslalo v prepad. K sreči se je vse dobro končalo,” je po razburljivi sobotni izkušnji v ostrih ovinkih pod Kortami zapisal puljski novinar Damir Strugar. Zaradi nesreče v Dragonji so policisti usmerili promet na ozko cesto proti Kortam, pri tem pa očitno ni nihče pomislil, da avtobusi tej cesti ne bodo kos. Ko so rešili nesrečo v Dragonji, so tako morali gasilci in policisti še dve uri reševati nasedla avtobusa in zastoj nad Dragonjo.
Primorske novice > Kronika Izola
Petek, 13. Marec 2015
V Izoli prijeta roparja oropala tudi banko v Kranjski Gori
Italijana, ki so jih minuli mesec prijeli med ropom banke v Izoli, sta 23. januarja na enak način in z enakim orožjem oropala tudi banko v Kranjski Gori, v kateri sta vzela večjo količino denarja. Kriminalisti so zbiranjem obvestil ugotovili, da sta kaznivo dejanje storila še z enim neznanim storilcem, so sporočili s PU Kranj.
Regional Obala > Kronika Izola
Torek, 10. Marec 2015
Nekoga moti izolski "bike park"
Člani Kluba gorskih kolesarjev Obala v zadnjem času veliko naporov vlagajo v dokončanje kolesarskega parka v Izoli, ki bo prvi tovrstni park v naših krajih. A čeprav ta še ni končan, imajo že težave z vandali.
Regional Obala > Kronika Izola
Torek, 24. Februar 2015
ZADEVA DELAMARIS: Nova obtožnica proti Senici in Tovšakovi
Specializirano tožilstvo je tik pred vložitvijo obtožnice proti Hildi Tovšak in Miru Senici v zadevi Delamaris, poroča siol.net. Interni dokument sodišča, ki so ga pridobili kolegi na Planet TV razgalja politično ozadje pranja denarja
Regional Obala > Kronika Izola
Torek, 16. December 2014
V Izoli zagorele palme
Včeraj ob 20.31 so zagorele palme med športno dvorano in Ulico Emilia Driolia v Izoli. Še pred prihodom gasilcev JZ GB Koper na kraj dogodka, so tamkajšnji stanovalci pogasili pet palm, ki jih je ogenj osmodil.
Regional Obala > Kronika Izola
Sreda, 22. Oktober 2014
Protest zaradi ravnanja z ribiči
Zunanje ministrstvo je danes zaradi najnovejših incidentov v Piranskem zalivu na pogovor poklicalo hrvaško veleposlanico v Sloveniji in ji izročilo protestno noto zaradi ravnanja hrvaške policije proti slovenskim ribičem "na območju, kjer se stališča Slovenije in Hrvaške glede meje na morju razlikujejo".
Žurnal > Kronika Izola
Petek, 17. Oktober 2014
Poplavljene avte reši le kasko
Po poplavi garaže novega stanovanjskega bloka na Premrlovi 8 v Izoli, kjer je bilo parkiranih pet avtomobilov in dva motorja, se investitor iz podjetja Marvas ne čuti krivega, pa čeprav so gasilci od poletja tam posredovali že trikrat. Marvas s prstom kaže na izolsko Komunalo, ta pa mu ne ostaja dolžna.
Primorske novice > Kronika Izola
Torek, 14. Oktober 2014
V Piranskem zalivu nov incident
Na koprski policijski upravi so potrdili, da je v ponedeljek v Piranskem zalivu prišlo do stika slovenskih ribičev s hrvaškimi policisti, pri čemer slednji tudi tokrat niso vodili nobenih uradnih postopkov. Poveljnik slovenske ribiške ladje je za TVS povedal, da so želeli hrvaški policisti na njihovo ladjo, češ da lovijo v hrvaških vodah.
Slovensko-morje > Kronika Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]