nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis

Splošna bolnišnica Izola

Sreda, 21. Januar 2015
Zaposlenim v izolski bolnišnici grozi zamik izplačila plač
Zaposleni v Splošni bolnišnici Izola (SBI) utegnejo januarske plače prejeti v dveh delih, od tega drugi del šele konec februarja. Informacijo je v. d. direktorja Radivoj Nardin prejšnji teden podal sindikatom, ki se bodo do tega opredelili danes, je potrdil predstavnik Obalne sindikalne organizacije Damjan Volf.
Primorske novice > Družba Splošna bolnišnica
Nedelja, 7. December 2014
“Pojdite z avtobusom”
Gradnja novega urgentnega centra ob izolski bolnišnici posega tudi v promet in parkiranje. Zato vodstvo bolnišnice prosi bolnike in obiskovalce, naj pogosteje uporabljajo javni prevoz in naj ne parkirajo ob intervencijski poti.
Primorske novice > Družba Splošna bolnišnica
Torek, 2. December 2014
Temelj je strokovno timsko delo z bolniki
V nekdanji Jugoslaviji je bil 29. november - Dan republike, najpomembnejši praznik. Ta dan je tesno povezan z oddelkom interne medicine v izolski bolnišnici (SBI). Nekaj dni pred tem praznikom so se pred tremi desetletji, leta 1984, v tretje in četrto nadstropje takratne novogradnje na izolskem hribu kot drugi bolnišnični oddelek iz Ankarana začele seliti službe in dejavnosti interne medicine, do takrat umeščene v objektih v Ankaranu.
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Sobota, 29. November 2014
Začeli z deli za izgradnjo izolske urgence
Začela so se dela za izgradnjo urgentnega centra Izola, ki bo stal ob tamkajšnji bolnišnici, kar v prvi fazi pomeni pripravo gradbišča, so potrdili na ministrstvu za zdravje. Izvajalca del Kolektor koling so v delo uvedli v četrtek. Izgradnjo izolske urgence delno financira EU iz sklada za regionalni razvoj v višini 3,26 milijona evrov, lastna finančna udeležba ministrstva za zdravje pa predstavlja slabih 576.000 evrov, so še navedli na ministrstvu. Skupna vrednost izgradnje urgence znaša 5,6 milijona evrov.
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Torek, 16. September 2014
Ruda je le rezervna možnost
Od minulega četrtka policijski helikopter ne pristaja več ob izolski bolnišnici. Doslej je, kljub tveganju zaradi slabe varnosti, saj morajo pogosto kakšnega bolnika nujno odpeljati v Ljubljano. Poslej bo v takih primerih pristajal na Rudi pri Izoli, a le začasno, saj mora imeti vsaka bolnišnica urejeno ploščad za helikopter. Tega se resno zavedajo vsi, razen države - ustanoviteljice bolnišnic, tudi izolske.
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Torek, 16. September 2014
Prihranjeni evro je več vreden od prisluženega
Dobra dva tedna že vodi izolsko bolnišnico v.d. direktorja Radivoj Nardin. Prevzel jo je v rdečih številkah, hkrati je tik pred eno najpomembnejših državnih naložb - gradnjo centralne urgence. Nardin zato nima časa za uvajanje, saj mora do konca leta izgubo kar se da zmanjšati in vpeljati novosti, ki bi prinašale dodatni zaslužek.
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Sreda, 27. Avgust 2014
Izolsko bolnišnico bo začasno vodil Radivoj Nardin
Člani sveta Splošne bolnišnice Izola (SBI) so v današnjem nadaljevanju prejšnji teden prekinjene seje sklenili, da za direktorja SBI ne imenujejo nikogar, zato pa so za vršilca dolžnosti direktorja za dobo največ enega leta imenovali člana sveta Radivoja Nardina, je pojasnila predsednica sveta zavoda Janja Pavšič.
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Petek, 22. Avgust 2014
Štirje kandidati v igri za novega šefa SBI
Svet zavoda Splošne bolnišnice Izola (SBI) bi moral včeraj izbrati novega direktorja bolnišnice - dosedanjemu direktorju Janiju Derniču se namreč izteka mandat -, a je odločanje o tem preložil na ponedeljek, ko bodo na seji prisotni vsi člani sveta.
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Petek, 11. Julij 2014
“Bojim se, da smo na pragu nove afere”
Zamuja tudi gradnja novega urgentnega centra ob izolski bolnišnici. Izvajalec del - idrijski Kolektor Koling - je bil pravnomočno izbran že januarja, ministrstvo za zdravje, v celoti odgovorno za to naložbo, pa je šele sredi aprila podpisalo tripartitno pogodbo za izvedbo del ...
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Petek, 16. Maj 2014
Volitve krojijo tudi vrh bolnišnice
Na razpis za direktorja izolske bolnišnice je v prispelo osem prijav. Komisija, ki jo je imenoval svet zavoda, jih je včeraj pregledala in jih sklenila uvrstiti na seznam obravnave prihodnji teden. Svet zavoda se bo z njimi seznanil na seji v prvi polovici junija, z izbiro pa ne bo hitel. Ta je namreč odvisna tudi od datuma parlamentarnih volitev.
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Torek, 8. April 2014
K bolnikom na obisk le zdravi
Konec minulega tedna so v izolski bolnišnici omilili ukrep prepovedi obiskov pri obolelih, ki se tam zdravijo. Obiski so spet dovoljeni, a sme na vseh oddelkih k vsakemu bolniku na obisk le eden od svojcev, če je povsem zdrav.
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Četrtek, 3. April 2014
Minister bo najprej ugriznil v izolsko avlo
Včeraj je direktor izolske bolnišnice Jani Dernič podpisal pogodbo za gradnjo novega urgentnega centra ob bolnišnici. To še ne pomeni, da ga bodo takoj začeli graditi, saj manjka še podpis zdravstvenega ministra - novega, seveda. Ta bo moral takoj, ko se bo usedel v pisarno, zagotoviti tudi denar za ureditev glavnega vhoda z avlo in tako umakniti glavno oviro za gradnjo tega centra.
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]