nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Petek, 5. Avgust 2016
Vozniki avtobusov se niso hoteli premakniti
Avtobusni prevozniki, ki že 15 let vozijo slovenske turiste na enodnevne kopalne izlete v Izolo, so nas obvestili, da so imeli včeraj prvič v vseh teh letih težave s parkiranjem in občinskimi redarji. Kot so pojasnili, avtobuse že od samega začetka parkirajo na istem parkirišču, tokrat pa so jih prestregli redarji, ki so zahtevali odstranitev avtobusov.
Regional Obala > Družba Izola
Sreda, 3. Avgust 2016
Piran in Izola v sporu s Skladom kmetijskih zemljišč
Sporu med Skladom kmetijskih zemljišč in gozdov RS ter občinama Piran in Izola glede kmetijskih zemljišč še ni videti konca. V skladu po zadnjih odškodninskih tožbah pozivajo občini, naj omogočita vpis lastninske pravice države. Na obeh občinah pa opozarjajo na druga odprta vprašanja in na sam odnos sklada do kmetijskih zemljišč.
Regional Obala > Družba Izola
Petek, 10. Junij 2016
Praznik oljk, vina in rib
Danes in jutri naj bi se v starem izolskem mestnem jedru odvijala etnološka prireditev Praznik oljk, vina in rib, na kateri naj bi se predstavili lokalni pridelovalci oljčnega olja ter domačih vrst vin. Poleg osnovne ponudbe bodo na voljo še različne jedi, oba večera pa bo poskrbljeno tudi za glasbeno spremljavo.
Primorske novice > Družba Izola
Torek, 7. Junij 2016
Inšpektor bo ta teden pogosteje opravljal redne obhode
Izolska komunala je danes v sklopu svetovnega dneva okolja skupaj z občino že tretje leto zapored pričela z akcijo “Psički za čisto Izolo”. Namen akcije je osveščanje lastnikov psov glede odstranjevanja iztrebkov svojih štirinožnih prijateljev.
Primorske novice > Družba Izola
Ponedeljek, 6. Junij 2016
Na Otoku vse bolj odločajo dobri filmi, nič več vreme
Pred sinočnjim iztekom 12. mednarodnega filmskega festivala Kino Otok smo na Manziolijevem trgu v Izoli k pogovoru povabili njegovo direktorico Tanjo Hladnik. Filmska zagnanka s Cola je pri Kinu Otok že šesto leto. Sprva je bila vodja spletne komunikacije, zatem je skrbela za spremljevalni program in partnerska programska sodelovanja, zadnji dve leti pa si je delila številne naloge z direktorico Loreno Pavlič. Ta je z odhodom na porodniški dopust festivalske vajeti prepustila zanesljivim rokam.
Primorske novice > Družba Izola
Sreda, 1. Junij 2016
Kdaj in kje bo mogoče parkirati brezplačno
Še ta mesec bodo v Izoli večino parkirišč spremenili v modre cone. Med 8. in 18. uro bo mogoče dve uri parkirati brezplačno. Mesečni abonma bo Izolane stal 10 evrov, ostale pa 20 evrov. Na Komunali so se za nov parkirni režim odločili, ker želijo povečati pretočnost prometa in predvsem izolskim voznikom omogočiti prosta parkirna mesta. Parkirišča ob Pittonijevi ulici, ob stadionu, balinišču v Arrigoniju, pri piceriji hotela Delfin, pri Gostilni Sonja in na območju TPC Livade bodo postala modra cona.
Regional Obala > Družba Izola
Petek, 27. Maj 2016
Izolo bo preplavila glasba in ples
Po desetletju zatišja se na pobudo društva Folk Slovenija v Izolo vrača Mediteran festival, zdaj z nekoliko spremenjenim imenom Mediteranfest. Festival bo drevi otvoril impro orkester Olfamož, v soboto pa se bodo po mestnem jedru zvrstili koncerti in glasbene delavnice, v Palači Manzioli pa bo na ogled razstava fotografij, posterjev in publikacij.
Regional Obala > Družba Izola
Sreda, 4. Maj 2016
Bo treba petindvajsetke po novem registrirati?
“To kategorijo vozil je treba čim prej registrirati in jih zavarovati, voznikom pa predpisati obvezno uporabo čelade,” o kolesih s pomožnim motorjem ali tako imenovanih petindvajsetkah razmišlja komandir koprske prometne policije Mitja Palčič. Poslanec Matej Tonin je skupaj s štirimi kolegi v državni zbor vložil predlog za spremembo zakonodaje, ki bi ta vozila preštela, jih registrirala in jih tako nadzorovala.
Primorske novice > Družba Izola
Sreda, 4. Maj 2016
Dama s kitaro
Marjetka Popovski, tista dama, ki je venomer obkrožena s pesmijo in kitaro, te dni praznuje 20-letnico petja in nastopanja s slovensko ljudsko, borbeno in partizansko pesmijo. Turneja jo bo popeljala po vsej Sloveniji. Skupaj s pevkami iz skupine Cvet v laseh bo Marjetka Popovski zavila na Kras in severno Primorsko, v Prekmurje in na Gorenjsko, Štajersko in Belo krajino ter do konca leta nanizala kar 35 koncertov.
Primorske novice > Družba Izola
Sobota, 30. April 2016
Izolani so opazovali “razpoloženje” dreves
Nekaj dni po Svetovnem dnevu knjige in Svetovnem dnevu Zemlje (dogodek je bil zaradi slabega vremena s 23. prestavljen na 27. april) so se v parku pri Svetilniku in v starem mestnem jedru Izole strokovnjaki z zainteresirano javnostjo zatekli med drevesa in spoznavali njihove značilnosti, se spomnili nekaterih, ki jih ni več, in drugih, ki životarijo.
Primorske novice > Družba Izola
Petek, 29. April 2016
V Izoli na obisku dve delegaciji
Danes sta v občini Izola na obisku kar dve delegaciji iz tujine. Župana Igorja Kolenca so obiskali predstavniki pobratene italijanske občine Tolentino na čelu z županom Giuseppejem Pezzanesijem in pa nemški župan Oliver Igel ter še nekateri drugi predstavniki berlinskega okrožja Treptow-Köpenick.
Občina Izola > Družba Izola
Petek, 29. April 2016
Festival oranžnih vin v Izoli (foto)
Peti Festival oranžnih vin - Orange Wine Festival je danes v Izolo privabil številne domače in tuje poznavalce in ljubitelje belih maceriranih vin iz sonaravne pridelave. Na letošnjem Festivalu oranžnih vin se je s svojimi belimi vini iz sonaravne in trajnostne pridelave, ki so bila pridelana s postopkom podaljšane spontane maceracije, predstavilo več kot 60 vinarjev iz Slovenije, Italije, Avstrije, Hrvaške, Srbije in Gruzije.
Primorske novice > Družba Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]