nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis

Mestna knjižnica Izola

Torek, 10. Februar 2015
»Življenje« - poezija Riharda Kneza v MKI
Slovenski dan kulture smo v izolski Mestni knjižnici praznovali skupaj z domačinom iz Strunjana, 85 letnim Rihardom Knezom. Dedka Riharda sta predstavili vnukinji Jenny in Judita, sam pa je zelo občuteno prebiral svoje pesmi iz knjige z naslovom Življenje, napisane v slovenskem in italijanskem istrskem narečju. Rihard Knez se je rodil novembra leta 1929 kot najmlajši od štirih sinov v družini, kjer je bilo kar 17 otrok.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica
Torek, 20. Januar 2015
Literarni večer s Francem Tomincem in glasbenimi gosti
Za ljubitelje poezije in glasbe smo 9. januarja v Mestni knjižnici Izola priredili pesniško glasbeni večer s tremi gosti: pesnik Franc Tominec je prebiral svoje pesmi, pela jih je Jadranka Jakomin, na kitaro pa je igral Elvis Šahbaz.
Izola.info > Kultura Mestna knjižnica
Torek, 20. Januar 2015
Špela nam je približala nigerijske ljudske pravljice
V založbi Blodnjak je kot tretja iz zbirke Nit izšla knjiga Devetindevetdeseta kraljeva žena – ljudske pravljice iz Nigerije. Iz italijanščine jih je prevedla Špela Pahor, ki jo Izolani poznamo kot izjemno aktivno in ustvarjalno knjižničarko naše Mestne knjižnice Izola. Ob izidu knjige se je s Špelo pogovarjala Tanja Albreht iz piranske Mestne knjižnice.
Izola.info > Kultura Mestna knjižnica
Torek, 20. Januar 2015
Slike in ročna dela Lorene Lovrečič januarja v MKI
Za kotiček ustvarjalnosti v Mestni knjižnici Izola je vedno večje zanimanje. Tako je gospa Lorena Lovrečič skoraj eno leto čakala, da je prišla na vrsto za razstavo. Vitrine za izposojevalnim pultom je okrasila z raznovrstnimi izdelki. Zelo lepo, izvirno, domiselno in z izjemno natančnostjo so izdelane njene voščilnice za različne priložnosti, od rojstev do rojstnih dni in porok.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica
Torek, 20. Januar 2015
Ponovno vabilo k sodelovanju na literarnem natečaju »Izola, moj (drugi) dom«
Ponovno vabimo vse bralce, da se udeležite domoznansko - literarnega natečaja na temo IZOLA, MOJ (DRUGI) DOM. Z natečajem želimo spodbuditi udeležence, da obudijo in zapišejo svoje spomine na življenje v Izoli.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica
Torek, 20. Januar 2015
Srečanje fotografov v Mestni knjižnici Izola
Pred božičnimi in novoletnimi prazniki smo v MKI povabili vse ljubitelje fotografije na 2. srečanje obalnih fotografov. Prvo srečanje je bilo prav tako proti koncu leta 2013, pobudo zanj pa je dal Vladimir Bernetič, sicer knjižničar na Morski biološki postaji Piran, publicist in odličen fotograf.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica
Torek, 6. Januar 2015
Noč in dan Piran
Jana Kostevc, rojena v Kopru, že več kot 3 desetletja živi v Piranu. Po poklicu je trgovka, a se je zadnja leta pred upokojitvijo z veseljem in navdušenjem posvečala ljudem s posebnimi potrebami. Od vedno je bila njena želja, da bi se posvečala slikanju.
Izola.info > Kultura Mestna knjižnica
Torek, 2. December 2014
Pergamo craft Nadje Šček v MKI
V decembru vse obiskovalce knjižnice vabimo k ogledu razstave ročnih izdelkov iz papirja, ki jih v tehniki pergamo craft ustvarja Nadja Šček, doma iz Šempetra pri Novi Gorici. Gospa Nadja ima v Izoli sestrično, ki stanuje prav blizu naše knjižnice, pri nas pa je že vodila nekaj delavnic ročnih del.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica
Sreda, 26. November 2014
»Izpišimo bolečino«
Konec oktobra smo v čitalnici Mestne knjižnice Izola predstavili novo knjigo Mohorjeve družbe Celje z naslovom Izpišimo bolečino, zbirko dvanajstih resničnih osebnih pripovedi ljudi, ki so se srečali z različnimi oblikami zlorabe in hude duševne stiske. Pobudo zanjo je dala novinarka in pisateljica Renata Ažman, zgodbe pa so nastale v okviru njenih delavnic terapevtskega pisanja, ki potekajo v različnih krajih Slovenije in v Birminghanu v Veliki Britaniji.
Izola.info > Kultura Mestna knjižnica
Sreda, 26. November 2014
Literarni večer z Nušo Ilovar
V Mestno knjižnico Izola smo - v okviru študijskega krožka za domoznanstvo, literaturo in pripovedništvo Jara kača, sredi novembra na literarni večer povabili Nušo Ilovar. Nuša Ilovar na Slovenskem ni neznano ime, saj je za svoje pesniške zbirke, roman ter pesniško - glasbene CDje prejela že več prestižnih nagrad.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica
Torek, 11. November 2014
Morje se utaplja!
V novembru stene in vitrine v izolski knjižnici krasijo odpadki (ja, prav ste prebrali!), ki jih najdemo v morju in na morski obali, pa tudi lični izdelki, narejeni iz odpadkov. Razstavo, ki poteka v okviru evropskega projekta MARLISCO - pri nas ga zastopa Regionalni razvojni center Koper - je kot zunanja sodelavka RRC zasnovala Metka Šori, samostojna podjetnica na področja izobraževanja in oblikovanja, tudi članica in gonilna sila društva Tal1nt.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica
Torek, 11. November 2014
Teodor Kolenc v očeh Erika Vidmarja
Konec oktobra smo v Mestni knjižnici Izola predstavili knjigo Doro - moj življenjepis. Knjiga je izšla v samozaložbi, napisal jo je Erik Vidmar iz Lucije, sicer uspešen gledališki igralec. Nastala je na podlagi rokopisnega spominskega gradiva Teodorja Kolenca in pogovorov med njim in Erikom Vidmarjem. Knjigo sta obiskovalcem predstavila skupaj in ker je bilo življenje Teodorja Kolenca tako bogato in razgibano, se poslušalci kar nismo mogli posloviti od zanimivega gosta.
Izola.info > Kultura Mestna knjižnica
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]