nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Četrtek, 21. Maj 2015
Izolski knjižnici državno priznanje
Mestna knjižnica Izola je minuli petek na nacionalnem odprtju 20. Tedna vseživljenjskega učenja v Črnomlju prejela priznanje Andragoškega centra Slovenije (ACS) za promocijo učenja in znanja odraslih za leto 2014. Priznanje je knjižnica prejela za posebne strokovne ali promocijske dosežke ter za dosežke pri bogatitvi lastnega znanja in znanja drugih. Izolska knjižnica je v devetnajstletni zgodovini podeljevanja priznanj prva prejemnica tovrstnih priznanj med knjižnicami na Primorskem, sicer pa druga v Sloveniji.
Izola.info > Kultura Mestna knjižnica
Sreda, 20. Maj 2015
Teden vseživljenjskega učenja
Današnja družba vse bolj poudarja vseživljenjsko izobraževanje in učenje kot pomemben dejavnik pri razvoju družbe kot celote. V življenju posameznika ima vseživljenjsko učenje dve razsežnosti, razsežnost trajanja, ki označuje, da se človek uči od rojstva dalje, ter razsežnost širine, ki označuje, da se oseba uči povsod - ne le v šoli, in karkoli - ne le šolskih predmetov, temveč tudi za vse druge majhne in velike, življenjske in delovne ter druge potrebe.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica
Torek, 5. Maj 2015
Janez Zupan in Pesmi življenja v Mestni knjižnici Izola
Konec aprila je bila v Mestni knjižnici Izola predstavitev pesniške zbirke Janeza Zupana z naslovom Pesmi življenja – Poesie della vita. Janez Zupan se je rodil 11. aprila 1936 v Ljubljani. Njegov oče je bil učitelj, knjižničar in upravitelj osnovne šole v Črnomlju, mama poslovodkinja, gledališka igralka in režiserka.
Izola.info > Kultura Mestna knjižnica
Petek, 24. April 2015
Jaroslaw K. Lodzermensch v izolski Mestni knjižnici
Jaroslaw K. se je rodil leta 1959 v Lodzu na Poljskem. Od vedno je rad slikal. V času komunizma je na Poljskem opravljal zelo različna dela. Pravi, da takrat ni bilo težko pustiti službo in najti drugo delo. Tako je delal v gledališkem ateljeju, kjer je pripravljal scenografije za gledališče predstave. Bil je strežnik v bolnišnicah, ukvarjal se je z živalmi, na primer s konji, bil je šofer.
Izola.info > Kultura Mestna knjižnica
Četrtek, 2. April 2015
V Izoli poteka »Izola spring cup 2015«
V jadralnem klubu Burja iz Izole, že odštevajo ure pred pričetkom tradicionalne regate »Izola Spring Cup«, ki jo v klubu organizirajo že osemindvajseto leto zapovrstjo. Letošnja regata bo potekala od 02. do 06. aprila. Na dveh regatnih poljih v izolskem zalivu se bo pomerilo preko dvesto jadralcev iz desetih evropskih držav.
Izola.info > Šport JK Burja
Sreda, 25. Marec 2015
Tudi izolska občina odločno proti plinskim terminalom
Po tem, ko je italijansko okoljsko ministrstvo v februarju izdalo zeleno luč za plinski terminal v Žavljah, so se včeraj na javni tribuni v Kopru ponovno sestali župani slovenskih in italijanskih občin, da bi skupaj izrazili odločno nasprotovanje izgradnji plinskih terminalov v tržaškem zalivu.
Izola.info > Okolje Občina Izola
Sreda, 4. Marec 2015
»Od E do G« : razstava Erike Gregorič v MKI
Stene Središča za samostojno učenje v izolski Mestni knjižnici, v mesecu marcu krasijo slike Erike Gregorič iz Izole. Nastale so v obdobju med 2006 in 2014. Na njih so upodobljeni junaki iz risank. Naslikane so v mešani tehniki in izjemno natančno. Eriko smo povabili k pogovoru.
Izola.info > Kultura Mestna knjižnica
Torek, 3. Marec 2015
Od fibule do gumbov
Tako smo poimenovali razstavo več kot 1000 gumbov iz zbirke starin Janeza in Marije Janežič, ki bo v Mestni knjižnici na ogled do konca aprila. Poleg kovinskih fibul in drugih sponk iz daljne preteklosti si lahko v vitrini ustvarjalnosti ogledate partizanske gumbe, gumbe z mornariških in šolskih uniform, gumbe za plašče, suknjiče in srajce, manšetne gumbe, sponke za pasove in najlon nogavice, moderne gumbe s kavbojk in tudi sponke za lase.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica
Sreda, 25. Februar 2015
Kolesarski vikend z Veliko nagrado Izole in sejmom Adria Bike Show
Izola bo ta vikend odprla kolesarsko sezono z Adria Bike Showom, kolesarskim dogodkom, ki bo svoj vrhunec dosegel v nedeljo, ko se bo odvila Velika nagrada Izole UCI Continental – profesionalna kolesarska dirka, ki se je bo udeležilo 200 kolesarjev iz več kot 20 držav.
Izola.info > Šport Izola
Sreda, 25. Februar 2015
Delavnica o kašlerskem kužku
Sodelovanje med Mestno knjižnico Izola in Pokrajinskim muzejem poteka že nekaj časa. V knjižnici smo tako v preteklih letih imeli več predavanj o arheologiji, ki jih je organizirala kolegica Ksenija Orel, zadolžena za Borzo znanja in Središče za samostojno učenje.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica
Torek, 10. Februar 2015
»Življenje« - poezija Riharda Kneza v MKI
Slovenski dan kulture smo v izolski Mestni knjižnici praznovali skupaj z domačinom iz Strunjana, 85 letnim Rihardom Knezom. Dedka Riharda sta predstavili vnukinji Jenny in Judita, sam pa je zelo občuteno prebiral svoje pesmi iz knjige z naslovom Življenje, napisane v slovenskem in italijanskem istrskem narečju. Rihard Knez se je rodil novembra leta 1929 kot najmlajši od štirih sinov v družini, kjer je bilo kar 17 otrok.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica
Torek, 10. Februar 2015
Hidravlične izboljšave na Južni cesti in v vasi Korte
V petek so se pričela dela obnove vodovodnega omrežja na Južni cesti. Hidravlične izboljšave bodo urejene od krožnega krožišča pri Kajuhovi ulici pa do križišča s cesto A. Včeraj so se dela pričela tudi v vasi Korte.
Izola.info > Okolje Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]