nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Torek, 8. Oktober 2013
Komljanec: Živčec Kalanova ni zlorabila položaja
Direktor Zdravstvenega doma (ZD) Izola Evgenij Komljanec ocenjuje, da njegova predhodnica, tedanja šefinja ZD Gordana Živčeč Kalan pred tremi leti ni namerno oškodovala proračuna ZD. Komljanec celo priznava, da je z domnevno nezakonitim poslom, zaradi katerega Živčeč Kalanovi zdaj sodijo, ZD prej zaslužil kot pa bil oškodovan.
Žurnal > Družba Zdravstveni dom
Sreda, 25. September 2013
Ribja tovarna gre v Pivko
Po razkosanju ter verigi preprodaj zemljišč in dejavnosti Delamarisa se ribja zgodba v Izoli danes bliža koncu; na Kalu pri Pivki bodo namreč položili temeljni kamen za novo tovarno za predelavo rib in proizvodnjo ribjih izdelkov. Investitor te največje naložbe v regiji letos Pivka perutninarstvo je za 6,4 milijona evrov vreden projekt pridobil 3,5 milijona evrov evropskih sredstev. Objekt bo predvidoma končan v prvi polovici prihodnjega leta, nato bodo vanj iz Izole preselili stroje in opremo.
Žurnal > Gospodarstvo Delamaris
Četrtek, 18. Julij 2013
Kopalci in plovila ne spadajo skupaj
Upravljalci plovil pogosto ne upoštevajo prepovedi in se zasidrajo preblizu urejenih kopališč. Na socialnih omrežjih je te dni zaznati tudi nekaj ogorčenja kopalcev, ki se morskim užitkom predajajo na divjih plažah in jih pri tem motijo lastniki številnih plovil, ki se po njihovem mnenju sidrajo preblizu obale.
Žurnal > Družba Izola
Ponedeljek, 24. Junij 2013
Tromba prestrašila Primorce
Prebivalce nad slovensko obalo je pred slabo uro presenetila vodna tromba. Vodna tromba, ki se je danes dopoldne pojavila nad slovensko obalo, se je na srečo razpršila že nad morjem. "Bila je dva do tri milje stran od obale. Vidna je bila kar nekaj minut in kot se je dalo videti je bila zelo močna," so nam dejali na Upravi RS za pomorstvo, izpostava Piran.
Žurnal > Okolje Izola
Torek, 21. Maj 2013
Kopališča v Sloveniji ustrezna
V EU 94 odstotkov kopališč izpolnjuje minimalne standarde kakovosti vode, kar je dva odstotka več kot v lanskem poročilu. Odlično kakovost vode so zapisali na 78 odstotkih kopališč. V Sloveniji so vse kopalne vode ustrezne.
Žurnal > Turizem Izola
Torek, 14. Maj 2013
NE vstopninam za na plažo
Inšpektorat za okolje je avgusta lani prepovedal zaračunavanje vstopnine za kopanje v morju na naravnih kopališčih. Tako je odločil po pritožbah kopalcev, saj zakon o vodah določa, da mora biti dostop do morja prost. Upravljalci plaž so se pritožili, a so bile njihove pritožbe po pisanju Dela v štirih primerih že zavrnjene, v dveh primerih pa sta pritožbi še v reševanju.
Žurnal > Turizem Izola
Sreda, 24. April 2013
Spet vstopnine za plažo?
Inšpektorat za okolje je avgusta lani prepovedal zaračunavanje vstopnine za kopanje v morju na naravnih kopališčih. Tako je odločil po pritožbah kopalcev, saj zakon o vodah določa, da mora biti dostop do morja prost. Upravljalci plaž so se pritožili in zdaj čakajo na odgovor. “Ljudje se ne zavedajo, da vsi stroški vzdrževanja in urejanja plaž padejo na upravljalca,” opozarja Miran Gaspari iz Krkinega Talasa v Strunjanu.
Žurnal > Turizem Izola
Sreda, 20. Marec 2013
Najboljša istrska oljčna olja
Na letošnjem Festivalu zlata oljčna vejica, ki se bo začel v petek na Belvederju nad Izolo, se bo predstavilo 46 oljčnih olj, ki so prejela zlato priznanje. Tega podeljuje posebna komisija, imenovana slovenski panel za senzorično ocenjevanje oljčnega olja, ki ga vodi Milena Miklavčič Bučar.
Žurnal > Družba Izola
Torek, 11. December 2012
Ovirana tudi pot do bolnišnice
Izola. Tolikšnega števila zaradi zdrsov niso vajeni. Statistike odstopanja od "običajnih razmer" v izolski bolnišnici niso naredili, po direktorjevih besedah pa so obravnavali 31 bolnikov, od tega so jih 25 oskrbeli ambulantno – deset od teh je utrpelo zlom. Pet bolnikov pa so hospitalizirali in operirali.
Žurnal > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Sreda, 31. Oktober 2012
Morje poplavlja obalo
Na Agenciji RS za okolje (Arso) opozarjajo, da bo danes povišano plimovanje morja. "Zaradi močnega južnega vetra vzdolž celotnega Jadrana pričakujemo povišano plimovanje morja tudi danes zvečer med 20. in 24. uro, ko lahko morje preseže višino 315 cm in ponovno poplavi," so zapisali.
Žurnal > Okolje Izola
Nedelja, 9. September 2012
Izolska bolnišnica blizu insolventnosti?
Direktor Splošne bolnišnice Izola Jani Dernič je v ponedeljek odpovedal delovno razmerje vodji finančno-računovodskega odseka bolnišnice Andreju Pavletiču. Finančnik Andrej Pavletič je za Delo povedal, da je dobil odpoved delovnega razmerja iz treh razlogov - ker naj bi poslal napačne poslovne podatke nepooblaščenim (direktorju Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije Samu Fakinu), ker naj bi v svojih poročilih zapisal, da je v bolnišnici potreben "krizni menedžment"...
Žurnal > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Petek, 31. Avgust 2012
Jutri bodo ugasnile 40-vatne
Prodaja 40-vatnih žarnic za domačo uporabo od jutri ne bo več dovoljena, trgovci bodo lahko le še spraznili zaloge. A bruseljsko prepoved, ki se želi v prid dražjih, a varčnejših sijalk dokončno znebiti žarilne nitke, je mogoče tudi obiti.
Žurnal > Družba Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]