nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Torek, 23. Avgust 2011
Judo v Izoli
Letošnje judo priprave, ki so bile na sporedu v začetku meseca v Izoli, so postregle z rekordnim številom udeležencev, bogat program pa je privabil tako tekmovalce kot tudi trenerje in funkcionarje. Judo dogajanje na Obali pa je dobilo nov zagon, saj bo judo klub 15. Maj Marezige glavni organizator Evropskega prvenstva v judo katah, jeseni 2012.
Obala.net > Šport Izola
Sreda, 17. Avgust 2011
Kosilo na morju
V izolski Pizzeriji Gušt, kjer poleg pizz postrežejo tudi z drugimi dobrotami, so se odločili za prav posebno ponudbo razvažanja hrane na morju. Izletniki na čolnih in jadrnicah, si tako lahko kosilo naročijo kar sredi zaliva.
Obala.net > Turizem Restavracija Gušt
Torek, 16. Avgust 2011
Javno taxi podjetje
Poleg zasebnih taxi služb in ponudbe After taxi za tiste, mlajše od trideset let, bo od jeseni dalje delovala taxi služba vseh treh obalnih občin. S projektom medobčinske obalne taxi službe, ki ga koordinira Gašpar Gašpar Mišič, želijo povečati mobilnost tako domačinov, še bolj pa turistov, ki obiščejo slovensko obalo.
Obala.net > Družba Izola
Petek, 12. Avgust 2011
"Perota" ne damo kar tako
Na izolski občini so se pred časom odločili, da po svoji volji uredijo škrbino med parkom Pietro Coppo in trgom na Lonki, ki ga domorodci imenujejo Pod Figo in tamkajšnjim podnajemnikom, ki imajo najete gostilniško družabne prostorčke, odrečejo gostoljubje v smislu podaljšanja najemne pogodbe...
Obala.net > Družba Izola
Sobota, 30. Julij 2011
Slastna Izola
V sagi o letošnji poletni sezoni na slovenski obali, smo preverili turistični utrip v Občini Izola. Na tamkajšnjem Turistično informacijskem centru pravijo, da se zavedajo upada izvenpenzionskih gostov, zato so že pred sezono nastopili z različnimi akcijami za izboljšanje ponudbe in kakovosti.
Obala.net > Turizem Izola
Petek, 22. Julij 2011
Podpisi čakajo na župana
Glede na to, da se je Občina Izola namenila odstraniti lokale na območju med izolskim parkom Pietro Coppo in Lonko, so se v društvu Izolani odločili zbirati podpise, da bi od župana lahko zahtevali predstavitev strokovne utemeljitve za takšno odločitev.
Obala.net > Okolje Park Pietro Coppo | Lonka
Četrtek, 7. Julij 2011
Poletna šola klavirja
Od 8. do 15. julija bo v Izoli potekalo predavanje sedmim mladim slovenskim in tujim pianistom, ki ga bodo bodo popestrli trije koncerti. Mladim klavirskim upom bo predaval Kevin Robert Orr z Univerze na Floridi, nastopil pa bo tudi izolski pianist Rok Palčič, ki je svoje visokošolsko znanje gradil v Nemčiji in Avstriji.
Obala.net > Družba Izola
Četrtek, 7. Julij 2011
Ovadbe zaradi Bužekijana
Kljub temu, da gradnja luksuznih hiš na posestvu Bužekijan zaenkrat stoji, so anonimni poznavalci, domnevno spornih poslov zgodbe o tej turistično gradbeni znamenitosti, ovadili deset oseb, ki naj bi se z gradnjo tako ali drugače okoristili. V domnevne sporne posle nad Izolo naj bi bili med drugimi vpleteni tudi bivša izolska župana Breda Pečan in Tomislav Klokočovnik, bivši podžupan Darko Grad, formalni investitor kmetije Edo Bužekijan ter notranja ministrica Katarina Kresal in odvetnik Miro Senica.
Obala.net > Družba Izola
Petek, 24. Junij 2011
Skrivališči orožja
Moda postavljanja spomenikov očitno še vedno traja in ker letos naša država praznuje 20-letnico, bomo bogatejši tudi za spomenike desetdnevni vojni. Dve spominski plošči bodo tako obelodanili v Kortah, kjer sta se med vojno nahajali tajni skladišči orožja.
Obala.net > Družba Izola
Torek, 21. Junij 2011
Koprski semafor
Graditelji predora Markovec, ki bo povezoval mesti Koper in Izola, so dočakali poseben rezkalni stroj, vozniki pa bodo dobili semafor, ki jim bo omogočal zavijanje levo proti Kopru, ko se bodo pripeljali iz Izole.
Obala.net > Okolje Izola
Torek, 14. Junij 2011
Praktičnih izpitov za voditelje čolnov še nekaj časa ne bo
Poslanska skupina SLS je nedavno na ministra za promet Patricka Vlačiča naslovila pisno poslansko vprašanje „o zelo resni problematiki varnosti na morju.“ Odgovor prometnega ministrstva ni zadovoljil slovenski ljudskih poslancev...
Obala.net > Izobraževanje Izola
Ponedeljek, 13. Junij 2011
Eksotična borza znanja v Izoli
Organizator Mestna knjižnica Izola - Borza znanja Izola se je letos že drugič zapovrstjo predstavila na sejmu znanja na Lonki v Izoli. Sejem znanja je izobraževalno ustvarjalni dogodek, na katerem se širši javnosti predstavijo člani borz znanja iz cele Slovenije.
Obala.net > Izobraževanje Mestna knjižnica | Lonka
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]