nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Ponedeljek, 22. April 2013
V izolski knjižnici so se vrnili v čas antike
V četrtek 18. aprila je v izolski mestni knjižnici, v okviru dogajanj Borze znanja Izola in v sodelovanju z Univerzo na Primorskem – Znanstveno raziskovalnim središčem, Inštitutom za dediščino Sredozemlja, potekalo drugo v sklopu štirih arheoloških predavanj, ki letošnjo pomlad potekajo kot teoretična podpora arheološkim mozaičnim in kamnoseškim delavnicam ter delavnicam izdelovanja antičnega mozaika, ki se že vrsto let izvajajo v Mestni knjižnici Izola, zlasti pa v arheološkem parku Simonov zaliv.
Izola.info > Izobraževanje > Fotoreportaža Mestna knjižnica
Torek, 2. April 2013
Vrtec Mavrica bogatejši za nov oddelek
Danes je svoja vrata odprl novi oddelek vrtca Mavrica, enote Školjka, na ulici Oktobrske revolucije v Izoli. Dobrih 120 tisoč evrov proračunskih sredstev je Občina Izola namenila za novo igralnico, garderobe in sanitarije. Opremo novega oddelka v višini 15 tisoč evrov pa je pokril vrtec iz lastnih sredstev.
Slovensko-morje > Izobraževanje Izola
Petek, 15. Februar 2013
Danes rok za kadrovske štipendije
Delodajalci imajo še danes čas, da skladu za razvoj kadrov in štipendije oddajo potrebe po kadrovskih štipendijah za študijsko leto 2013/2014. Namen poziva k oddaji potreb, ki ga je sklad objavil decembra lani, je delodajalcem ponuditi centralizirano oddajanje potreb po kadrovskih štipendistih, študentom in dijakom pa podporne informacije.
Primorske novice > Izobraževanje Izola
Četrtek, 14. Februar 2013
Konec tedna informativni dnevi
Na fakultetah in srednjih šolah bodo v petek in soboto potekali informativni dnevi. Ti so po mnenju ŠOS in DOS odlična priložnost, da bodoči dijaki in študenti pobližje spoznajo srednje šole, višješolske in visokošolske zavode ter smeri študija.
Primorska.info > Izobraževanje Izola
Torek, 29. Januar 2013
Prvih deset let Univerze na Primorskem
Pred desetimi leti je Državni zbor Republike Slovenije z Odlokom o ustanovitvi Univerze na Primorskem, ustanovil novo, tretjo državno univerzo. Prve pobude za ustanovitev UP sicer segajo v leto 1992, ko je bila pripravljena študija razvoja visokega šolstva v Slovenskem Primorju, leto kasneje pa je bilo podpisano prvo pismo o nameri za ustanovitev visokošolskega središča na Obali.
Primorske novice > Izobraževanje Izola
Torek, 11. December 2012
Zaposlitveni razgovor
V Izoli se bo v sredo, 12. decembra 2012, v okviru mladinskega projekta "Karierno načrtovanje in svetovanje" zadnji mesec tega leta izvedla še brezplačna delavnica "Zaposlitveni razgovor". Tokratno srečanje, ki bo od 17. ure dalje potekalo v prostorih Primorskega pravnega centra na Koprski ulici 18 v Izoli, je namenjeno pripravam na zaposlitveni razgovor, ki je ključen v procesu izbora novega kadra, tako za delodajalca kot tudi za iskalca zaposlitve.
Podpalmo.si > Izobraževanje Izola
Torek, 4. December 2012
Resolucija o bivanjski problematiki na Obali
Zaradi kroničnega pomanjkanja ležišč v študentskih domovih je bivanjska problematika študentov, sploh na območju Univerze na Primorskem (UP), zelo zaskrbljujoča, je v nedavno sprejeti resoluciji ocenil študentski zbor ŠOUP. Med drugim predlagajo dokončanje izgradnje dveh kampusov pred začetkom študijskega leta 2014/2015.
Primorska.info > Izobraževanje Izola
Sreda, 28. November 2012
Pouk nič več v pretesnih prostorih
V izolski osnovni šoli Vojke Šmuc so v okviru dneva šole v torek odprli nove prostore, štiri učilnice. Pouka jim tako po mnogih letih ne bo treba izvajati v tesnih prostorih ali celo v prostorih izven šole.
Primorske novice > Izobraževanje OŠ Vojke Šmuc
Sreda, 24. Oktober 2012
Šolanje za tapetnika namesto za gimnazijca
Izolska najstarejša OŠ Vojke Šmuc je bogatejša za montažni prizidek. Vanj bodo preselili štiri oddelke, dva iz prvega ter po enega iz četrtega in petega razreda. Uredili so še kabineta, skupne prostore in sanitarije. Jutri pa bodo v šolski telovadnici gostili 15 izolskih obrtnikov.
Primorske novice > Izobraževanje OŠ Vojke Šmuc
Četrtek, 18. Oktober 2012
Odprtje novih učilnic v OŠ Dante Alighieri
V sklopu dneva odprtih vrat bo v soboto, 20. oktobra ob 11. uri potekalo tudi odprtje novih dodatnih prostorov osnovne šole z italijanskim učnim jezikom Dante Alighieri na Ulici oktobrske revolucije 10 v Izoli.
Izola.info > Izobraževanje OŠ Dante Alighieri
Torek, 16. Oktober 2012
V Izoli izobraževanja in svetovanja o karieri
V oktobru in novembru se bo v okviru projekta Karierno načrtovanje in svetovanje odvila serija brezplačnih dogodkov za mlade. V sklopu projekta, ki ga izvajata Zavod Triumf in ŠOUP, bodo udeležencem na voljo različne aktivnosti, ki bodo lahko zainteresiranim posameznikom pomagale pri vstopu na trg dela.
Primorska.info > Izobraževanje Izola
Torek, 2. Oktober 2012
Izola v znamenju prevajalnice JSKD
Od 4. - 7. oktobra bo Izola ponovno prizorišče šole za prevajalce. Prevajalnica JSKD je namenjena mladim prevajalcem, dijakom, študentom tujih jezikov in drugim, ki jih zanima literarno prevajanje. Pogoj za udeležbo je dobro poznavanje tujega jezika in materinščine.
Slovensko-morje > Izobraževanje Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]