nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis

Gradnja predora Markovec

Torek, 10. Februar 2015
Po hitri cesti še pred poletjem
Junija se bomo, kot kaže, vozili po hitri cesti Koper-Izola. Predsednik uprave Darsa Matjaž Knez in direktor Cestnega podjetja Nova Gorica (CGP) Kristjan Mugerli sta podpisala pogodbo o dokončanju del na trasi hitre ceste. Pogodba je vredna 2,698.257 evrov. Gradnjo hitre ceste in predora Markovec so doslej spremljale številne težave. Gradilo ju je šest podjetij, kar pet pa jih je šlo v tečaj: SCT, Primorje, Kraški zidar, Cestno podjetje Maribor in avstrijski Alpine Bau.
Primorske novice > Okolje Izola
Petek, 7. November 2014
Markovec čaka hitro cesto
Dars hitreje zgradi dobra dva kilometra hitre ceste skozi hrib z izjemno trdo kamnino kot po skoraj ravnem površju. Najtrša skala so postopki javnega naročanja. Predor Markovec bodo tako uspeli končati prihodnji mesec, skladno z zadnje postavljenimi časovnimi termini, traso hitre ceste zunaj predora pa morda konec aprila prihodnje leto. Za zamudo krivijo prav izigravanje zakona o javnem naročanju, ki z ničemer ne omejuje vlaganja pritožb.
Primorske novice > Okolje Izola
Petek, 12. September 2014
Hitre ceste letos še ne bo
Čeprav so se v Darsu še v začetku poletja nadejali, da bo hitra cesta med Koprom in Izolo prevozna pred koncem leta, časovnih terminov ne omenjajo več. Ker je državna revizijska komisija ugodila idrijskemu Kolektorju Kolingu, ki je zahteval revizijo postopkov za izbiro izvajalca za dokončanje hitre ceste, morajo postopke ponoviti.
Primorske novice > Okolje Izola
Petek, 13. Junij 2014
Za Markovec so najcenejši Hrvati
V torek so odpirali ponudbe izvajalcev za dokončanje cestnih del pri predoru Markovec, najcenejšo ponudbo so dali hrvaški gradbinci GP Krk. Dars si še kar prizadeva, da bi se po hitri cesti do Jagodja lahko peljali še letos. To pa je v veliki meri odvisno od tega, ali se pri izboru izvajalca za končanje del na trasi hitre ceste ne bo nič zapletlo.
Primorske novice > Okolje Izola
Torek, 22. April 2014
Predor prehiteva hitro cesto
Predor Markovec še kar pleskajo, čeprav bi ga morali po prvotnih napovedih popleskati do 17. marca. Dars pa je medtem podpisal dve novi pogodbi, za montažo elektro-strojno opreme in dokončanje gradbenih del v predoru. Zdi se, da mu bo predor uspelo dokončati še letos, kot je nazadnje napovedal. Kaj pa traso hitre ceste?
Primorske novice > Okolje Izola
Torek, 4. Marec 2014
Nič več ovir za opremo predora
Ob vseh mogočih zapletih, s katerimi se Dars sooča pri dokončanju predora Markovec, je zanj nadvse spodbuden sklep državne revizijske komisije, s katerim zavrača pritožbo neizbranega dvojca Tenzor-GVO za montažo elektro in strojne opreme. V Darsu tako menijo, da bodo predor končali še letos.
Primorske novice > Okolje Izola
Ponedeljek, 17. Februar 2014
Hitre ceste letos ne bo mogoče končati
Dars je znova prestavil dan D za dokončanje hitre ceste med Koprom in Izolo, tokrat z letošnjega poletja na konec leta. Temu botruje pritožba neizbranega ponudnika elektro-strojne opreme za predor Markovec.
Primorske novice > Okolje Izola
Torek, 12. November 2013
Zapleta se tudi izven Markovca
Predor Markovec je - številnim zapletom navkljub - še vedno mogoče zgraditi do začetka turistične sezone. Tako meni predsednik uprave Darsa Matjaž Knez. V teh dneh bodo izbrali izvajalca montaže elektro-strojne opreme v predoru. Prav nič pa niso obetavni zapleti oziroma spremembe na trasi pred in po predoru. Rezultat: osnovna pogodba ima že devet aneksov.
Primorske novice > Okolje Izola
Torek, 12. November 2013
Dvomi o predoru do poletja
“Dvomim o tem, da bo predor Markovec zgrajen do prihodnje turistične sezone. Kvečjemu do tiste, ki bo še sledila,” je župan Boris Popovič komentiral napovedan rok za dokončanje del. Dars je pozval, naj se odloči za eno hitro cesto do Hrvaške, saj napovedani dve nista izvedljivi.
Žurnal > Okolje Izola
Četrtek, 19. September 2013
Za dela v predoru Markovec prispeli dve ponudbi
Na odpiranju ponudb za izvedbo elektro strojnih del v predoru Markovec so na Darsu ugotovili, da sta prispeli dve ponudbi, obe pa sta nižji od ponudb na prejšnjem razpisu, ki se je iztekel septembra lani, so pojasnili na Darsu. Uprava bo dokončno odločitev sprejela na podlagi analize strokovne komisije.
Primorske novice > Okolje Izola
Torek, 17. September 2013
Predor Markovec naj dokonča celjska podružnica Alpine Bau
Celjska podružnica avstrijskega gradbenega podjetja Alpine Bau je v stečajnem postopku. Kljub temu ji je Okrožno sodišče v Celju minuli petek dovolilo dokončati predor Markovec. Na Darsu, kjer o tem uradno nič ne vedo, pa opozarjajo, da so z matičnim podjetjem Alpine Bau iz Salzburga že v začetku poletja odstopili od pogodbe o gradnji.
Primorske novice > Okolje Izola
Sreda, 7. Avgust 2013
Za predor Markovec naj bi bilo dovolj pet milijonov evrov
V Darsu so podaljšali časovne okvire za prijavo na razpis za montažo elektro-strojne opreme v predoru Markovec, in sicer z 12. avgusta na 6. september. Razpisa za dokončanje gradbenih del pa še niso objavili, čeprav gre kvečjemu za mesec dela.
Primorske novice > Okolje Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]