nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis

Art Kino Odeon

Torek, 25. Marec 2014
Kino Odeon zaključil praznovanje 10. obletnice
Izolski Art kino Odeon je jeseni praznoval svojo 10. obletnico delovanja. Niz dogodkov ki so obeležili praznovanje, so v petek zaključili s filmom režiserke Sabine Đogič »Kaj ti je film«, ki mu je sledil pogovor o pomenu avtorskega filma. Ob koncu so se obiskovalci posladkali še s slastno torto, v katero sta zarezala direktor CKŠP Izola Andrej Bertok in vodja izolskega kina Petra Božič.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Kino Odeon
Petek, 21. Marec 2014
Brez pokovke - s filmom naprej!
Petra Božič, vodja izolskega Artkina Odeon, ki letos praznuje desetletnico delovanja, nima dvomov. Kino, kakršnega si zamišlja in se ga trudi uveljaviti kot programska vodja, gledalca ne spusti iz dvorane ne da bi mu ponudil vsebine za razmislek.
Primorske novice > Kultura Kino Odeon
Ponedeljek, 2. December 2013
Ulay ni samo bivši mož Abramovićeve
Do srede bo v izolskem Art kinu Odeon na ogled dokumentarec Projekt: rak, ki govori o “dedku performansa” Ulayu. Za režijo je poprijel Damjan Kozole. Za marsikaterega poznavalca performansa utegne biti veliko presenečenje manj znan del Ulayeve umetniške poti. Ta se je začela že preden se je za enajst let neločljivo prepletla z življenjem in delom srbske performerke Marine Abramović, rojene leta 1946 v Beogradu.
Primorske novice > Kultura Kino Odeon
Sreda, 23. Oktober 2013
Drugi val izolskega filmskega krožka Zarja
V izolskem Kinu Odeon je v petek potekala projekcija igranih in animiranih filmov, ki so nastajali v filmskem krožku Zarja med leti 1976 in 1980. Podobno kot lani, ko smo lahko občudovali začetne stvaritve ustvarjalcev iz Zarje, se je tudi letos s prisotnimi avtorji in njihovim mentorjem Konijem Steinbacherjem pogovarjala voditeljica večera Neva Zajc.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Kino Odeon
Sreda, 2. Oktober 2013
V izolski Art kino Odeon prihaja Razredni sovražnik
V petek, 4. oktobra bodo ob 20:30 v izolskem Art kinu Odeon, ob prisotnosti režiserja Roka Bička ter nekaterih igralcev, prvič predvajali film Razredni sovražnik. Po nagradi filmskih kritikov na beneškem festivalu, je film na nedavnem Festivalu slovenskega filma v Portorožu zmagal po izboru žirije in občinstva, poleg tega pa je prejel še vesno za najboljšo glavno moško vlogo, stransko žensko vlogo, fotografijo in kostumografijo.
Izola.info > Kultura Kino Odeon
Torek, 27. Avgust 2013
Letni kino Arrigoni gosti obalno premiero filma Adria blues
V izolskem letnem kinu Arrigoni Izola bodo v soboto, 31. avgusta ob 20.30 predvajali najnovejši film režiserja Miroslava Mandića, »Adria blues«. Obalne premiere se bodo udeležil tudi režiser filma ter nekateri igralci. Projekciji bo sledil pogovor z režiserjem, ki se je pravkar vrnil s predstavitve filma na Sarajevskem filmskem festivalu.
Izola.info > Kultura Kino Odeon | Arrigoni
Ponedeljek, 12. Avgust 2013
Avgust ponuja filmska doživetja v letnem kinu Arrigoni
Tudi za letošnje poletje je izolski Kino Odeon v Arrigoniju pripravil nekaj filmskih projekcij na odprtem. Prvi film »Marley« se je odvrtel že v petek, sledili pa mu bodo še trije filmi, ki so bili med nagrajenci lanskega Festivala slovenskega filma. Vse projekcije so za obiskovalce brezplačne.
Izola.info > Družba Arrigoni | Kino Odeon
Sreda, 29. Maj 2013
V pričakovanju 9. filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema
Od 3. do 9. junija bo Izola gostila že deveto izvedbo festivala Kino Otok – Isola Cinema. Festival, ki se je že dodobra usidral v izolski predpoletni utrip, tudi letos prinaša široko paleto filmskih doživetij ob festivalskih gostih iz celega sveta. Evolucija festivala vselej prinaša nekaj novosti, letos predvsem s poudarkom na približevanju filmskega sveta najmlajšim generacijam.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Kino Odeon
Ponedeljek, 6. Maj 2013
V Izoli mladi izbirali nagrajenca Evropske filmske akademije
»A se kdo iz Gremo mi po svoje boji pajkov?« Takšna in drugačna zanimiva vprašanja so se včeraj, 5. maja, slišala v izolskem Art kinu Odeon. Tam se je ob Evropskem dnevu mladega filmskega občinstva 78 najstnikov z različnih koncev Slovenije in zamejstva zbralo, da skupaj z mladimi iz osmih drugih evropskih mest med tremi evropskimi mladinskimi filmi (Cikcak mulc, Nizozemska, 2012, Vse narobe, Nemčija, 2013, Trgovinica za samomore, Francija, 2012) izberejo prejemnika nagrade Evropske filmske akademije po izboru mladega občinstva.
Izola.info > Kultura Kino Odeon
Četrtek, 25. April 2013
V Izoli najboljši irski kratki filmi
Že peto leto zapored bodo v prvi polovici maja na svoj račun prišli ljubitelji evropske filmske produkcije. V kinematografih 13 slovenskih mest bo namreč med 5. in 12. majem Filmski teden Evrope, v sklopu katerega si bodo obiskovalci kinematografov lahko brezplačno ogledali 18 izbranih evropskih filmov.
Primorske novice > Kultura Kino Odeon
Ponedeljek, 11. Marec 2013
V multipleksih obisk upada, v Odeonu pa narašča
Art kino Odeon iz Izole letos praznuje deset let predvajanja pretežno umetniške filmske produkcije. Odeon, ki je edini art kino v slovenski Istri, se je po mnenju vodje kina Petre Božič v tem času že usidral v zavest tamkajšnjih ljubiteljev kakovostnega filma. Obisk kina narašča, v zadnjih dveh letih je število prodanih vstopnic preseglo 10.000.
Primorske novice > Kultura Kino Odeon
Ponedeljek, 19. November 2012
V Kinu Odeon predstavljajo dela Bratinovega nagrajenca Karpa Godine
Zavod Otok se pridružuje poklonu viziji letošnjega prejemnika nagrade Darko Bratina, ki jo že od leta 1999 podeljuje Kinoatelje. Dela izjemnega filmskega ustvarjalca Karpa Godine bodo v izolskem Art kinu Odeon na ogled od 22. do 24. novembra, celoten dogodek pa se bo odvil med 21. in 28. novembrom.
Izola.info > Kultura Kino Odeon
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]