nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Četrtek, 4. Februar 2016
Dela na krožišču končana
V sredo so delavci zaključili z deli na krožišču pri izolski komunali, prek katerega se bo najhitreje dostopalo do izolske vpadnice in s tem do hitre ceste proti Kopru. Krožišča sicer še ne bodo takoj odprli, saj morajo na občini počakati na uporabno dovoljenje. Vlogo zanj bodo predvidoma vložili v prihodnjem tednu.
Regional Obala > Okolje Izola
Torek, 19. Januar 2016
Meduze in sluzenje morja
Mikroorganizmi v morju so najbolj številčni, najbolj produktivni in raznoliki. Če bomo poznali njihovo število in razumeli njihovo funkcijo, bo lažje napovedati odziv morskih ekosistemov na klimatske spremembe.
Regional Obala > Okolje Izola
Četrtek, 14. Januar 2016
Župnik je posekal borovce, stanovalci jezni
Izolska župnija ima v Livadah v lasti skoraj 2000 kvadratnih metrov zemljišč, tudi zelenico ob bloku na Marušičevi 3, kjer je pred kratkim posekala šest borovcev. Za tak poseg so se odločili, ker jih je na nevarna drevesa opozoril upravnik bloka, pravi župnik Janez Kobal.
Primorske novice > Okolje Izola
Petek, 8. Januar 2016
Izolsko krožišče bo nared s petmesečno zamudo
Po več kot petmesečnem premoru so izolsko krožišče pri Komunali, ki bo omogočalo dostop do hitre ceste Koper-Izola, vendarle spet začeli graditi. Občina pričakuje, da ga bo koprski Grafist končal še ta mesec in da bo 1. februarja po njem že stekel promet. Če bi občina pravočasno zaprosila za gradbeno dovoljenje, bi bilo krožišče nared že avgusta.
Primorske novice > Okolje Izola
Ponedeljek, 4. Januar 2016
Istrski odpadki potujejo po vsej državi in še dlje
V vseh štirih istrskih občinah ustvarijo gospodinjstva približno 36.500 ton odpadkov na leto. Dobrih 16.000 ton jih zberejo po ločenih frakcijah, preostalih 20.000 ton ostankov pa komunalna podjetja razvozijo po vsej državi. Najdlje, vse do Gradca v Avstriji, se peljejo odpadki iz Izole. Letos pa se obeta nekaj sprememb.
Primorske novice > Okolje Izola
Sreda, 9. December 2015
Izolski valobran bo ostal moder
Zid na izolskem valobranu tri, ki so ga Ribari konec oktobra pobarvali v modro, bo takšen tudi ostal. Občina in Komunala, ki upravlja z njim, ga ne bosta vnovič odeli v sivo. Tako so se odločili na ljubo navijaškega društva Ribari, ki deluje že 25 let ter združuje več kot 300 članov in podpornikov. Ti so si izbrali modro, ker velja za barvo Izolanov pa tudi njihovega rokometnega društva in nogometnega kluba.
Primorske novice > Okolje Izola
Sobota, 5. December 2015
V Izoli prva električna polnilna postaja za avtomobile
V izolski občini so bogatejši za prvo javno elektro-polnilno postajo, ki so jo uredili na parkirišču pri ladjedelnici. Gre za zadnji ukrep, ki jih v občini sprejemajo v skrbi za okolje, dosledni pa so tudi glede vozil v občinskem voznem parku.
Primorske novice > Okolje Izola
Sobota, 28. November 2015
Vse je odvisno od lastnikov območja
Po prvotnih napovedih bi moralo novo krožišče pri izolski komunali, na novi upadnici s hitre ceste, stati že avgusta. A zapletlo se je z gradbenim dovoljenjem, zato so opozicijski občinski svetniki od župana Igorja Kolenca terjali pojasnila, ki so jih dobili na četrtkovi seji. Zadeva je zdaj v rokah stranskih udeležencev.
Regional Obala > Okolje Izola
Četrtek, 26. November 2015
Kako si je izolska občina zamislila gradnjo krožišča na Industrijski cesti
“Gradnjo krožišča pri Komunali smo predvideli v okviru vzdrževalnih del v javno korist, kar dopušča zakon o cestah. Ker smo načrtovali, da ga bomo zgradili že v dobrem mesecu, pa smo zaprli del Industrijske ceste,” je na današnji seji izolskega občinskega sveta pojasnjeval Tomaž Umek, vodja urada za gospodarske dejavnosti, investicije in komunalni razvoj.
Primorske novice > Okolje Izola
Petek, 20. November 2015
Cesta je občinska, zemljišča pa še ne
Koprska občina bo svoj del obalne ceste Koper-Izola vrnila državi, v Izoli pa tega ne nameravajo storiti. Poraja se torej pravno-formalno vprašanje, ali država v takšnem primeru lahko prevzame cesto, pa tudi, ali je ta zdaj res občinska. Občini sta z državo sklenili primopredajni zapisnik o prenosu vzdrževanja javne ceste, vendar spremembe doslej še nista vnesli v odlok o kategorizaciji občinskih cest.
Primorske novice > Okolje Izola
Sreda, 18. November 2015
Obalo bi uredili v rekreativno-turistične namene
Sestanek na ministrstvu za infrastrukturo, ki se ga je minuli teden udeležil koprski župan Boris Popovič, je slednjega tako razočaral, da je v ponedeljek napovedal vrnitev obalne ceste med Koprom in Izolo državi. Meni namreč, da brez lokalnih vinjet ceste ob morju nima smisla preurejati v enosmerno oziroma bi to privedlo do kolon vozil čez Markovec. Na ministrstvu stvari mirijo in pravijo, da je minister dejal, da lokalnih vinjet ne bo letos, optimistični očitno ostajajo tudi v izolski občini.
Regional Obala > Okolje Izola
Torek, 17. November 2015
Obalna cesta ne bo enosmerna
“Obalne ceste med Koprom in Izolo konec marca ne bomo preuredili v enosmerno, leta 2017 pa je ne bomo zaprli. Naj ostane takšna, kot je. Vrnili jo bomo državi in naj jo država ureja,” je včeraj presenetil koprski župan Boris Popovič. Informacijo je podal na srečanju s predstavniki krajevnih skupnosti Semedela, Za gradom, Žusterna in Olmo-Prisoje.
Primorske novice > Okolje Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]