nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis

Jadralni klub Burja Izola

Četrtek, 26. September 2013
Odprto državno prvenstvo za optimiste
V organizaciji Jadralnem klubu Burja iz Izole, bo ta konec tedna, od jutri, pa vse do nedelje, potekalo odprto državno prvenstvo v jadralnem razredu optimist. Preko 150 mladih jadralcev iz Slovenije, Italije, Hrvaške, Madžarske in Avstrije se bo potegovalo za najboljša mesta.
Slovensko-morje > Šport JK Burja
Ponedeljek, 20. Maj 2013
Pokal Burje pod streho
Ta konec tedna je v organizaciji Jadralnega kluba Burja iz Izole potekala že tradicionalna regata za POKAL BURJE. Regata je bila razpisana za jadralce v razredih optimist, laser 4.7, laser standard in 470. Obenem je bila to tudi zadnja kriterijska regata za določitev reprezentantov, ki bodo nastopili na evropskem prvenstvu na Balatonu in svetovnem na Rivi del Garda.
Slovensko-morje > Šport JK Burja
Ponedeljek, 1. April 2013
26. Spring Cup v znamenju slabega vremena
Skoraj 250 jadralcev iz enajstih držav je prišlo v Izolo, da bi se pomerili na tradicionalnem, letos že 26. Spring Cupu. Žal so prva dva dneva ostali na kopnem, čakajoč na veter. Ta se je jadralcev usmilil šele v nedeljo, ko je organizatorju, JK Burja, uspelo izpeljati po tri plove za vsakega od razredov - laser standard in radial, laser 4.7 ter 420 (open), le jadralci razreda 470 so odjadrali štiri plove.
Slovensko-morje > Šport JK Burja
Petek, 29. Marec 2013
Izola Spring Cup
Včeraj se je pod okriljem JK Burja Izola začel tradicionalni 26. Spring Cup, ki se bo zaključil 1. aprila. Prijavljenih je okoli 250 jadralcev iz 11 držav, ki bodo jadrali v razredu 470, laserju standard in radial, laserju 4.7 ter v 420 (open). Nastopilo bo tudi 28 slovenskih jadralcev.
Podpalmo.si > Šport JK Burja
Sreda, 8. Avgust 2012
Danes ob 18. uri sprejem za Vasilija Žbogarja
Danes, v sredo 8. avgusta 2012 ob 18.uri, bo organiziran slovesni sprejem in druženje z izolskim šampionom v Jadralnem klubu Burja, povabljeni pa so prav vsi njegovi navijači in ljubitelji jadranja, da bomo skupaj proslavili še en lep uspeh na njegovi bogati športni poti.
Izola.info > Družba Vasilij Žbogar | JK Burja
Ponedeljek, 28. Maj 2012
Regata za pokal Burje
Ta konec tedna se je v Izoli, v organizaciji JK Burja, odvijala regata za pokal Burje za razrede optimist, laser radial in 470. Razpisane regate so bile zadnje v seriji regat za sestavo mladinskih reprezentanc. Najbolj množično je bilo pri optimistih, kjer se je pomerilo 54 jadralk in jadralcev iz slovenskih in italijanskih klubov.
Val navtika > Šport JK Burja
Ponedeljek, 19. September 2011
Znani državni prvaki razreda Optimist in Laser Radial
Dva dni maestrala in južni veter za zadnji dan, je organizatorju JK Burja Izola omogočil izpeljavo 8-ih plovov v razredu Optimist, ter 9-ih v razredu Radial. Velika mednarodna udeležba v razredu Optimist, je botrovala raznolikim rezultatom in do zadnjega plova so medalje ostajale nerazdeljene.
Slovensko-morje > Šport JK Burja
Sreda, 3. Avgust 2011
Srebro za Kim Pletikos!
Sila obetavna mlada slovenska jadralka Kim Pletikos, ki je na nedavnem Isaf mladinskem svetovnem prvenstvu v enosedu laser radial v Zadru pristala na nehvaležnem 4 mestu (Pletikosevo je od bronastega odličja delila le točka!), se s svetovnega prvenstva v enosedu laser 4.7 v Kaliforniji vrača s srebrno kolajno!
Slovensko-morje > Šport JK Burja
Sreda, 20. April 2011
V Izoli Izola Spring Cup
Izola Spring Cup, ki je že dobro desetletje najmočnejša regata za olimpijske in druge jadralne razrede v vzhodnem Sredozemlju in ena močnejših spomladanskih regat v Evropi, bomo letos organizirali že štiriindvajsetič. Letošnja regata bo potekala med 21. in 25. aprilom.
Slovensko-morje > Šport JK Burja
Petek, 4. Marec 2011
Jutri padajo jadralske maske
Slovenskemu jadranju se v soboto zvecer obeta vroca pustna sobota, med katero bi moralo pasti kar nekaj jadralskih mask – S podporo pešcice za podpredsednika IO JZS oklicanega Slavka Žbogarja je disciplinski sodnik JZS Andrej Borštnar suspendiral in mu do nadaljnjega prepovedal sleherno delo v sicer razklani jadralni zvezi.
Slovensko-morje > Šport JK Burja
Četrtek, 3. Marec 2011
Poslušajo veter in morje
Jadralni klub Burja je bil ustanovljen in registriran že davnega leta 1954. Sredstva so bila v tistih časih skromna, zato so si člani kluba na samem začetku jadrnice iz smrekovega lesa izdelovali kar sami, jadra pa so bila sešita iz grobega platna. To so bile jadrnice razreda Sloka (Snipe) ali po domače "Bekačin".
Obala.net > Šport JK Burja
Ponedeljek, 14. Februar 2011
Nadaljevanje jadralske vojne
Za jutri je predsednik jadralne zveze Gregor Veselko v Ljubljani sklical izredno skupščino, na kateri pričakuje večino predstavnikov 76 klubov in društev, kolikor je včlanjenih v JZS. Na njej bodo najbrž končno sprejeli delovni program in okvirni finančni načrt zveze, ki ga na treh rednih skupščinah niso mogli sprejeti, ker ni dobil dvotretjinske podpore. Nasprotoval mu je prav tabor izolske Burje in koprskega Jadra.
Primorske novice > Šport JK Burja
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]