nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Torek, 20. Maj 2014
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih
V petek je v izolskem Kulturnem domu nastopil Enzo Hrovatin, ki je po svojem kantavtorskem prvencu »Volaria dismentegarte«, letos aprila v oddaji »Radio Live!« na Radiu Koper posnel svoj drugi album. Dolgoletnega člana popularne obalne zasedebe Faraoni spremlja zasedba Negratenera.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Kulturni dom | Enzo Hrovatin
Četrtek, 17. April 2014
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo
Pretekli konec tedna je izolski Art kino Odeon gostil Revijo slovenskega animiranega filma, ki je ponudila pregled profesionalne in neodvisne produkcije slovenskega kratkega animiranega filma zadnjih osmih let. Skupno je bilo prikazano več kot 60 animiranih filmov, podelili pa so tudi nagrado za življenjsko delo na področju animiranega filma, ki jo je prejel režiser Črt Škodlar.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Kino Odeon
Sreda, 2. April 2014
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito
Rokometaši RD Istrabenz plini Izola so se po dveh zaporednih gostovanjih s polovičnim izkupičkom, v petek prvič v letošnji končnici predstavili pred domačim občinstvom. Proti ekipi SVIŠ Ivančna Gorica so se Izolani po izenačenem obračunu, na koncu le veselili pomembne zmage (22:21) na poti do mirnega obstanka v prvoligaški druščini.
Izola.info > Šport > Fotoreportaža RD Istrabenz Plini
Petek, 28. Marec 2014
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola
Ob materinskem dnevu se je v izolskem Kulturnem domu v soboto predstavil Pihalni orkester Izola, ki v zadnjih letih zelo uspešno nastopa doma in v tujini. Koncertni večer so popestrili gostje Godbe na pihala iz Sv. Antona, predstavili pa so se tudi mladi glasbeniki Otroškega pihalnega orkestra Glasbene šole Izola.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Kulturni dom | Pihalni Orkester
Torek, 25. Marec 2014
Kino Odeon zaključil praznovanje 10. obletnice
Izolski Art kino Odeon je jeseni praznoval svojo 10. obletnico delovanja. Niz dogodkov ki so obeležili praznovanje, so v petek zaključili s filmom režiserke Sabine Đogič »Kaj ti je film«, ki mu je sledil pogovor o pomenu avtorskega filma. Ob koncu so se obiskovalci posladkali še s slastno torto, v katero sta zarezala direktor CKŠP Izola Andrej Bertok in vodja izolskega kina Petra Božič.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Kino Odeon
Torek, 11. Marec 2014
Poezija in zvoki Groze sveta
Na predvečer dneva žena je v izolskem Kulturnem domu nastopila umetnica, ki je ob svoji bogati umetniški zapuščini, s svojo neposrednostjo, čvrstimi moralnimi nazori in nestrinjanjem z družbenimi razmerami, že mnogokrat trčila ob ustaljene stereotipe Slovencev. Tokrat je Svetlana Makarovič ob zvokih izpod prstov Zlatka Kaučiča, v predstavi Horror Mundi / Groza sveta, interpretirala svoje najbolj grozljive pesmi.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Kulturni dom
Ponedeljek, 3. Marec 2014
Voroneška dekleta navdušila z glasom in stasom
Petkov večer v izolskem Kulturnem domu je bil v znamenju ubranega sozvočja ženskih vokalov in plesa. Obiskovalcem se je namreč predstavila ruska vokalna zasedba Voroneška dekleta, ki je bila že večkrat nagrajena na številnih festivalih in ostalih glasbenih tekmovanjih v Rusiji, pa tudi drugod po svetu.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Kulturni dom
Ponedeljek, 24. Februar 2014
Kolesarski spektakel ob prvi izvedbi Velike nagrade Izole
V nedeljo je bila Izola prizorišče mednarodne kolesarke dirke za prvo Veliko nagrado Izole »Butan plin«, eno izmed petih slovenskih dirk, ki štejejo za letošnje točkovanje Europe tour. 142 kilometrov dolga trasa je imela start in cilj v Izoli, kolesarje pa je popeljala preko Kopra, Vanganela, Bertokov, Rižane, Kubeda, Gračišča in Sv. Antona. Zmage se je v ciljnem sprintu veselil Italijan Christian Delle Stelle iz ekipe Idea Team.
Izola.info > Šport > Fotoreportaža Izola
Torek, 11. Februar 2014
Obeleženje slovenskega kulturnega praznika v Kulturnem domu
S tradicionalno proslavo na predvečer Slovenskega kulturnega praznika, so v izolskem Kulturnem domu počastili spomin na največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna in tako obeležili osrednji slovenski kulturni praznik.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Kulturni dom
Sobota, 8. Februar 2014
Plesni studio LAI je predstavil »Zbirko«
Sodobni ples se v Izoli, prav po zaslugi Plesnega studia LAI, lahko pohvali s tridesetletno tradicijo. V plesnem studiu so svojo pot pričeli mnogi uspešni plesalci in plesalke, tudi ob tokratnem nastopu pa so obiskovalci lahko uživali v simbiozi glasbe in izraznosti gibov, pod taktirko umetniške vodje in koreografinje Lilijane Ujčič.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Plesni studio LAI | Kulturni dom
Sobota, 8. Februar 2014
Priznanja najuspešnejšim izolskim športnikom za leto 2013
V sredo so v izolskem Kulturnem domu podelili priznanja za športne dosežke v letu 2013. Visoke kriterije je doseglo in preseglo več kot 100 izolskih športnic in športnikov. Zasluženja priznanja za svoje športne uspehe so prejeli iz rok direktorja CKŠP Izola Andreja Bertoka, Branka Pišlarja in predsednice Športne zveze Izola Alenke Šarkanj.
Izola.info > Šport > Fotoreportaža Kulturni dom
Ponedeljek, 3. Februar 2014
Vsi obrazi pariškega vrabčka v izolskem Kulturnem domu
V izolskem Kulturnem domu je bil petkov večer v znamenju Edith Piaf - največje francoske pevke vseh časov. Pevkino burno življenjsko zgodbo so lahko obiskovalci doživeli preko glasbene predstave »Piaf, Edith Piaf«, režiserke Tijane Zinajić, v vlogi »pariškega vrabčka« pa je navduševala Vesna Pernarčič Žunić.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Kulturni dom
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]