nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Petek, 29. Januar 2016
Rotterdam tudi v Izoli
Program letošnjega Filmskega festivala v Rotterdamu, ki velja za najpomembnejšo odskočno desko novih filmskih talentov in sejalca novih filmskih trendov, šteje kar 400 filmov. Delček tega si bomo danes in jutri ogledali tudi v izolskem Art kinu Odeon, ki se bo poleg ljubljanskega Kinodvora ter mestnih kinov v Domžalah in na Ptuju v živo vklopil v festivalsko dogajanje.
Primorske novice > Kultura Kino Odeon
Sreda, 27. Januar 2016
“Bosanec sem, ne jamram, iščem začasno bivališče”
Damir Avdić tudi na novem, oktobra izdanem albumu Manjina (Manjšina) nadaljuje svojo pot pesnika bolečine, ljubezni in svobode. Medtem ko pljuva v oči resnicam, ki jih vsakodnevno zaužijemo, in kot starec z gore žuga politikom, vojnim dobičkarjem in verskim blaznežem, se do katarze dokoplje skozi virtuoznost kitarske distorzije. Kar je ne samo gorko, pač pa tudi zdravilno.
Primorske novice > Kultura Hangar
Petek, 18. December 2015
Jutri nastop Pihalnega orkestra Izola
Tudi letošnji Dan samostojnosti bodo v Izoli počastili z nastopom Pihalnega orkestra Izola, jutri ob 19. uri v športni dvorani Livade. Vstop bo prost. Na tokratnem nastopu pa jih ne bo pospremil šolski pihalni orkester glasbene šole, ker bodo počastili tudi svojo 140. obletnico, ki jim je poleti prinesla občinsko nagrado.
Primorske novice > Kultura Pihalni Orkester
Sobota, 5. December 2015
Sočutna do beguncev, kot britev do oblasti
Skoraj 77-letna Svetlana Makarovič na Prešernov rojstni dan ni razmišljala o Tem veselem dnevu kulture, češ da je to tudi “grenki in žalostni dan kulture v tej prekleti državi”. Tako je povedala v četrtek, med pogovorom z novinarko Radia Koper Nevo Zajc v izolski mestni knjižnici, kjer so sklenili projekt Primorci beremo 2015 in odprli šesti Pravljični festival.
Primorske novice > Kultura Mestna knjižnica
Četrtek, 3. December 2015
V Mestni knjižnici Izola drevi pogovor s Svetlano Makarovič
Za uvod v šesti Primorski pravljični festival v Mestni knjižnici Izola drevi pripravljajo pogovor s slovensko pisateljico Svetlano Makarovič. Hkrati bodo s podelitvijo priznanj bralcem tudi zaključili izolski del projekta Primorci beremo 2015.
Regional Obala > Kultura Izola
Petek, 27. November 2015
Deseti brat ponovno skupaj na odru
Drevi ob 20. uri se bodo v izolskem kulturnem domu zbrali člani legendarne obalne zasedbe Deseti Brat in odigrali repertoar, ki so ga ustvarjali v osemdesetih letih minulega stoletja. Gre za enkratni dogodek, saj se bodo glasbeniki zbrali le enkrat, na enem koncertu.
Regional Obala > Kultura Izola
Ponedeljek, 23. November 2015
Primorci berejo: v devetih letih več kot 53.000 knjig!
S prireditvama v ilirskobistriški in sežanski knjižnici se je zaključila že deveta akcija spodbujanja branja slovenskih avtorjev Primorci beremo 2015. Letošnja bera: 887 bralcev in 7602 prebrani knjigi. Zaključek projekta bo do 10. decembra obeležilo tudi ostalih sedem primorskih knjižnic, ki poleg omenjenih dveh sodelujejo v akciji Primorci beremo.
Primorske novice > Kultura Mestna knjižnica
Ponedeljek, 23. November 2015
Festivalska filmska karavana, ki se jutri začne v ljubljanski Kinoteki, v soboto obišče Izolo
Med 24. in 30. novembrom bo sedem mest v okviru projekcij in srečanj obiskal prejemnik letošnje nagrade Darko Bratina. Poklon viziji Goriškega Kinoateljeja, vsestranski švicarski režiser in producent Villi Hermann. Zavod Otok seviziji nagrade poklanja 28. novembra v Izoli, s predstavitvijo nagrajenca v palači Manzioli ob 18. uri in v Art Kinu Odeon ob 20.30 uri.
Slovensko-morje > Kultura Kino Odeon
Četrtek, 5. November 2015
V izolskem Art kinu Odeon na ogled finalisti za nagrado lux
V Art kinu Odeon v Izoli se bodo danes začeli Filmski dnevi lux, v okviru katerih tudi v Sloveniji prikažejo tri finaliste za filmsko nagrado lux, ki jo vsako leto podeljuje Evropski parlament. V ožji izbor so se tokrat uvrstile koprodukcije Sredozemlje, Mustang in Učna ura. V Izoli jih bodo brezplačno predvajali danes, v petek in soboto.
Regional Obala > Kultura Kino Odeon
Četrtek, 22. Oktober 2015
Izolski otroci sami posneli film
Če verjamete ali ne, so v izolskem vrtcu Mavrica posneli kratkometražni nemi črno-bel film Zvoni, namenjen otrokom, starim tri do šest let. Za scenarij in režijo sta poskrbeli vzgojiteljici Branka Adamič in Neli Paspalj, film sta posnela Robert Vozila in Peter Kleva. Premierno bo na ogled danes ob 17. uri v izolskem kulturnem domu.
Primorske novice > Kultura Izola
Ponedeljek, 5. Oktober 2015
Izola v Sinišinih očeh
V soboto dopoldne je bila v Ljubljanski ulici v Izoli nepopisna gneča. Kako tudi ne bi bila, saj so v galeriji Plac Izolanov otvorili razstavo fotografij Siniša Rančova in razstavo ladijskih modelov, ki jo je pripravilo Andragoško društvo Morje - Univerze za tretje življenjsko obdobje - modelarska sekcija.
Slovensko-morje > Kultura Izola
Torek, 22. September 2015
Tudi v Izoli, Sežani in Novi Gorici filmski festival za otroke in mlade
Med 3. in 7. oktobrom bo v 11 kinematografih Art kino mreže Slovenije potekal prvi mednarodni filmski festival za otroke in mlade Film na oko. Festival bo mladim gledalcem ponudil izbor kakovostne sodobne evropske in svetovne filmske produkcije, skupno bo na ogled 22 celovečernih filmov.
Primorske novice > Kultura Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]