nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Ponedeljek, 13. Oktober 2014
Izolski SMC vztraja pri podpori Kolencu
“Gospod Branko Simonovič, kandidat za župana stranke Desus, razširja neresnice, in sicer je popolnoma zavajajoče in neresnično, da ga Stranka Mira Cerarja (SMC) podpira v drugem krogu lokalnih volitev za župana v Občini Izola. Hkrati pa še zlorablja logotip stranke SMC brez dovoljenja in ga uporablja in objavlja na svojih plakatih,” so sporočili iz izolskega odbora SMC.
Primorske novice > Politika Izola
Nedelja, 12. Oktober 2014
SMC za oba kandidata
V Izoli je mogoče tudi nemogoče. SMC podpira oba županska kandidata, neodvisnega Igorja Kolenca in Desusovega Branka Simonoviča. Prvi uživa podporo izolskega odbora stranke, drugi pa centrale.
Primorske novice > Politika Izola
Nedelja, 12. Oktober 2014
V Izoli še enkrat na volišče
Izolani se v drugem krogu volitev ne bodo odločali samo o županu, ampak bodo na volišču v dvorani Rdečega križa ponovili tudi volitve v svet krajevne skupnosti Staro mesto. Na volišču v Manziolijevi palači pa utegnejo imeti celo nadomestne volitve za predstavnika italijanske narodnosti v svetih dveh krajevnih skupnosti, Livade in Haliaetum, ker pripadniki manjšine tam niso predlagali svojih predstavnikov.
Primorske novice > Politika Izola
Nedelja, 12. Oktober 2014
Markočič utegne voditi kabinet kulturne ministrice
O Danilu Markočiču, 58-letnemu direktorju Turističnega združenja Izola, se v teh dneh veliko govori. Na nedeljskih volitvah mu je uspel veliki met, saj je - edini od izolskih kandidatov - v občinski svet prišel s pomočjo preferenčnih glasov. Ponuja pa se mu tudi priložnost, da postane vodja kabineta nove ministrice za kulturo Julijane Bizjak Mlakar.
Primorske novice > Politika Izola
Četrtek, 9. Oktober 2014
Nov krog za Kolenca in Simonoviča
V Izoli včeraj ni bilo več nobenega dvoma. 19. oktobra se bodo Izolani znova odpravili na volišča. Izbirali bodo med dosedanjim županom in neodvisnim kandidatom Igorjem Kolencem, ki ga v prvi vrsti podpira SD, ter dosedanjim podžupanom in Desusovim predsednikom Brankom Simonovičem.
Primorske novice > Politika Občina Izola
Ponedeljek, 6. Oktober 2014
Kolenc in Simonovič v drugem krogu, največ svetnikov Stranki Mira Cerarja, SD in Desusu
Po neuradnih podatkih Državne volilne komisije se Izoli obeta drugi krog volitev za župansko funkcijo, saj Igorju Kolencu z 48,45 odstotkov glasov, ni uspelo zbrati absolutne večine že v prvem krogu. Izolski volivci se bodo tako 19. oktobra odločali med dosedanjim županom Kolencem in Brankom Simonovičem (DeSUS), ki je na nedeljskih volitvah, na drugem mestu zbral 14,38 odstotkov glasov. Volitve v občinski svet so prinesle zmago SMC-ja, pred SD in DeSUS-om.
Izola.info > Politika Občina Izola
Ponedeljek, 6. Oktober 2014
Obeta se drugi krog med Kolencem in Simonovičem
Po prvih delnih neuradnih podatkih Državne volilne komisije se Izoli obeta drugi krog volitev za župansko funkcijo. Igorju Kolencu naj navkljub zmagi, ne bi uspelo zbrati absolutne večine glasov že v prvem krogu, zmanjkalo naj bi mu okoli 200 glasov.
Izola.info > Politika Občina Izola
Četrtek, 25. September 2014
Zadel za kmetije odprtih vrat
Kandidat izolskega SLS za župana je Bojan Zadel, ki je bil v prejšnjem mandatu podžupan (sicer na seznamu stranke SDS). “Čutim pripadnost do Izole, zato želim s svojimi izkušnjami in znanjem sodelovati pri njenem razvoju. Kot župan bom s prijazno in učinkovito upravo občanom in obiskovalcem zagotovil prijetno bivanje v Izoli,” pravi. Kandidira pod geslom “Izolana za župana!“
Primorske novice > Politika Izola
Torek, 23. September 2014
Simonovič za socialno podjetništvo
Kandidat izolskega Desusa za župana je Branko Simonovič. V stranki stavijo na njegove izkušnje iz gospodarstva, obogatene s poznavanjem občinske uprave (večkrat je bil podžupan). “Nedavno opravljene ankete občanov kažejo, da na prvo mesto postavljajo gospodarsko rast in zaposlovanje,” so jasni. Napoveduje ugodnejše okolje za razvoj turističnega gospodarstva, socialnega podjetništva, kot ga pozna Evropa, in podeljevanje stavbne pravice po ugodnejših pogojih za spodbujanje podjetništva.
Primorske novice > Politika Izola
Torek, 23. September 2014
Predstavila se je »Nova lista za Izolo«
Konec tedna se javnosti in medijem v Izoli predstavila skupina občanov, ki so se združili pod imenom Nova lista za Izolo in nameravajo kandidirati v občinski svet na prihajajočih lokalnih volitvah.
Izola.info > Politika Izola
Torek, 23. September 2014
Za reševanje socialne problematike
Kandidatka za županjo stranke Izola je naša (IJN) je 34-letna Manca Vadnjal Stojanović, po izobrazbi univerzitetna diplomirana teologinja in absolventka magistrskega študija inkluzivne predagogike, zaposlena kot medicinska sestra v izolski bolnišnici.
Primorske novice > Politika Izola
Sreda, 10. September 2014
Igor Kolenc za župana Izole kandidira kot neodvisni kandidat
Župan Izole Igor Kolenc bo ponovno kandidiral za župana Izole. Kandidira kot neodvisni kandidat s podpisi volilk in volilcev, njegovo kandidaturo pa so podprli še Socialni demokrati, Lista združeni za Izolo, Zveza za Primorsko in Nova Lista za Izolo.
Primorske novice > Politika Igor Kolenc
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]