nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Sreda, 27. Marec 2013
Dnevi domačih pedočev v Izoli
V občini Izola so se odločili letos pripraviti kar nekaj avtohtonih kulinaričnih praznikov. Ti se bodo zvrstili skozi leto in povezani z lokalno kulinarično ponudbo oziroma izlovom tistega obdobja. Drugi teden se boste lahko tako že posladkali z domačimi pedoči.
Podpalmo.si > Turizem Izola
Nedelja, 24. Marec 2013
SB Izola odeta v fotografsko cvetje
V teh dneh lahko na stenah Splošne bolnišnice Izola opazujete pomladne motive, ki jih je posnel Rok Dolničar. Avtor je želi s fotografijami cvetja v pomladnem času, ki jih razstavlja v Splošni bolnišnici Izola, ponuditi pacientu, obiskovalcu in osebju raznoliki vpogled v lepši del narave in tako izboljšati občutje v prostoru, ki ga obiskujemo predvsem ko je z nami nekaj narobe.
Podpalmo.si > Družba Splošna bolnišnica
Petek, 22. Marec 2013
Ure pravljic v Izoli
Tudi v Mestni knjižnici Izola prirejamo ure pravljic. Namenjene so otrokom od četrtega leta dalje. Začnejo se vsak torek ob petih popoldne in trajajo približno eno uro. Potekajo od začetka oktobra do konca aprila in so brezplačne.
Podpalmo.si > Družba Mestna knjižnica
Petek, 22. Marec 2013
Prej jo morate prijaviti!
V sredo je bil v Izoli organiziran posvet o organizaciji javnih prireditev. Prisotni so izvedeli katere so odgovornosti organizatorjev na tem področju, zakaj je pomembna pravočasna priprava na izvedbo prireditev in katere so zakonske novosti.
Podpalmo.si > Družba Izola
Sreda, 20. Marec 2013
1000. številka Mandrača
Neizpodbitno dejstvo je, da mala novinarska, fotografska in tehnična ekipa, v mali občini Izola že 20 let vztraja pri izdajanju lokalnega tednika Mandrač, ki je v tem času postal eden od posebnežev slovenskega časopisnega založništva.
Podpalmo.si > Družba Izola
Ponedeljek, 18. Marec 2013
Maša Košar, socialna oskrbovalka iz Izole
Maša Košar je mlada Izolanka, ki je po končani gimnaziji nekaj časa opravljala različna honorarna dela, med drugim tudi v Mestni knjižnici Izola in v Varstveno delovnem centru Izola. Zatem se je Maša Košar vpisala na Ljudsko univerzo Koper, kjer se je udeležila tečaja Socialna oskrba na domu, predavanj in praktičnih vaj na programu za oskrbovalce in negovalce na domu. Cilj tega programa je usposabljanje za samostojno izvajanje raznovrstne pomoči na domu.
Podpalmo.si > Družba Izola
Ponedeljek, 18. Marec 2013
Dejan Presen in Lumba Match Race Team državni prvaki v jadralskem dvobojevanju
V Izoli se je ta konec tedna v organizaciji JK MIPC iz Izole odvijalo 16. odprto državno prvenstvo v jadralskem dvobojevanju. Udeležilo se ga je sedem ekip, pet slovenskih in dve tuji – iz Švice je prišel nosilec Lorenz Mueller, s Hrvaške pa Hrvoje Petrović.
Podpalmo.si > Šport Izola
Četrtek, 14. Marec 2013
Jadralski dvoboji v Izoli
Jutri se bo z uradnimi treningi v Izoli pričelo Odprto državno prvenstvo v jadralskem dvobojevanju - Slovenian Open Match Racing Championship 2013. Prvi dvoboji čakajo jadralce v soboto okoli 10. ure, ko se bodo pomerili v predtekmovanju (Round Robin).
Podpalmo.si > Šport Izola
Sreda, 27. Februar 2013
V Mestni knjižnici Izola podprli FONTANO
Mestna knjižnica Izola je 5. februarja obiskovalce povabila na literarni večer v podporo Literarni reviji Fontana Koper. V Mestni knjižnici Izola smo se za ta literarni večer odločili zato, ker želimo podpreti nadaljnji obstoj te revije, ki pomembno bogati naš istrski kulturni prostor in ker se ne strinjamo z današnjim mačehovskim odnosom politike do kulture, ki je vse bolj zapostavljena.
Podpalmo.si > Kultura Mestna knjižnica
Ponedeljek, 18. Februar 2013
Proti terminalom, za boljšo Izolo
V četrtek je potekala 17. redna seja Občinskega sveta Občine Izola, na kateri so občinske svetnice in svetniki pooblastili župana, da podpiše skupno deklaracijo slovenskih, italijanskih in hrvaških občin proti predvideni izgradnji plinskih terminalov v Tržaškem zalivu. Po potrditvi deklaracije s strani vseh občinskih svetov občin, ki nasprotujejo izgradnji terminalov, bodo župani deklaracijo poslali vladam v Rim, Ljubljano in Zagreb ter Evropski komisiji in Evropskemu parlamentu.
Podpalmo.si > Politika Občina Izola
Sreda, 6. Februar 2013
Piranski utrinki Barbare Kožar
V februarju vas vabimo k ogledu nove fotografske razstave z naslovom Piranski utrinki. V kotičku ustvarjalnosti v Mestni knjižnici Izola je tokrat naša gostja Pirančanka Barbara Kožar. Barbara Kožar je po poklicu učiteljica in knjižničarka. Poleg tega je študentka tik pred diplomo na Fakulteti za management. Po duši je zaljubljena v Piran in njegove lepote, zato je zadnja leta njen najljubši hobi fotografiranje...
Podpalmo.si > Kultura Mestna knjižnica
Torek, 22. Januar 2013
Na izolski prestol za 20. obletnico kariere
V Sloveniji je Umek verjetno ena najbolj znanih javnih osebnosti in poznajo ga tudi tisti, ki ga še nikoli niso slišali vrteti v kakšnem izmed naših klubov. Vendar pa mnogim ni čisto znan njegov status v tujini, kjer ga predvsem v zadnjih letih uvrščajo v sam vrh tehno in tech-house didžejev. Na plesišču je Uroš tisto, kar je trenutno Tina Maze med količki.
Podpalmo.si > Družba Ambasada Gavioli
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]