nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Ponedeljek, 8. Avgust 2016
Radarji pri osnovnih šolah
Do konca tedna naj bi v Izoli postavili tri ohišja za merilnike hitrosti v bližini osnovnih šol. Problematika prevelikih hitrosti je še vedno pereča, radarska kontrola prometa na Prešernovi cesti proti Belvederju je pokazala pozitiven učinek.
Regional Obala > Družba Izola
Petek, 5. Avgust 2016
Vozniki avtobusov se niso hoteli premakniti
Avtobusni prevozniki, ki že 15 let vozijo slovenske turiste na enodnevne kopalne izlete v Izolo, so nas obvestili, da so imeli včeraj prvič v vseh teh letih težave s parkiranjem in občinskimi redarji. Kot so pojasnili, avtobuse že od samega začetka parkirajo na istem parkirišču, tokrat pa so jih prestregli redarji, ki so zahtevali odstranitev avtobusov.
Regional Obala > Družba Izola
Četrtek, 4. Avgust 2016
Denarja za muzej Parenzana ni
Društvo Histrion, ki upravlja z muzejem Parenzana, opozarja na finančen težave že od marca. Pred pol leta so z občino Izola sklenili pogodbo za obdobje petih let. Zdaj občina predlaga sporazumno prekinitev sodelovanja, čemur pa društvo nasprotuje in pričakuje dogovor. V nasprotnem primeru bodo zapustili muzej in s seboj odnesli razstavne predmete.
Regional Obala > Kultura Izola
Sreda, 3. Avgust 2016
Piran in Izola v sporu s Skladom kmetijskih zemljišč
Sporu med Skladom kmetijskih zemljišč in gozdov RS ter občinama Piran in Izola glede kmetijskih zemljišč še ni videti konca. V skladu po zadnjih odškodninskih tožbah pozivajo občini, naj omogočita vpis lastninske pravice države. Na obeh občinah pa opozarjajo na druga odprta vprašanja in na sam odnos sklada do kmetijskih zemljišč.
Regional Obala > Družba Izola
Četrtek, 9. Junij 2016
Nevihte prinesle ogromno količino odpadkov na slovensko obalo
Ob slovenski obali se je v zadnjih dneh močno povečalo onesnaženje morja. Razlog so nevihte in narasle reke v severni Italiji. Komunala Izola se je čiščenja pristanišča lotila nemudoma. Kot pravijo na Komunali Izola, ki je upravljavec občinskega pristanišča, je morje onesnaženo z različnimi smetmi, predvsem PVC. Onesnaženost se je močno povečala po nevihtah in posledično naraslih rekah v severni Italiji.
Regional Obala > Okolje Izola
Petek, 3. Junij 2016
Bolj kot zmaga jo zanima, če sem lačen in zdrav"
Olimpijski komite Slovenije (OKS) se je pred olimpijskimi igrami Rio 2016 pridružil projektu "Hvala, mama". V Sloveniji sta ambasadorja projekta Vasilij Žbogar in njegova mama Dragica, del zgodbe pa predstavlja tudi donacija ter zbiranje sredstev za Fundacijo za športnike iz socialno šibkih okolij, ki jo je OKS ustanovil decembra 2015.
Regional Obala > Šport Izola
Četrtek, 2. Junij 2016
Dora v bolnišnici Izola: "Želimo, da se ženske počutijo sproščeno"
Potem ko je državni presejalni program za raka dojk Dora, ki omogoča ženskam med 50. in 69. letom mamografijo dojk na vsaki dve leti, februarja pričel z delovanjem v Primorski regiji z mobilno enoto v Postojni, se je včeraj presejalno slikanje žensk začelo tudi v Splošni bolnišnici Izola, so sporočili z Onkološkega inštituta (OI) Ljubljana.
Regional Obala > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Sreda, 1. Junij 2016
Kdaj in kje bo mogoče parkirati brezplačno
Še ta mesec bodo v Izoli večino parkirišč spremenili v modre cone. Med 8. in 18. uro bo mogoče dve uri parkirati brezplačno. Mesečni abonma bo Izolane stal 10 evrov, ostale pa 20 evrov. Na Komunali so se za nov parkirni režim odločili, ker želijo povečati pretočnost prometa in predvsem izolskim voznikom omogočiti prosta parkirna mesta. Parkirišča ob Pittonijevi ulici, ob stadionu, balinišču v Arrigoniju, pri piceriji hotela Delfin, pri Gostilni Sonja in na območju TPC Livade bodo postala modra cona.
Regional Obala > Družba Izola
Petek, 27. Maj 2016
Izolo bo preplavila glasba in ples
Po desetletju zatišja se na pobudo društva Folk Slovenija v Izolo vrača Mediteran festival, zdaj z nekoliko spremenjenim imenom Mediteranfest. Festival bo drevi otvoril impro orkester Olfamož, v soboto pa se bodo po mestnem jedru zvrstili koncerti in glasbene delavnice, v Palači Manzioli pa bo na ogled razstava fotografij, posterjev in publikacij.
Regional Obala > Družba Izola
Ponedeljek, 25. April 2016
Hoteli v Izoli in Piranu polno zasedeni
Obeti turističnih delavcev v Slovenski istri pred bližnjimi prvomajskimi prazniki so spodbudni. V piranski občini bodo hoteli verjetno polno zasedeni, podobno pričakujejo tudi v Izoli.
Regional Obala > Turizem Izola
Četrtek, 21. April 2016
Na Manziolijevem trgu se bo prihodnji petek trlo vinarjev
V mestnem jedru Izole bo v petek, 29. aprila, potekal že peti Festival oranžnih vin - Orange Wine Festival. Na mednarodni prireditvi, posvečeni belim maceriranim vinom, se bo predstavilo prek 60 vinarjev iz petih držav, ob njih pa še več kot 20 kulinaričnih ponudnikov.
Regional Obala > Družba Izola
Petek, 1. April 2016
Izolo bodo pozelenili: Dobila bo 64 novih dreves
V soboto, 2. aprila, se Izola ponovno pridružuje vseslovenski prostovoljski akciji Dan za spremembe – Dan za spoštovanje, ki poteka pod okriljem Slovenske filantropije. Spoštovanje bo v Izoli izkazano predvsem okolju. Ta dan se bo uradno začel projekt Izola, zeleno mesto, v okviru katerega bosta Občina Izola in Komunala Izola poskrbeli za dodatno ozelenitev mesta.
Regional Obala > Družba Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]