nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Sreda, 10. Avgust 2016
Krošnje namesto golih štrcljev
V začetku letošnjega marca so delavci izolske Komunale na kopališču pod Belvederjem korenito obrezali in znižali vseh enajst topolov. Takrat so za sabo pustili gole štrclje, nad čimer so se mnogi zgražali, zdaj pa imajo topoli že bujne krošnje. Komunala Izola na leto obreže 25 dreves.
Primorske novice > Okolje Izola
Sreda, 10. Avgust 2016
Begunke z otroki obiskale Izolo in Svetilnik
Včeraj je Izolo in Piran obiskalo 30 mater in otrok, nastanjenih v azilnem domu v Ljubljani. Enodnevni izlet jim je pripravila delovna skupina za azil iz Socialnega centra Rog, da bi jim popestrili dneve (v azilni dom so večinoma prišli oktobra ali novembra lani).
Primorske novice > Družba Izola
Sreda, 10. Avgust 2016
Prenovljena Lonka ni bistveno drugačna
Parkirišče na Lonki ima že nekaj dni nove zapornice, ki pa so na istem mestu kot nekdanje. “Razlika je le v tem, da sta vhodna in izhodna zapornica zdaj ločeni, zato je otok, na katerem sta nameščeni, daljši. Sredi parkirišča je po novem tudi avtomatska blagajna,” pojasnjuje direktor Komunale Denis Bele.
Primorske novice > Gospodarstvo Izola
Sobota, 6. Avgust 2016
Pr'špini je spet dišalo po šalši
Že šestič je v Ljubljanski ulici zadišalo po slastni domači šalši. Izmed desetih ekip, ki so vihtele kuhalnice, se je po mnenju komisije najbolje izkazal dvojec iz društva Lokva. Prireditveni prostor, ki mu domačini pravijo Largo pr'špini, je bil danes že šestič prizorišče Šalšiade - tekmovanja v kuhanju domače šalše, ki ga pripravlja Društvo Izolani s pomočjo občine in Centra za kulturo, šport in prireditve.
Primorske novice > Družba Largo pri špini
Petek, 10. Junij 2016
Praznik oljk, vina in rib
Danes in jutri naj bi se v starem izolskem mestnem jedru odvijala etnološka prireditev Praznik oljk, vina in rib, na kateri naj bi se predstavili lokalni pridelovalci oljčnega olja ter domačih vrst vin. Poleg osnovne ponudbe bodo na voljo še različne jedi, oba večera pa bo poskrbljeno tudi za glasbeno spremljavo.
Primorske novice > Družba Izola
Petek, 10. Junij 2016
Lutk ne bo v Izolo in Piran
Mednarodni ulični in lutkovni festival, ki pod imenom PUF in s podnaslovom Lutke brez meja v mesta slovenske Istre in njihova zaledja, že štirinajsto leto zapored prinaša predstave z vseh koncev Evrope pa tudi od drugod, bo letos nekoliko drugačen.
Primorske novice > Kultura Izola
Sreda, 8. Junij 2016
Izkušnje so njegov adut
Čez dva meseca se bodo v Rio de Janeiru začele olimpijske igre. Pod petimi krogi bo nastopil tudi jadralec v razredu finn Vasilij Žbogar, za katerega bodo to že pete olimpijske igre. Ima že dve olimpijski medalji, bron iz Aten in srebro iz Pekinga si je prijadral v razredu laser.
Primorske novice > Šport Vasilij Žbogar
Torek, 7. Junij 2016
Inšpektor bo ta teden pogosteje opravljal redne obhode
Izolska komunala je danes v sklopu svetovnega dneva okolja skupaj z občino že tretje leto zapored pričela z akcijo “Psički za čisto Izolo”. Namen akcije je osveščanje lastnikov psov glede odstranjevanja iztrebkov svojih štirinožnih prijateljev.
Primorske novice > Družba Izola
Ponedeljek, 6. Junij 2016
Na Otoku vse bolj odločajo dobri filmi, nič več vreme
Pred sinočnjim iztekom 12. mednarodnega filmskega festivala Kino Otok smo na Manziolijevem trgu v Izoli k pogovoru povabili njegovo direktorico Tanjo Hladnik. Filmska zagnanka s Cola je pri Kinu Otok že šesto leto. Sprva je bila vodja spletne komunikacije, zatem je skrbela za spremljevalni program in partnerska programska sodelovanja, zadnji dve leti pa si je delila številne naloge z direktorico Loreno Pavlič. Ta je z odhodom na porodniški dopust festivalske vajeti prepustila zanesljivim rokam.
Primorske novice > Družba Izola
Petek, 3. Junij 2016
Iskrena gesta zbliževanja hčere z materjo
V ospredju 12. Kino Otoka so ženske tematike, dobro pa so zastopane tudi režiserke. Italijanska dokumentaristka Alina Marazzi se na festivalu med drugim predstavlja s filmoma Za eno samo uro s teboj. V njem preko družinskih filmčkov predstavi zgodbo svoje matere, ki se je borila z depresijo, vzporedno pa odpira vprašanja ženske svobode.
Primorske novice > Kultura Izola
Petek, 3. Junij 2016
Ujeti mesto v dobre tri minute
Danes ob 16. uri bo v Art kinu Odeon oživel pozabljeni filmski format - super osem. Mladi italijanski režiser Luca Chinaglia je kot darilo ob diplomi prejel 16 kolutov super osem filmskega traku in začel razmišljati, kako bi to darilo nadgradil. “Pokuril” je dva koluta, ki ju je prikazal na lanskem Kinu Otok, tu pa je se je rodila zamisel, da bi 14 režiserjem iz vsega sveta podaril po en kolut, kot temo pa jim določil mesto. Med temi režiserji se je znašel tudi Izolan Davorin Marc.
Primorske novice > Kultura Izola
Sreda, 4. Maj 2016
Bo treba petindvajsetke po novem registrirati?
“To kategorijo vozil je treba čim prej registrirati in jih zavarovati, voznikom pa predpisati obvezno uporabo čelade,” o kolesih s pomožnim motorjem ali tako imenovanih petindvajsetkah razmišlja komandir koprske prometne policije Mitja Palčič. Poslanec Matej Tonin je skupaj s štirimi kolegi v državni zbor vložil predlog za spremembo zakonodaje, ki bi ta vozila preštela, jih registrirala in jih tako nadzorovala.
Primorske novice > Družba Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]