nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Četrtek, 16. September 2010
Izola: Osmerec za župana, list tokrat manj
Izola se po burnem preteklem mandatu, ko so po dveh letih morali ponoviti volitve v Občinski svet ponovno pripravlja na volitve. Letošnja novost je "odsotnost" Popovičeve Slovenija je naša med županskimi kandidati in združevanje nekaterih manjših list, pa tudi "umik" Brede Pečan in Draga Misleja Mefa iz vrst županskih kandidatov.
Obala.net > Politika Izola
Sreda, 15. September 2010
Izteka se rok za oddajo kandidatur
Sreda je zadnji dan za vlaganje kandidatur pred lokalnimi volitvami. Kot pravočasne se bodo štele vse kandidature, ki bodo na občinske volilne komisije vložene do 19. ure. Iztek roka velja tako za kandidature za županska mesta kot za kandidatne liste za člane občinskih svetov.
RTV SLO > Politika Izola
Torek, 14. September 2010
V Izoli se združujejo
Listam Izola zbudi se, Lista za razvoj športa in Lista za razvoj podeželja - Edi Grbec, se je pridružila tudi stranka Zveza za Primorsko. Kot so zapisali, so soglasno ugotovili, da Izola potrebuje združevanje, ki edino lahko premakne razvoj v pozitivno smer, osredotočen predvsem na potrebe Izolank in Izolanov.
Primorska.info > Politika Izola
Ponedeljek, 13. September 2010
Izolski SD na volitve z Bredo Pečan na prvem mestu
Izolski Socialni demokrati so v petek na volilni konvenciji stranke potrdili listo kandidatk in kandidatov za občinski svet ter ponovno izrazili podporo neodvisnemu kandidatu za župana Izole mag. Igorju Kolencu. Želijo si več svetniških mest.
Obala.net > Politika Izola
Ponedeljek, 13. September 2010
K listama Edi Grbec in Izola zbudi se tudi Lista za razvoj športa
Vabilu »Liste za razvoj podeželja - Edi Grbec« in »Izola zbudi se!« se je pretekli teden odzvala »Lista za razvoj športa!«. Na srečanju, so se pogovorili o pomenu politike v športu in ciljih, ki bi jih lahko zasledovali z združenimi močmi
Primorska.info > Politika Izola
Petek, 10. September 2010
Nemška županja obiskala Izolo in Kino Otok
Izola je včeraj dočakala visok politični obisk iz Nemčije; Kino Otok in Izolo je namreč obiskala županja Treptow-Köpenicka. Skupaj z direktorico festivala Loreno Pavlič in podžupanom Izole Bojanom Zadelom se je sprehodila po prizoriščih festivala in si ogledala Izolo po poti, ki se je vila od Manziolijevega trga po Ljubljanski ulici do Kulturnega doma pa nazaj do Kina Odeon in Lonke.
Podpalmo.si > Politika Izola
Sreda, 8. September 2010
Izola zbudi se! in Lista za razvoj podeželja - Edi Grbec sta združili moči
Novonastajajoča lista »Lista za razvoj podeželja - Edi Grbec« in »Izola zbudi se!« sta se na ponedeljkovem sestanku dogovorili za skupen nastop na prihajajočih lokalnih volitvah v Izoli. Predstavniki list so zaključili, da imata listi »Lista za razvoj podeželja - Edi Grbec« ter »Izola zbudi se!« izredno podobne cilje.
Primorska.info > Politika Izola
Sobota, 4. September 2010
Na oblast bodo prišli nesposobni
Drago Mislej - Mef ima po javnomnenjskih anketah v Izoli največ možnosti za izvolitev za župana. A se o svoji morebitni kandidaturi še ni odločil – čas ima do 14. septembra. Njegova odločitev je odvisna od presoje Kosove Protikorupcijske komisije, za katero je zaprosil.
Žurnal > Politika Izola
Sobota, 4. September 2010
SDS Izola: Davek na nepremičnine škodljiv za razvoj Izole
Pred slabim letom je izolski SDS opozoril na neprimernost in diskriminatornost napovedanega davka na nepremičnine, pravi podpredsednik OO SDS Izola Gregor Vučko. Glede na to, da je bil tedaj davek zamišljen v milejši obliki, kot ga je sedaj sprejela vlada (ta naj bi začel veljati 1. januarja 2011), v izolskem SDS zato ponovno izražajo ogorčenje in nestrinjanje nad novim davkom ter hkrati opozarjajo na škodljivost takega davka za naše področje.
Primorska.info > Politika Izola
Četrtek, 2. September 2010
NO Občine Izola: Gospodarjenje z občinskimi javnimi sredstvi je netransparentno
Članice in člani Nadzornega odbora Občine Izola so pred koncem svojega mandata včeraj na novinarski konferenci predstavili svoje delo, ki so ga opravili v preteklih dveh letih in pol, z ugotovitvami, do katerih so pri tem prišli, s predlogi za izboljšanje stanja javnih financ in gospodarjenja z občinskim premoženjem v občini Izola, ki so jih posredovali posameznim nadzorovanim organom in vodstvu Občine Izola ter z njihovimi odzivi nanje.
Primorska.info > Politika Občina Izola
Četrtek, 2. September 2010
Egidio Krajcar za župana Izole s stranko Istra-Istria
Egidio Krajcar je najavil kandidaturo za župana občine Izola. Znan gostilničar bo v volilni boj šel s pomočjo novoustanovljene stranke Istra-Istria. Njihov slogan je "Nikoli več o nas, brez nas".
Obala.net > Politika Izola
Četrtek, 26. Avgust 2010
Vojko Ludvik za župana Izole
Na včerajšnji novinarski konferenci so v politični stranki Oljka predstavili svojega županskega kandidata za Občino Izola. V izolski volilni "cirkus" se bo podal Vojko Ludvik, ki opravlja tudi funkcijo predsednika izolskega odbora Oljke.
Primorska.info > Politika Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]