nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Petek, 12. September 2014
Izolski rokometaši novo sezono pričeli s polovičnim uspehom
Rokometaši RD Istrabenz plini Izola so pretekli konec tedna v prvem krogu 1. NLB Leasing lige v domači dvorani klonili proti ekipi iz Ribnice (17:26), sredi tedna pa so v Hrpeljah uspešno opravili s prvo pokalno oviro. V 1/32 finala so ugnali domačine Jadran 2009 Hrpelje Kozina z rezultatom 26 : 32.
Izola.info > Šport RD Istrabenz Plini
Petek, 12. September 2014
Za svetovne naslove in olimpijske nastope
V Španiji se danes pričenja najpomembnejše letošnje dejanje v olimpijskem jadranju, ISAF svetovno prvenstvo. Prvenstvo bo izredno pomembno tudi zato, ker bodo najboljšim podelili 50 odstotkov olimpijskih vozovnic. Slovenske barve bo zastopala 12- članska zasedba v petih jadralnih razredih.
Primorske novice > Šport Vasilij Žbogar
Sreda, 3. September 2014
Diplomatska regata 2014 bo letos 13. septembra
Naslednjo soboto se bodo v Izoli ponovno zbrali diplomati, politiki, gospodarstveniki in jadralci na tradicionalni, letos dvanajsti Diplomatski regati. Neformalno druženje ob slovenski obali je postal dogodek, ki je z velikimi črkami zapisan na koledarjih skoraj vseh diplomatsko – konzularnih predstavništvih, akreditiranih v Sloveniji. Letos se bo regate udeležila, že drugič, jadrnica Esimit Europa 2, ki tekmuje pod zastavo in pokroviteljstvom Evropske Unije.
Slovensko-morje > Šport Izola
Sreda, 27. Avgust 2014
Šest golov Izole v drugem polčasu
Izola je edina upravičila status favorita, medtem ko je Ilirska Bistrica, edini lanski član primorske lige, ki je izgubil. Bistriških gledalcev se je pred tekmo usmilil dež, ki je ponehal, ne pa tudi Izolani, ki so dodobra napolnili mrežo 17-letnega vratarja Anžeta Počkaja.
Primorske novice > Šport MNK Izola
Nedelja, 10. Avgust 2014
Judoisti zasedli Izolo
Judo zveza Slovenije po tradiciji v Izoli prireja poletno šolo juda. Poteka v dveh enotedenskih izmenah, tako da bodo jutri člane in članice zamenjali mlajši športniki. Organiziran vrvež v dvorani Livade potrjuje, da športna dvorana gosti športnike, ki vedo, kaj želijo. Sredi poletja Izola že več kot dve desetletji gosti mednarodno judoistično zasedbo, ki se letos lahko ponaša s kar 410 udeleženci iz 12 držav.
Primorske novice > Šport OŠ Livade
Sreda, 6. Avgust 2014
Pet dni ob svečah
Izolan Andraž Paliska, ki si je družino ustvaril v Prvačini, je minulo sezono uspešno odigral za libijskega prvoligaša Al Jazeera iz Zuware. Odbojkarje tam solidno plačujejo, a morajo ti biti pripravljeni tudi na življenje ob svečah.
Primorske novice > Šport Izola
Ponedeljek, 7. Julij 2014
Izpeljali so vse, kar so načrtovali
Sinoči so s podelitvijo nagrad najboljšim končali letošnji 22. Eurofest. V šestdnevni prireditvi je v Izoli in Kopru sodelovalo okoli 3000 udeležencev iz 14 evropskih in azijskih držav. Letos je sodelovalo 170 ekip. Glavni značilnosti letošnje prireditve sta bili večja udeležba in lepše vreme. Po nekajletnem padanju števila sodelujočih ekip se je krivulja obiska za desetino zasukala navzgor.
Primorske novice > Šport Izola
Sreda, 2. Julij 2014
Devet let priprav, štirje meseci dela
Še ta mesec bodo v Izoli v delo uvedli Grafista in njegovega partnerja CPK. Na nekdanjem Stavbenikovem dvorišču bosta začela graditi krožišče - navezavo na hitro cesto med Koprom in Izolo. Izolska občina napoveduje, da bo krožišče z vsemi kraki vred nared do začetka novembra in ga bo od tedaj mogoče uporabljati, naj bo hitra cesta zgrajena ali ne.
Primorske novice > Šport Izola
Ponedeljek, 30. Junij 2014
Generacija, ki veliko obeta
Iz izolskega nogometnega bazena je izšlo lepo število nogometašev, ki so se uveljavili doma in v širšem okolju. Čeprav se klub po rajanju z Benfico že dve desetletji ne uspe vrniti na pota stare slave, pa za veselje poskrbijo vsaj mladi upi.
Primorske novice > Šport MNK Izola
Ponedeljek, 2. Junij 2014
Hrvat najboljši Slovenec
Najboljšo slovensko uvrstitev na evropskem prvenstvu v veslanju je dosegel Izolan Rajko Hrvat. Med lahkimi skifisti je v B finalu pristal na tretjem mestu, kar pomeni končno deveto mesto.
Primorske novice > Šport VK Argo
Ponedeljek, 26. Maj 2014
Tradicionalna regata za Pokal Burje v poletnem vzdušju
Včeraj se je v organizaciji JK Burja iz Izole zaključila tradicionalna regata za Pokal Burje. V treh tekmovalnih dneh so imeli organizatorji precej sreče z vremenom, saj se je Izola vse tri dni kopala v soncu. Slab vtis je naredil le petkov veter, ki je prešibek za izpeljavo regat. V soboto in nedeljo pa je regatni odbor izpeljal skupaj 7 plovov.
Izola.info > Šport JK Burja
Torek, 13. Maj 2014
Istrabenz plini Izola s točko z Dolenjske
Istrabenz plini Izola so v Ivančni Gorici skoraj ves čas vodili, na koncu pa remizirali. Moške v prvi ligi čakata še dva kroga. Za primorske ženske rokometne klube se je sezona končala.
Primorske novice > Šport RD Istrabenz Plini
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]