nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Sreda, 19. Avgust 2015
Izola je zažarela v soju navijaških plamenov
Izolska obala je sinoči zažarela v soju 250 bakel. Več kot 300 članov in podpornikov izolskega navijaškega društva Ribari je z žarečim sprehodom od San Simona do Svetilnika obeležila 25 let delovanja društva.Obletnico so sicer slavili že pred dvema tednoma z zabavo zaprtega tipa, za druženje v letnem kinu Arrigoni in baklado pa so izbrali včerajšnji večer, saj so se 18. avgusta leta 1990 Ribari prvič zbrali kot navijači na izolskem stadionu.
Primorske novice > Družba Izola
Ponedeljek, 17. Avgust 2015
Na obalni cest več divjanja
Na obalni cesti se dogaja to, kar so nekateri napovedali kmalu po odprtju predora Markovec. Cesto, dodobra razbremenjeno pločevine, nekateri jemljejo za dirkalni poligon in vozijo 120 kilometrov na uro tam, kjer ne bi smeli niti pol toliko. Policisti bodo poslej tam bolj nadzorovali promet.
Primorske novice > Družba Izola
Ponedeljek, 17. Avgust 2015
Investmond prodaja črno gradnjo v Izoli
Kjer bi smelo biti le eno stanovanje, nepremičninska agencija Investmond iz Izole prodaja dve. Edmond Petrovič iz agencije je za Primorske novice povedal, da so oglas objavili le, da bi preverili nepremičninski trg.
Regional Obala > Družba Izola
Petek, 14. Avgust 2015
Ribiški inšpektorji se za arbitražne zdrahe ne zmenijo
Slovenski ribiški inšpektor Robert Smoje te dni posebej preverja slovenske ribiče, ki lovijo ter prodajajo sardele in sardone. A tokratna posebnost je, da to dela skupaj s hrvaškim ribiškim inšpektorjem z Reke. Skupne inšpekcije so del posebnega programa za nadzor ribolova v severnem Jadranu med Slovenijo, Hrvaško in Italijo.
Primorske novice > Družba Izola
Četrtek, 13. Avgust 2015
Težave pri vključevanju na hitro cesto proti Izoli
Odprtje predora Markovec med vozniki na Obali ni prineslo samo olajšanja ampak očitno tudi veliko zmede. V komentarjih na našem portalu večkrat zasledimo diskusije o težavah pri iskanju izvoza za obalno cesto v krožišču pri Semedeli. Tokrat smo na uredništvo prejeli video bralca, ki je v posnetek ujel enega takšnih zmedenih voznikov.
Regional Obala > Družba Izola
Petek, 7. Avgust 2015
Jutri tradicionalna Šalšiada
Jutri od 9. do 13. ure bodo v Ljubljanski ulici v Izoli kuhali “šalšo”. Na tekmo pete tradicionalne Šalšiade je prijavljenih že deset ekip, ki zbirajo najboljše paradižnike in skrivajo svoje recepte pred drugimi. Eni prisegajo na klasiko, drugi na “pasirko”, tretji na “šporko” ...
Primorske novice > Družba Izola
Petek, 7. Avgust 2015
Bodo ugodna stanovanja zamajala obalni nepremičninski trg?
Slabe tri mesece po odkupu izolske soseske Livade njeni novi lastniki - Delavska hranilnica storitve, portoroški Gasspar naložbe in koprski Grafist - urejajo še zadnje podrobnosti pred prodajo stanovanj, ki se bo začela še pred koncem meseca. Stanovanja, za katera že sprejemajo rezervacije, bodo lahko vseljiva še pred koncem leta, nizka odkupna cena in ugodni pogoji kreditiranja pa bi utegnili dodobra zamajati obalni nepremičninski trg.
Regional Obala > Družba Izola
Petek, 7. Avgust 2015
Izolski brezdomci gredo k sosedom
Poleti si v Istri običajno grejejo kosti tudi brezdomci, ki niso občani štirih obmorskih občin. Skrbi pa, da je v zavetiščih in dnevnih centrih vse več domačinov, brezdomnih ljudi, ki so se letos znašli brez strehe nad glavo. Medtem ko jim dnevni center in zavetišče nudijo v Kopru in Piranu, Izola še vedno nima denarja, s katerim bi poskrbela za svoje brezdomne osebe.
Primorske novice > Družba Izola
Sreda, 5. Avgust 2015
Arheološki park poln mozaikov
Arheološki park Simonov zaliv, ki je park državnega pomena, končno dobiva pravo podobo. Ekipa Restavratorskega centra Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije odstranjuje zaščito z mozaikov nekdanje rimske obmorske vile. Odkrili so jih okrog leta 1925 in jih pred tremi desetletji prvič konservirali, potem pa zasuli, da bi jih obvarovali pred dolgimi prsti neželenih obiskovalcev.
Primorske novice > Družba Arheološki park
Sobota, 1. Avgust 2015
Izolska ladjedelnica in koprski Inde kmalu v lasti slabe banke
DUTB bo kmalu razpolagala s 4,2 hektara zemljišči ob izolski ladjedelnici in kompleksom nekdanje koprske tovarne Inde. Zemljišča v Izoli veljajo za najbolj dragocena, na ugodni lokaciji je tudi nekdanji tovarniški kompleks v Kopru, ki pa ga je zaradi dotrajanosti treba porušiti. Omenjene nepremičnine so pred tremi oziroma štirimi leti pristale v stečajni masi Kraškega zidarja in Konstruktor Investa.
Primorske novice > Družba Izola
Sobota, 1. Avgust 2015
Ribica nima prave registracije, zato ne sme k ribiškemu pomolu
Po slabih treh letih se je morala Ribica, ribiška kantina, privezana na koncu ribiškega pomola v Izoli, umakniti. To je zahtevala agencija za kmetijske trge in razvoj podeželja, saj Ribica ni plovilo, registrirano za gospodarski ribolov. Na pomolu, ki ga je občina obnovila z denarjem iz evropskega programa za razvoj ribištva, so lahko privezane le ribiške barke.
Primorske novice > Družba Izola
Petek, 31. Julij 2015
Stanovanja v Livadah naprodaj že avgusta
Minila sta že dva meseca in pol, odkar ima kompleks 190 nedokončanih stanovanj v zahodnem delu Livad nove lastnike - hčerinsko podjetje ljubljanske Delavske hranilnice, portoroški Gasspar naložbe in koprski Grafist. Čeprav je kompleks še vedno tak, kot je bil, Gašpar Gašpar Mišič, prvi človek Gasspar naložb in koprske Komunale, zagotavlja, da bodo že prihodnji mesec začeli s končnimi deli, pa tudi s prodajo stanovanj.
Primorske novice > Družba Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]