nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Ponedeljek, 27. December 2010
ZD Izola v iskanju novega direktorja
Na seji ZD Izola so obravnavali nakup vozil, razrešitev Živčec-Kalanove z mesta v. d. in pripravili razpis za novega direktorja zdravstvenega doma. O poteku seje smo se pogovorili s predsednikom sveta zavoda mag. Radivojem Nardinom (SDS).
Podpalmo.si > Zdravstvo Zdravstveni dom
Ponedeljek, 20. December 2010
Utegnejo dobiti zdravnico, ki si je nekateri ne želijo
V izolskem domu upokojencev je zadnje leto ordiniral zdravnik Zdravstvenega doma Izola, ki zdaj odhaja v pokoj. Nadomestila naj bi ga zdravnica, ki je z domom upokojencev že sodelovala. Nekateri varovanci pa podpisujejo peticijo, da želijo drugega zdravnika.
Primorske novice > Zdravstvo Izola
Torek, 14. December 2010
Kri je koristno darilo
December je mesec obdarovanj, ko si marsikdo beli glavo z vprašanjem, kaj koristnega bi lahko podaril? V območnih združenjih Rdečega križa Koper, Izola in Piran ob splošnem pomanjkanju krvi v prazničnem času opozarjajo krvodajalke in krvodajalce, da lahko darujejo najdragocenejšo tekočino in s tem pomoči potrebnim tudi podarijo življenje.
Primorske novice > Zdravstvo Izola
Ponedeljek, 13. December 2010
ZD Izola: Pojasnilo glede nakupa vozil in odgovor za medije glede anonimne prijave
Izolski ZD kupuje reševalna vozila za Reševalno službo slovenske Istre v vrednosti 241 tisoč evrov. Pri tem naj bi šlo za redno posodabljanje voznega parka, kjer imajo sedaj deset vozil. Anonimna skupina izolskih reševalcev je podala ovadbo na Nacionalni urad zoper vodstvo ZD Izola zaradi sumov storitve kaznivega dejanja nevestnega dela pri izvedbi razpisa in nakupa reševalnega vozila.
Podpalmo.si > Zdravstvo Zdravstveni dom
Četrtek, 9. December 2010
Izolski reševalci ovadili vodstvo ZD Izola
Pred časom nam je prišlo na uho, da izolski zdravstveni dom kupuje dve reševalni vozili za Reševalno službo Slovenske Istre v vrednosti 241 tisoč evrov. Pri tem naj bi šlo za redno posodabljanje voznega parka, kjer imajo sedaj deset vozil. Anonimna skupina izolskih reševalcev je podala ovadbo na Nacionalnem uradu zoper vodstvo ZD Izola zaradi sumov storitve kaznivega dejanja nevestnega dela pri izvedbi razpisa in nakupa reševalnega vozila.
Podpalmo.si > Zdravstvo Zdravstveni dom
Četrtek, 9. December 2010
ZD Izola se kljub likvidnosti namerava zadolžiti za nakup novih vozil
Nakup novih treh vozil za potrebe izolskega zdravstvenega doma (ZD) oziroma Reševalne službe slovenske Istre za skupaj 241.121 evrov je - na pobudo župana Igorja Kolenca - vzel pod drobnogled Radivoj Nardin (SDS), pred kratkim imenovan v svet javnega zavoda ZD. Slednji meni, da so v ZD prekoračili svoja pooblastila.
Primorske novice > Zdravstvo Zdravstveni dom
Torek, 7. December 2010
Ob boku dobrim svetovnim izidom
Na nedavnem tradicionalnem petem kongresu združenja slovenskih kirurgov z mednarodno udeležbo v Kranjski Gori so aktivno sodelovali kirurgi izolske bolnišnice (SBI). Šesterica je pripravila deset predstavitev, ki temeljijo na lastnih izkušnjah. Te sledijo najnovejšim usmeritvam stroke. Pri posameznih vrstah operacij se ponašajo z izidi, ki so primerljivimi z evropskimi in svetovnimi.
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Sreda, 1. December 2010
Kako učinkovita je urgentna služba v izolski bolnišnici?
Sinoči so v portoroškem Avditoriju na pobudo Krajevne skupnosti Piran predstavili Pilotni projekt združitve dežurne zdravstvene službe na obali. Gostje so na srečanju utemeljili strokovna stališča o učinkovitosti in organizaciji urgentne službe, ki od novembra deluje v izolski bolnišnici.
Primorska.info > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Sreda, 1. December 2010
Bolniki ne bodo več poštarji
Od 3. januarja prihodnje leto bolnikom ne bo več treba nositi napotnic splošnega zdravnika v SBI za radiološke preiskave, ampak bodo to opravili že splošni zdravniki prek spleta. “Bolniki ne bodo več poštarji,” pravi direktor bolnišnice Jani Dernič.
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Četrtek, 25. November 2010
Centralna urgentna služba v SBI še buri duhove
Po desetih dneh delovanja centralne urgentne službe v nočni nujni medicinski pomoči pod streho izolske bolnišnice (SBI) so analizirali prve izkušnje. Duhovi zaradi tovrstne združitve se ne umirjajo. Nekatere zdravnike, zdravstvene tehnike in medicinske sestre, ki poslej delajo tam, jezi, da je dela več, kot ga je bilo v zdravstvenem domu (ZD). Tudi veliko Istranov ne more preboleti, da morajo ponoči na izolski hrib, ne v ZD.
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Ponedeljek, 15. November 2010
V izolski bolnišnici odslej nočna urgenca osnovnega zdravstva
Tik pred včerajšnjim zagonom skupne nočne urgence osnovnega zdravstva v izolski bolnišnici (SBI) so se pojavili odpori zoper ta projekt in sporazum v novem vodstvu izolske občine. Negoduje pa tudi nekaj zdravnikov izolskega zdravstvenega doma (ZD).
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica
Sobota, 13. November 2010
Skupna nočna urgenca v izolski bolnišnici razburja Izolane
V ponedeljek ponoči bo na skupni lokaciji v izolski bolnišnici (SBI) začela delati nočna urgenca za Istro. Uzakonja jo podpisani sporazum pod okriljem zdravstvenega ministra Dorjana Marušiča. Po konsitutiranju izolskega občinskega sveta pa nekateri menijo, da bi lahko projekt - prvi vzorčni primer združevanja urgence v državi - tudi propadel. Hkrati so govorice o pomislekih različne. Zakaj?
Primorske novice > Zdravstvo Splošna bolnišnica
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]